Gå til innhold

Krise! 2 kg tint kyllingfilet...


Thomasine

Anbefalte innlegg

Ja, da glemte poden å sette posen med kyllingfilet i fryseren og nå sitter vi med 2 kg ferdigtinte fileter...:(

Hva gjør vi?

Har grillet 3 dager på rad, så det vil visst ingen ha i dag...;)

Argh...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kanskje du kan lage paier, suppe og gratenger som du kan fryse ned? Så har du god middag de dagene du ikke har tid/ork til å lage noe? :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Frys dem ned igjen, det går helt fint. Eventuelt kutt dem opp og stek dem, så kan det enkelt brukes til wok/salater etc senere.

Anonymous poster hash: 9eacc...5d2

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Stek dem og frys dem.

Anonymous poster hash: 1a21e...81d

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Frys dem ned igjen, det går helt fint. Eventuelt kutt dem opp og stek dem, så kan det enkelt brukes til wok/salater etc senere. Anonymous poster hash: 9eacc...5d2

Tint kjøtt skal IKKE fryses igjen

Anonymous poster hash: 7ad3d...151

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frys dem ned igjen, det går helt fint. Eventuelt kutt dem opp og stek dem, så kan det enkelt brukes til wok/salater etc senere.

Anonymous poster hash: 9eacc...5d2

Man skal aldri fryse varer som har vært frosset og tint uten å steke/koke dem først.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Tint kjøtt skal IKKE fryses igjen

Anonymous poster hash: 7ad3d...151

Bortsett fra at det går helt fint så lenge det er friskt, norsk kjøtt, det ligger i en normalt god fryser og så stekes ordentlig etterpå. Har gjort det haugevis av ganger, og aldri hørt om noen som har blitt syke av det.

Det eneste man risikerer er noe tørrere kjøtt/lavere kvalitet på kjøttet.

Fra Matprat:

"Kjøtt som har vært fryst og tint flere ganger vil selvsagt også få en redusert spisekvalitet. Bedervet kjøtt vil alltid avgi en slik lukt at det slett ikke frister å smake på det en gang!" Ikke et kvekk om fare. Kun redusert kvalitet, og så lenge man ikke tydelig lukter at det er bedervet, så er det helt ufarlig.

http://www.matprat.no/MatNyttig/Pa-kjokkenet-ditt/Oppbevaring/Oppbevaring-og-holdbarhet/

Fra Gilde:

"Når kjøtt fryses og tines flere ganger blir resultatet tørt og lite smakfullt. Men det er generelt ikke farlig å spise kjøtt som har vært fryst og tint flere ganger hvis det har blitt behandlet på riktig måte med hensyn til bakterier."

http://www.gilde.no/ofte-stilte-spoersmaal/kan-kjoett-fryses-flere-ganger-article137-13255.html

Fra det store utland:

"The U. S. Dept. of Agriculture (USDA) advises, "Once food is thawed in the refrigerator, it is safe to refreeze it without cooking, although there may be a loss of quality due to the moisture lost through thawing."

http://food.unl.edu/safety/safe-to-refreeze

Ikke vær så bastant og hysterisk...

Anonymous poster hash: 9eacc...5d2

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fine linker...tror vi satser på å fryse ned igjen da...har også alltid hørt at tint kjøtt ikke kan fryses igjen.''

Takk for raske svar alle! :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Er det så vanskelig å steke/grille kylligene? God apetitt, nå har (tarm)bakteriene virkelig formert seg.

Anonymous poster hash: d0ff1...9d8

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ja, da glemte poden å sette posen med kyllingfilet i fryseren og nå sitter vi med 2 kg ferdigtinte fileter... :(

Hva gjør vi?

Har grillet 3 dager på rad, så det vil visst ingen ha i dag... ;)

Argh...

Jeg ville stekt det i ovnen i dag, og frosset det ned. Dermed har du ferdigstekt kjøtt til å bruke i salater, til lettvindt-middager, skåret i tynne skiver på brødskiva, osv :spise:

Anonymous poster hash: cc942...cd7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Tint kjøtt skal IKKE fryses igjen

Anonymous poster hash: 7ad3d...151

Jeg ville også stekt det først, spesielt fordi det er KYLLING

Anonymous poster hash: cc942...cd7

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Er det så vanskelig å steke/grille kylligene? God apetitt, nå har (tarm)bakteriene virkelig formert seg.

Anonymous poster hash: d0ff1...9d8

:klaske:

Ja, det vrimler virkelig av tarmbakterier på kyllingFILET. Tror du må revurdere hvor du kjøper kjøttet ditt... Hadde du orket å lese hadde du også sett at alle skumle bakterier går i dvale når de fryses ned, så om kyllingen stekes først og fryses etterpå, eller fryses først og stekes etterpå, så blir totalsummen nøyaktig like mange bakterier til slutt.

Du må gjerne være overhysterisk selv, men ikke spre hysterien til andre. Hverken Gilde eller USDA er enig med deg.

Det eneste man må være oppmerksom på, er at kyllingen faktisk blir gjennomstekt når den stekes, og det regner jeg sterkt med TS får til selv om kyllingen fryses først...

Anonymous poster hash: 9eacc...5d2

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg ville også stekt det først, spesielt fordi det er KYLLING

Anonymous poster hash: cc942...cd7

Er det virkelig så farlig at du må skrive med CAPS LOCK?

Anonymous poster hash: 65e60...d64

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Er det virkelig så farlig at du må skrive med CAPS LOCK?

Anonymous poster hash: 65e60...d64

JA

Anonymous poster hash: cc942...cd7

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

http://www.aftenbladet.no/nyheter/okonomi/Resistente-Ecoli-bakterieri-nesten-annenhver-kylling-3018575.html#.U4sZ92a3PMI

quote name="AnonymBruker" post="14547183" timestamp="1401534293"]

:klaske:Ja, det vrimler virkelig av tarmbakterier på kyllingFILET. Tror du må revurdere hvor du kjøper kjøttet ditt... Hadde du orket å lese hadde du også sett at alle skumle bakterier går i dvale når de fryses ned, så om kyllingen stekes først og fryses etterpå, eller fryses først og stekes etterpå, så blir totalsummen nøyaktig like mange bakterier til slutt.Du må gjerne være overhysterisk selv, men ikke spre hysterien til andre. Hverken Gilde eller USDA er enig med deg.Det eneste man må være oppmerksom på, er at kyllingen faktisk blir gjennomstekt når den stekes, og det regner jeg sterkt med TS får til selv om kyllingen fryses først... Anonymous poster hash: 9eacc...5d2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

http://www.aftenbladet.no/nyheter/okonomi/Resistente-Ecoli-bakterieri-nesten-annenhver-kylling-3018575.html#.U4sZ92a3PMI

quote name="AnonymBruker" post="14547183" timestamp="1401534293"]

:klaske:Ja, det vrimler virkelig av tarmbakterier på kyllingFILET. Tror du må revurdere hvor du kjøper kjøttet ditt... Hadde du orket å lese hadde du også sett at alle skumle bakterier går i dvale når de fryses ned, så om kyllingen stekes først og fryses etterpå, eller fryses først og stekes etterpå, så blir totalsummen nøyaktig like mange bakterier til slutt.Du må gjerne være overhysterisk selv, men ikke spre hysterien til andre. Hverken Gilde eller USDA er enig med deg.Det eneste man må være oppmerksom på, er at kyllingen faktisk blir gjennomstekt når den stekes, og det regner jeg sterkt med TS får til selv om kyllingen fryses først... Anonymous poster hash: 9eacc...5d2

:klaske: :klaske: :klaske:

Anonymous poster hash: d0ff1...9d8

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker

Nå må du forklare hva du trodde du leste, for det hadde iallefall ingenting med kyllingfilet å gjøre.

Artikkelen sier resistente e. coli i kyllingBESETNINGER. Videre opplysning fra meg: Det finnes vanlige E. coli i 100% av alle hønsefugler! :o I tillegg finnes det vanlige E. coli i 100% av alle mennesker! :o E. coli er strålende flotte og fine saker så lenge de ikke er patogene. Og det er nå en gang sånn, at bare fordi du har E. coli i tarmen, som kan strøs litt rundt og finnes igjen på hud og hår og omgivelser, så har du definitivt ikke E. coli INNI musklene dine. Og kyllingfilet består som regel av rene muskelstykker, ikke tarm...

Anonymous poster hash: 9eacc...5d2

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Presisering: Resistensutvikling er aldri bra, og det kommer vi til å ha et stort problem med på grunn av overforbruk av antibiotika. Men samme hvor resistente disse E. coliene er mot antibiotika, så går de like fullt i dvale når de fryses, og de dauer når de stekes. Du gir ikke kyllingfileten en antibiotikakur før du spiser den.



Anonymous poster hash: 9eacc...5d2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ab9ea: Du virkerfor enkel og frekk, så du kan fortsette å tro på deg selv. Spiser tarmer, du forstår virkelig lite av elementær mikrobiologi. Kast kjøleskapet ditt og lykke til videre :)

Anonymous poster hash: d0ff1...9d8

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ab9ea: Du virkerfor enkel og frekk, så du kan fortsette å tro på deg selv. Spiser tarmer, du forstår virkelig lite av elementær mikrobiologi. Kast kjøleskapet ditt og lykke til videre :)

Anonymous poster hash: d0ff1...9d8

Takk det samme ;) Du kan jo forklare hvorfor blant annet Gilde og USDA sier det er helt trygt å spise mat som har vært frosset og tint flere ganger, hvis denne E. colibekymringen din er så reell...

Anonymous poster hash: 9eacc...5d2

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...