Gå til innhold

Fienden!


edrøm

Anbefalte innlegg

Fienden

Jeg er en person av mange milliarder her i verden. Jeg er en person av 5 millioner her i Norge. Jeg er en person som har vunnet lykkespinnet, om man kan kalle det det. Jeg har trukket det riktige loddet og blitt født i et land med velstand og rikdom. Ikke bare har vi gode ordninger for de svake her i landet, men vi har også tilbud som gir alle barn gratis skole, alle har rett på utdanning. Alle har rett til å nå hvilket som helst mål de setter seg her i livet. I bunn å grunn så har det ikke noe å si om du er fattig og rik, du kan ta hvilken som helst utdannelse du ønsker uansett hvilken famille du er født inn i. Bare du tar de rette valgene tidlig nok så er verden åpen for deg. selvsagt har du rett til å mene hva du vil, ønske va du vil, velge hva du vil. Dette er en selvfølge for de fleste av oss i dette landet. Så lenge du er målbevisst, fokusert og ansvarsfull så kan du i hovedsak bli hva du vil. Selvfølgelig krever også dette at du vett hva du vil, at du ikke drukner i det fantastiske havet av muligheter og bare blir stående med et ben i hver retning.

Jeg er en person av de 5millionene som bor i dette fantastiske landet. Verdens rikeste liker vi å kalle oss selv. Er vi virkelig verdens rikeste land? Hvordan kan dette måles? Måles det i penger per innbygger kan jeg nok si meg enig i at vi er et rikt land. Måles det i hvor fornøyde alle innbyggere er med landet kan vel diskusjonen bli noe annerledes. Hva er lykke? Er vi lykkelige i Norge? Kan lykke måles i penger? Dette er gjerne spørsmål som opptrer i denne diskusjonen.

Jeg kan godt kalle meg lykkelig de dagene jeg har nådd et mål jeg har strebet mot, men de fleste andre dager er jeg som regel misfornøyd med mye. Hovedsakelig så kan man si at alle mulighetene ligger rett foran nesen min, landet vil hjelpe meg å nå de målene som er satt. Jeg lever i et hav av drømmer og en himmel som er åpen og nesten uten grenser. Gjør dette meg fornøyd? Det dette gjør med meg er at jeg får mer å klage over, jeg har så mye, men allikevel så mye mindre en naboen. Jeg er aldri god nok og kan alltid bli bedre. Lykken er kortvarig. Det er alltid noen som har bedre utdannelse, finer hår, større hus og mer penger. Man kan si at den største fienden jeg har gjerne er materialismen som svømmer over her i landet, skylde på de flotte modellene som vises i filmer og reklamer eller at alle andre klarer så seg bra.

Jeg velger heller å skylde på meg selv. Jeg har ansvar for mitt liv, jeg eier min kropp og har ansvar for å behandle den bra, jeg har ansvar for meg selv! Allikevel er jeg min egen største fiende. Hvordan kan jeg være så stygg med meg selv når ingen andre er det. Hvordan kan jeg stå opp hver dag, se meg selv i speilet og tenke på hvor mye finere jeg kunne være. Jeg kunne komt så mye lenger her i livet. Jeg tenker på meg selv som en taper! Min største frykt er at andre også skal tenke på meg som en taper, tenke på meg som en person som ikke får til ting eller en person de ikke liker. Jeg er livredd for å bli mislikt, vil helst bli likt av andre. Denne frykten for å bli mislikt av andre er nok så sterk fordi jeg selv misliker meg selv så sterkt! Men helt ærlig hvordan kan en person syns at jeg er fantastisk når jeg selv er så dømmende mot meg selv. Hvordan kan noen syns jeg er fantastisk når jeg selv syns jeg er helt idiot!

Hva skaper lykke? For min del tror jeg ikke det er penger eller den flotteste utdannelsen som kan gjøre meg lykkelig. Får jeg dette kan jeg alltid bli bedre, det vil alltid være noen i verden som har mer, får jeg mer trenger jeg mer og får mer å klage over. Lykke for meg tror jeg vil være om kunne stå opp hver dag og være fornød med meg selv. Jeg tror om jeg blir fornøyd med meg selv vil jeg også kunne være fornøyd med livet mitt, jeg vil kunne vise mine beste sider uten å være redd, jeg vil kunne slutte å tenke at alle andre misliker meg. Hvis jeg var helt fornøyd med meg selv hadde jeg vel ikke brydd meg om en person mislikte meg. Jeg hadde vert så fornøyd med meg selv at jeg bare hadde ville vert med de menneske som også var fornøyd med meg. Jeg hadde tenkt at om de ikke kunne se hvor fantastisk jeg er hadde det ikke vært noe poeng i å ha dem i livet mitt. Dette er min største drøm og oppnå.

Mange vil nok tenke at dette er lett og få til. Det handler bare om å endre tankene sine. Det handler om å leve selvtilliten ut til fult, for å få en god selvfølelse. Allikevel er dette den vanskeligste oppgaven i mitt liv. Det er så mange ting i livet mitt så får meg til å klage, spesielt på meg selv. Jeg har ingen respekt for meg selv så hvordan kan dette smitte over til at andre skal like meg. Jeg må lære å respektere meg selv før andre kan gjøre det samme. Jeg er min person, jeg eier meg, jeg kan ikke selge en vare til noen, som jeg selv ikke liker. Kan man selge en bli ved å si at ¨denne stygge bilen her vil du ikke ha noen glede av, den er mye styggere en alle de andre bilene og ingen vil like den, den vil stoppe og trenge mange reparasjoner bare den nærmer seg en homp eller en lang oppoverbakke. Nei denne bilen er ikke noe sterk, den er svak og vil sikkert ikke nå noen mål du setter for den. Alle som ser denne bilen vil tenke at de aldri har sett noe styggere bil. Den har skeive fangere og lakken skranter. Allikevel syns jeg du skal kjøpe denne stygge bilen. Den syns selv at du skal kjøpe den selv om den ikke vil gi deg noe. Dem vil sutre og klage og tenke på seg selv. Men det er det beste kjøpet du kommer til å gjøre!¨ Dette vil neppe fungere som et salgstriks i den beste verden. Så hvordan kan jeg forvente at folk skal ¨kjøpe¨ meg når jeg selger meg selv på den måten? Hver dag tenker jeg selv at jeg ikke er god nok! Jeg har ikke venner nok, jeg har ikke fine nok tenner eller nese, jeg har ikke oppnådd nok, jeg ligger etter, jeg har ikke fine nok klær, jeg er ikke morsom eller smart nok, jeg er ikke tøff nok, jeg er ikke målbevisst nok, jeg har ikke nok meninger eller god nok meninger for den sags skyld.

Hadde jeg noen gang sagt de samme ordene til en venn eller ukjent hadde jeg nok ikke blitt likt av noen. Jeg er min største fiende og det er jo helt bak mål. hvordan kan jeg forvente at jeg skal leve et godt og lykkelig liv når jeg hver dag må stå opp med min største fiende. Denne fienden går ikke i fra meg på morgenen en gang slik en hvilken som helst annen partner vill gjort. Å nei da, denne fienden følger meg gjennom hele dagen. Sitter på begge skuldrene mine og sier hvor dårlig jeg er gjennom alt jeg gjør gjennom hele dagen. Ikke nok med det, men jeg må også legge meg med min verste fiende. Min verste fiende forstyrrer nattesøvnen min hver natt. Det er på denne tiden fienden slår sterkest til. Fienden min analyserer alt jeg har gjort den dagen, vrir rundt ting andre mennesker har sagt til meg slik at jeg forstå at de virkelig ikke liker meg, min største fiende påpeker også da hvor forferdelig stygg og fæl jeg er, hvor lite jeg har oppnådd og hvor lite jeg kommer til og oppnå. Slik fortsetter fienden min og pese med negativitet til jeg sovner urolig inn. Denne fienden er min største drøm og bli kvitt, jeg vil gjøre det slutt med dette eviglange partnerskapet. Jeg vil få frem min bestevenn som også sitter i meg. Jeg har tatt feil valg, jeg har valgt fienden foran min gode venn. Fienden i meg er veldig manipulerende ser du. Fienden i meg har fått meg til å tro at jeg trenger den veldig sterkt. Fienden min hater meg, men har allikevel vert med min side alle disse årene. Det er ikke lett og bare forandre det.

Fiende har også gjort meg livredd for forandringer, dette har nok vert en del av den store planen. Planen fienden har som den faktisk har klart og gjennomføre ganske så godt. Noen ganger klare min gode venn og komme frem når jeg ser meg i speilet eller andre situasjoner, men fienden er sterk. Fienden har bygd opp så sterke krefter de siste årene at den vinner som regel. Det er ikke lett og forlate noen, det er vanskelig når vi har vert sammen så lenge. Selv om jeg vet det er det jeg ønsker! Jeg ønsker det og målet er at jeg skal klare det. Brannen i fienden skal slokkes og drømmene til den gode skal få komme frem i friheten uten og bli stengt inne av den sterke ilden. Dette skal gjøres, men jeg er sikker på at det krever at den gode får nye krefter.

Den gode må bruke tid på å bygge seg sterk og trygg før den kan vinne over fienden. Den gode må ses og få oppmerksomhet før fienden kan brennes for evig. Fienden skal bytte plass med den gode. Fienden skal bort! Jeg skal lære og bli min egen bestevenn. Jeg skal ikke leve livet mitt ut i fra hva fienden sier at andre syns om meg. Jeg vil leve gjennom den gode som ser de gode tingene og som velger å ikke fokusere på det negative.

Den gode vil si til meg hver morgen at jeg er fantastisk, at jeg er spesiell, at jeg har oppnådd mye og at jeg er heldig for alt jeg har. Min bestevenn skal lære meg å elske meg selv for den jeg er. Fienden elsker meg bare for hvilke klær jeg går med eller hvilken jobb jeg har. Fienden syns uansett jeg er stygg, men fienden sier at når jeg har på meg fine, helst dyre klær, har mye penger og en bra jobb, da kan vertfall folk late som de liker meg. Fienden tror aldri at jeg kan bli helt likt for jeg er uansett stygg og dum, men fienden mener at jeg kan ta på meg en maske som kan skjule dette. Slik at det egentlig bare er meg og fienden min som trenger og vite om hvor stygg jeg egentlig er. Fienden gjør meg ofte veldig trist, jeg gråter mange ganger over det fienden sier til meg. Jeg syns det er vanskelig og høre!

I starten trodde jeg ikke på fienden når han sa slike vonde ting, den gode kom oftere frem da og motbeviste fienden. Fienden fant ut at om han gjorde meg redd i tillegg til å si de stygge tingene ville jeg tro mer på den. Fienden fylte da også hode mitt med tanker som gjorde meg redd og dysset inn negative tanker i redselen. Dette gjorde fienden sterk og den gode svakere. Den gode ville aldri vert så slu, den gode ville aldri gjort meg redd. Den gode gir meg lys og vakre tanker. Redselen er en så stor frykt at den skjøv fort de fine tanken bort, den var denne perioden den gode fant sitt skjul. En trygg plass der den kunne gjemme seg for fienden før den druknet helt og forsvant. Den gode er der derfor enda, bare den har funnet seg en god gjemmeplass. Den gode skal nå komme frem igjen, det er jeg helt sikker på. Den trenger bare hjelp fra meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...