Gå til innhold

Saus til kyllingwok?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Hei.

Bruker vanligvis å lage en saus bestående av soyasaus, vann, karry, hvitløk og kajennepepper, men har lyst å prøve noe nytt.

Noen som har tips på en smakfull (gjerne litt sterk) saus?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kyllingwok med peppersaus (4 pers.)

5 kyllingfileter

2 paprikaer

½ squash

6 champignoner

2 gulrøtter

1 løk

100 g sukkererter

½ purre

1 dl cashewnøtter

3 dl hønsebuljong

½ dl soyasaus

2 ss ketjap manis

1 ss sambal oelek

1 ss revet ingefær

1 hvitløksfedd

salt/pepper

sukker

maisenna

Skjær kyllingen i strimler; paprika og squash i terninger, løk og sopp i skiver og gulrøtter i staver. Stek kjøttet hvitt i litt olje. Dryss salt og pepper over. Tilsett grønnsakene og la surre 1 minutt. Bland sammen soyasaus, ketjap manis, sambal oelek, ingefær, presset hvitløk, salt, pepper og litt sukker sammen. Hell over i woken og kok opp. Rør litt maisenna ut i buljongen og rør inn. Server med ris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aïoli til wok? Høres....interessant ut. :klø: Blander du det i woken eller har det ved siden av?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjesta

Jeg bruker bare kyllingkrydder...(Det fra Hindu..*viktig*)

Kanskje jeg skal teste ut den sausen en dag....(Du, Arkana har jammen mange fristende oppskrifter på lager! :) )

Clea

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(Du, Arkana har jammen mange fristende oppskrifter på lager! :) )

Clea

:bukke: :Hehe: :blomst_opp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest tusjen

Dette er kanskje litt kjedelig, men hva med sursøt saus? Der kan du velge både mild og sterk.. Hvis du er flink på kjøkkenet lager du den sikkert selv (jeg kjøper ett glass på butikken).. :wink:

tusjen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forresten, Blue Dragon kinesiske sauser på pose har en aldeles nydelig krydret Szechuan tomatsaus, den er ikke kjempesterk, men du kjenner definitivt at den er godt krydret. Vanligvis liker jeg ikke ferdigsauser på pose, men denne er virkelig god. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blue Dragon-sausene er fine.

Særlig den som heter "Kryddig tomatsås" (det er kanskje den som er nevnt over her?).

Bruker den både til wok og til sånne raske panneretter med kylling og grønnsaker som serveres med ris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uncle Ben's sur-søt-saus på glass er veldig godt i kyllingwok.

Ellers så lagde jeg wok hvor jeg tilsatte en liten pose tikki masala. smakte veldig godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sur-søt saus:

3 ss ananassaft fra boks

2 ss ketchup

1-2 ts sukker

1-2 ss hvitvisneddik

1-2 ts maisenamel

salt og pepper

Bland alt sammen.

Piglet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...