Gå til innhold

lån på leilighet


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvor fort betalte dere ned på lån på leilighet?

Vi har lån på 2,4 mill. og det går veeeldig sakte med nedbetaling.

Lurer på om flere er som oss - eller om vi burde skjerpe pengebruken.



Anonymous poster hash: 1dc40...793
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi har også rundt det samme.

Det første året gikk det tregt. Mest fordi vi gikk fra 40 til 65 kvadrat da vi gikk fra leie til eie, og derfor brukte vi noen måneder på å kjøpe inn ting vi trengte til leiligheten. Vi har også alltid leid delvis møblert, og derfor brukte vi en del penger på "basic" møbler som sofa og seng og etterhvert også litt andre ting ny og praktisk garderobe, terrassemøbler, tapet, maling etc.

Kort sagt ingen stor renovering, men likevel så gikk hele tiden alt overskudd til sånt småpirk og vi ble begge litt umotiverte av at vi ikke klarte å betale ned ekstra ved siden av de faste avdragene - boligen vår er nemlig høyt belånt så vi har ekstra dyre renter på noe av lånet som vi helst vil bli kvitt.

Da et år var gått så bestemte vi oss for at "nå er leiligheten mer enn bra nok til at vi trives i den" og bestemte oss for å i større grad prioritere selve lånet. Vi bor på et dyrt sted og har planer om å "kjøpe oss oppover" etterhvert for å få mer plass til familieforøkning.

I det siste har vi lagt alt i lånet - ferier og små luksus i hverdagen ble kuttet, og hverandres julegave var at vi satte ekstra penger på lånekontoen (uromantisk - I know, men det er jo vår felles drøm). Plutselig hadde vi klart å legge ned en del ekstra, noe som resulterte i at vi slapp unna de kjipe rentene. :)

Nå har vi fått det litt romsligere, så selv om sparing/nedbetaling fortsatt er en prioritert så har vi åpnet litt i budsjettet igjen og det føles bra. :)



Anonymous poster hash: 50620...a48
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn er det med annuitetslån. Det går sakte ned i starten, siden rentene utgjør en stor andel av terminbeløpet. Dere kan jo alltids bruke noen av feriepengene til å nedbetale boliglånet i et større jafs. Men det kommer helt an på hva dere prioriterer. Heldigvis er ikke den generelle boliglånsrenten (hvertfall idag) høy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flyttet inn for halvannet år siden og har siden da bare prioritert det jeg hadde av lån på boligen. Når ferie- og skattepengene kommer i slutten av måneden, innfrir jeg resten av lånet. Det føles bra :)



Anonymous poster hash: 0eb46...23a
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...