Plonk Skrevet 28. juni 2004 #1 Skrevet 28. juni 2004 Hei alle flinke kokker, jeg har fått en blomkål i hus og lurer på om noen har en oppskrift på en god middag (som ikke er blomkålsuppe)?? Plonk
Gjest gjest1 Skrevet 28. juni 2004 #2 Skrevet 28. juni 2004 Gratinert blomkål. Del blomkålen i buketter og kok den såvidt mør i litt vann. Bruk kokevannet til å lage hvitsaus. Smak sausen til med salt og pepper og litt muskat. Legg blomkålen i et ovnsfast fat og hell hvitsausen over og strø på litt hvit ost og gratiner til osten er smeltet og gylden. Før servering strø over litt sprøstekt bacon Eller server som tilbehør til stekt/grillet kylling avt annet kjøtt.
Arkana Skrevet 28. juni 2004 #3 Skrevet 28. juni 2004 Blomkål med ostesaus og bacon 1 blomkålhode 5 dl melk 2½ ss hvetemel salt/pepper 2 dl revet ost 100 g bacon 1 boks erter Kok blomkålen i lettsaltet vann. Lag hvit saus med jevning og la koke 6-8 minutter. Skjær bacon i terninger og sprøstek det. Tilsett revet ost og la det smelte. Tilsett bacon og erter og smak til med salt og pepper. La blomkålen renne godt av seg og legg på fat. Hell varm saus over og server. Dryss evt mer revet ost over og gratiner i ovnen. Blomkålkaker (4 pers.) 1 kg blomkål ½ liter melk 2 egg 1 dl hvetemel 1 ss smør salt/pepper Kok blomkålen godt og mos den. Bland i mel, egg, melk og krydder. Stek kakene i smøret. Server med kokte poteter, gulrøtter og smørsaus/smeltet smør. Farsert blomkål 1 stort blomkålhode 500 g kjøttdeig 1 dl strøkavring 1 dl melk 1 ts salt 1 egg 1 dl vann ½ finhakket løk 1 ts paprikapulver ½ ts pepper 2-3 ss olje Kok blomkålen i 2-3 minutter. Bland strøkavring og melk og la det svelle ca 10 minutter. Arbeid salt inn i kjøttdeigen. Tilsett brødblandingen, egg, vann, løk og krydder. Legg blomkålen i en ildfast form, og dekk den med farsen. Pensle lett med olje. Stek på nederste rille ved 175 grader i 30-40 minutter. Server med poteter, erter og brun saus.
Elze Skrevet 28. juni 2004 #5 Skrevet 28. juni 2004 Blomkålpuré er godt som en variant til potetmos. Jeg har dessverre ikke oppskrift her og nå, men kanskje noen andre?
Gjest 1111 Skrevet 28. juni 2004 #6 Skrevet 28. juni 2004 Noe som også er veldig godt, er å servere kyllingfileter/sprøstekt bacon/skinke og til det ha et stort blomkålhode og en god saus.
Plonk Skrevet 28. juni 2004 Forfatter #7 Skrevet 28. juni 2004 Gratinert blomkål. Takk til pulverheksa!! :blomst_opp: Nå har vi spist gratinert blomkål med sprøstekt bacon, og det var uten tvil virkelig snadder! Skal ta vare på oppskriften til en annen gang!!
Tjorven Skrevet 30. juni 2004 #8 Skrevet 30. juni 2004 Takk til pulverheksa!! :blomst_opp: Nå har vi spist gratinert blomkål med sprøstekt bacon, og det var uten tvil virkelig snadder! Skal ta vare på oppskriften til en annen gang!! Dette pleier vi også å lage, og det er nydelig. Men for enkelhets skyld kjøper vi kremet blomkålsuppe og bruker som utgangspunkt for saus. Der står det også oppskrift.
Elbereth Skrevet 30. juni 2004 #9 Skrevet 30. juni 2004 Gratinert blomkål. Mmm, pleier å lage gratinert blomkål, og det er en sikker vinner hos oss. Av og til har jeg noe brokkoli også, og det er kjempegodt. Satt og funderte på hva jeg skulle lage til middag i dag, og nå vet jeg det!
-Fisken- Skrevet 30. juni 2004 #10 Skrevet 30. juni 2004 Mmm, pleier å lage gratinert blomkål, og det er en sikker vinner hos oss. Av og til har jeg noe brokkoli også, og det er kjempegodt. Satt og funderte på hva jeg skulle lage til middag i dag, og nå vet jeg det! Synes brokkoli er best i jeg, også masse reker
Elbereth Skrevet 1. juli 2004 #11 Skrevet 1. juli 2004 Synes brokkoli er best i jeg, også masse reker Hmm, reker var et godt tips. Det skal jeg jammen prøve en dag...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå