Gå til innhold

Wok-oppskrifter


Anbefalte innlegg

Gjest Dodgy Lady
Skrevet

Viss dere har noen gode wok-oppskrifter, so let me know!!

(Lover å teste de ut... )

:rosaengel:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg synes Blue Dragons Szechuan tomatsaus er nydelig. Jeg pleier å bruke vårløk, gulrot, hvitløk, fennikel, gul squash, sukkererter, babymais og kylling og blande inn sausen til slutt. Serveres med nudler. Kjempegodt! Og så noen andre forslag da:

Grønnsakswok med fisk og reker (4 pers.)

2 ss sesamolje

1 ts salt

1 finhakket hvitløksbåt

1 finhakket løk

1 rød paprika i små biter

1 grønn paprika i små biter

100 g bønnespirer

1 gul squash

2,5 dl buljong

2 ss soyasaus

3 ss mangochutney

300 g fiskefilet i små stykker

200 g reker

saften av 1 sitron

evt karri

Oljen varmes i wokpannen, og salt og hvitløk tilsettes. De oppdelte grønnsakene legges i og stekes under konstant omrøring. Buljong, soyasaus og mango-chutney tilsettes. Det hele gis et oppkok.

Fiskestykkene dyppes i sitronsaft og fordeles over. Surres 5-10 min. Rekene tas i. Smakes til og jevnes ev. med maizennamel.

Kyllingwok med peppersaus (4 pers.)

5 kyllingfileter

2 paprikaer

½ squash

6 champignoner

2 gulrøtter

1 løk

100 g sukkererter eller grønne bønner

½ purre

1 dl cashewnøtter

3 dl hønsebuljong

½ dl soyasaus

2 ss ketjap manis

1 ss sambal oelek

1 ss revet ingefær

1 hvitløksfedd

salt/pepper

sukker

maisenna

Skjær kyllingen i strimler; paprika og squash i terninger, løk og sopp i skiver og gulrøtter i staver. Stek kjøttet hvitt i litt olje. Dryss salt og pepper over. Tilsett grønnsakene og la surre 1 minutt. Bland sammen soyasaus, ketjap manis, sambal oelek, ingefær, presset hvitløk, salt, pepper og litt sukker sammen. Hell over i woken og kok opp. Rør litt maisenna ut i buljongen og rør inn. Server med ris.

Wok med nudler og reker (4 pers.)

ca 280 g tynne nudler

ca 200 g rensede kokte reker

4 vårløk

1 ss sukker

1 ss hvitvinseddik

1 ss friskpresset limesaft

1 ss fiskesaus

2 ss sterk chilisaus

2 hvitløksfedd

salt

1 ts revet ingefær

1 dl hakket persille

en håndfull peanøtter

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Bland sukker, eddik, limesaft, fiskesaus og chilisaus og varm opp blandingen i en wok. Skjær vårløken i strimler og la putre i woken 4-5 minutter. Ha i hakket hvitløk, salt og ingefær. Hakk peanøttene og rist dem i en tørr stekepanne. Tilsett nudlene, rekene og persillen. Strø peanøttene over.

Gjest Dodgy Lady
Skrevet

Takk takk, Arkana!!

Den med peppersaus ser skikkelig god ut. Skal prøve alle sammen, jeg :-)

Skrevet

Arkana, hva serverer du til fiskewoken? Høres godt ut.

Skrevet

Vanligvis foretrekker jeg nudler til wok, men til fiskewok pleier jeg å servere ris. Jeg synes ris alene er veldig kjedelig så jeg koker den i grønnsaksbuljong og har i finhakket løk og litt rød + grønn paprika og smaker til med litt sitronsaft.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...