Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal ha selskap hjemme her om 1 uke. Til hovedrett er det hjort. Jeg ønsker en forrett som er litt eksklusiv. Tips? Står helt fast her.

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Kongekrabbe.



Anonymous poster hash: 49817...4f4
AnonymBruker
Skrevet

Asparges med hollandaise eller beurre blanc med sitron og urter.

Gratinerte sjøkreps med feks smør, hvitløk og frisk estragon, hvis du kan få tak i levende sjøkreps.



Anonymous poster hash: e4e18...92d
AnonymBruker
Skrevet

Asparges (gjerne hvit!) med hollandaise

Ravioli med soppfyll og smør- og salviesaus

Selvrøkt ørret/laks om du har mulighet er morsomt :)

Jordskokksuppe med trøffelolje

Noe med løyrom?



Anonymous poster hash: a945b...3b4
Skrevet

Asparges (gjerne hvit!) med hollandaise

Ravioli med soppfyll og smør- og salviesaus

Selvrøkt ørret/laks om du har mulighet er morsomt :)

Jordskokksuppe med trøffelolje

Noe med løyrom?

Anonymous poster hash: a945b...3b4

Asparges med hollandaise eller beurre blanc med sitron og urter.

Gratinerte sjøkreps med feks smør, hvitløk og frisk estragon, hvis du kan få tak i levende sjøkreps.

Anonymous poster hash: e4e18...92d

Det blir ikke noe med asparges desverre, vet flere som ikke liker det av gjestene våres. veldig synd! Har dere noe annet forslag?Tas i mot med stor takk :)

AnonymBruker
Skrevet

Kamskjell er jo godt.



Anonymous poster hash: 37eb8...70f
AnonymBruker
Skrevet

kamskjell



Anonymous poster hash: d8a50...901
Skrevet

Reker med vafler med laget på mye fløte i røren og med brunost og jorbær. :)

Skrevet

Hva med ceviche? Veldig godt og ser veldig pent ut, fine farger, kan serveres i shotglass eller martiniglass.

Ellers enig med kamskjell, veldig godt! Eller osters?

  • Liker 1
Skrevet

Kamskjell med mangosalsa! :)

post-75396-0-93815800-1398624562_thumb.j

AnonymBruker
Skrevet

Kamskjell med mango eller ceviche går liksom ikke sammen med hjort i en meny, synes jeg. Forretten bør ha et nordisk preg hvis det skal passe sammen med hovedretten.



Anonymous poster hash: e4e18...92d
Skrevet (endret)

Hvitløksgratinert spekeskinke og reker

Ingredienser

  • 100 g spekeskinke i strimler
  • 200 g pillede reker
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss tørket dill
  • 4 båt finhakket hvitløk
  • 100 g norvegia eller en annen ost
  • 14 ts pepper

1. Bland alle ingrediensene (utenom osten) i en bolle, fordel massen over i ildfaste små porsjonsformer.
2. Strø ost på toppen og stek på 225 °C i ca. 12-15 minutter.

Server med salat og baguette.



Lakseruller Gourmet

Oppskrift på forretten:
4 posjoner

200 g reker
1 1/2 dl kremfløte
2 ss pepperrot
1 ss hakket dill
1/2 ts sitronsaft
Salt
Pepper
4 skiver røket laks
Sitron
Dillkvister

Rens rekene og del dem i små biter.
Behold noen til pynt. Pisk fløten til krem og smak til med pepperrot, dill, salt og pepper.
Fordel fyllet på tallerkenen og rull lakseskivene rundt.
Pynt med reker, sitron og dill.

Endret av Despicable Me
Skrevet

Postei med Cumberlandsaus

Skrevet

OIaaa- det er hjort! Overså det:P
Blomkålsuppe er mitt beste forslag i så fall:-)

AnonymBruker
Skrevet

dropp asparges :fnise: det er veldig i vinden og derfor veldig lite eksklusivt



Anonymous poster hash: 9b898...7ac
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

snegler



Anonymous poster hash: ae22f...58c
AnonymBruker
Skrevet

Oksehalesuppe

Vichyssoise

Blinis

Carpaccio

Anonymous poster hash: efca1...cce

AnonymBruker
Skrevet

OIaaa- det er hjort! Overså det:P

Blomkålsuppe er mitt beste forslag i så fall:-)

Ja, blomkålsuppe er jammen eksklusivt.

Anonymous poster hash: 37eb8...70f

AnonymBruker
Skrevet

Hvis man er opphengt i at det skal være eksklusivt ville jeg kikket etter inspirasjon i restaurantmenyer. Det er jo en haug av gode restauranter i Oslo som har menyene sine på nett, og selv om man ikke kan tilberede det teknisk på samme måte kan man i det minste bruke lignende ingredienser.

Ekebergrestauranten serverer forresten blomkålsuppe til forrett. :D



Anonymous poster hash: d9327...68e
AnonymBruker
Skrevet

dropp asparges :fnise: det er veldig i vinden og derfor veldig lite eksklusivt

Anonymous poster hash: 9b898...7ac

"I sesong" tenker jeg vi sier.

:roll:

Anonymous poster hash: e4e18...92d

  • Liker 4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...