Gå til innhold

Bikini- og babykropp!


Spiremor

Anbefalte innlegg

Som tittelen tilsier: jeg ønsker meg en bikinikropp, samtidig som jeg ønsker meg en kropp med gode forutsetninger til både å bære fram et barn og å komme raskt tilbake i grei form etter svangerskapet.

Jeg er ikke overvektig, men jeg er veldig dårlig trent, så målet mitt er vel strengt tatt å gå ned noen få kilo og å tone kroppen litt:

- Typisk problemområde er magen. Det er jo også det fettet som ligger der som visstnok er farligst, så det blir bra for meg å få bort uansett.

- Kjernemuskulaturen må styrkes for at jeg skal orke å bære rundt på gravidemagen og senere babyen som jeg drømmer så mye om :rodmer:

- Trivselsvekta er nok nærmere 55 kg enn 58, som jeg ligger på nå. Har på det meste ligget på 62, noe som ikke kler kroppen min i det hele tatt (i alle fall ikke i mine øyne). Vekt er samtidig ikke det jeg kommer til å fokusere mest på, ettersom det er hvordan kroppen blir seende ut som er viktig. Muskler veier mer enn fett, så det kan godt være at jeg går opp igjen i vekt, men ned i fettprosent.

Jeg fikk tatt en kroppsanalyse da jeg veide 60-61 kg. Da var kroppens fettprosent over 30%! På det punktet var jeg over i feltet for overvekt. Det sto også at jeg hadde ganske lav muskelmasse, så det er naturlig at litt trening vil hjelpe på begge disse faktorene.

Blir nødt til å ta noen før-bilder for min egen del. Det er kanskje det jeg gruer meg mest til her, for jeg liker ikke å slippe kontrollen over kroppen og la det være synlig hvordan jeg egentlig ser ut. Noe jeg kanskje også bør jobbe med?

Tanker om trening kommer i neste innlegg, samme med kosthold. Måtte bare få startet dagboka, hehe.

Ha en fin dag! :sol:

Edit: skriveleif

Endret av Spiremor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

De to siste dagene før jeg startet treningsdagboka var jeg superflink. Søndagen var jeg to timer på treningssenteret (!), og mandag var jeg på en langkjøringsspinningtime. Rumpa kjentes som om den var solbrent og fikk skrubbsår oppå der da jeg nærmet meg slutten av økta, men jeg vet at det er sånt kroppen må tilvennes. Er ikke en stor fan av spinning, da, tar heller ordentlige utendørsturer med sykkelen. Mye mer behagelig sete på min egen sykkel også!

Siden da har jeg ikke vært på trening i det hele tatt! :O Skulle egentlig trene i går, men fikk ikke tid. Skal få trent litt i morgen og på lørdag, da.

--------------------

Er generelt sett ikke så veldig glad i trening, det føles som om jeg aldri har tid til det selv om jeg ikke gjør noenting nyttig på kveldene. Tror det bare er latskap, jeg er altfor glad i det å være innendørs. Finnes det noe bedre enn en rolig kveld med kakao og tv? Nå skal det bli andre boller (uten boller, forhåpentligvis), for jeg vil få til å trene minst to ganger i uka. Har fått inn rutine på det før, men har falt av lasset etter bare noen måneder. Nå som jeg har såvidt begynt å prøve å få barn også er det viktig å få kroppen i godt lage så den tåler trening under graviditet også. Vil ikke skade en eventuell spire pga trening altså!

Men: nå skal jeg ut av sofaen og leiligheten og avgårde til treningssenteret som ligger bare noen minutters gange unna der jeg bor! :trene::rope::pisk:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mat

Jeg spiser relativt variert. Forsøker å velge grove korntyper og spise mye frukt og grønt. Samtidig er jeg sjokoladefantast og elsker å bake med venninner. Prøver å kjøpe blåbær, sukkererter og småtomater når jeg er på butikken og kjenner sjokoladesuget. Hvis jeg har snop i huset er det altfor lett å ty til det når jeg har cravings.

Målet nå er å unngå å kjøpe snop utenom på fredag/lørdag, og da er det maks én storplate mørk sjokolade og en pose potetgull, samt maks en halvliter brus jeg skal tillate meg. Snopet skal deles med samboer, hvis ikke blir det dask på lanken. Dette målet høres jo mer enn enkelt ut, men det er ikke det for en som meg. Jeg har ganske lav viljestyrke, noe jeg også merker på andre felt i livet. For å gi meg selv bedre styrke til å gjennomføre andre ting i livet også begynner jeg her! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk! :)

Helgen har gått med til trening fredag, lørdag og i dag, men kostholdet har vært relativt dårlig. Har nemlig vært på tur, og da blir det lett litt mer godsaker enn ellers.. Så fra og med i morgen skal jeg være flink igjen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De siste dagene har vekten variert med hele to kg..! Vet at jeg spiste dårlig noen dager (veide 59 kg for noen dager siden), men så veide jeg meg i dag tidlig og var plutselig nede i 57 igjen! Jeg vet at i alle fall 1 kg pluss/minus kan være vanlig, men jeg sørger alltid for å veie meg på morgenen, sånn at utgangspunktet skal være mest mulig stabilt.

Har syyykt sjokoladebehov om dagen, men jeg har gjort mitt beste for å finne andre ting å spise (f.eks. nyyyydelige blåbær som jeg har kastet i meg og nytt godt av). Jeg har tillatt meg den ene sjokoladeplata som jeg skulle få lov til å ta i helgen, og jeg spiste halvparten i går. Den er 70%, så jeg føler i alle fall at den er bedre enn mye annet jeg kunne ha valgt :) Blir sikkert ikke den beste maten i verden i kveld, men jeg har så langt spist sunn frokost i alle fall.

Ha en strålende dag, folkens!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

Siden sist har jeg hatt både matforgiftning og trent med pt igjen for første gang på mange måneder. Hun sa hun så at jeg hadde blitt slankere over hoftene og i ansiktet. Hurra, da kanskje jeg endelig kan prøve å finne meg bukser igjen! (Har litt rar fordeling av kroppsvekten, så det er tidvis veldig problematisk med bukser..)

Veide meg nettopp, og er igjen på 57 kg :D Har vært flink og ikke spist så veldig mye usunne saker. Dessuten har jeg beveget meg veldig mye de siste ukene, både via aktiv jobb og aktiv timeplan utenom jobb. Litt over to mnd til man kan forvente bikinivær, så nå må jeg bare komme meg på trening igjen bittelitt oftere. Det er tross alt ikke vekten som er viktig, men hvor tonet/stram jeg selv opplever kroppen min. Er dessverre forvridd i hodet pga alle bildene av supermodeller i bikini overalt, så hodet mitt må finne et kompromiss som det kan være fornøyd med ifht egen kropp..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er ned i vekt du ønsker å gå, så du faktisk ikke trene, om du ikke syns det er gøy. Treningen teller bare 10/20%, mens kostholdet teller hele 80/90%!

Jeg går på Grete Roede kurs, og der har jeg lært så utrolig mye. Jeg hadde som mål å gå ned 10kg, og treningen har ikke vært et problem for meg, da jeg syns det er gøy. Litt verre har det vært med kostholdet. Jeg er så ekstremt glad i middagsmat :fnise: klarer ikke å stoppe når magen sier det er nok... Så for min del har det aldri vært at jeg har vært så snope-/sjokoladesjuk, jeg forsyner meg heller 1 og 2 ganger for mye av middagen.

Etter at jeg begynte på Grete Roede kurs har jeg lært at det aller aller viktigste når du skal ned i vekt, det er:

  1. Spis frokost!! Veeeeldig viktig
  2. Å spise hver 3.-4. time (også veeldig viktig). Og å prøve å ha ca samme måltidene til ca samme klokkeslett dag for dag.
  3. Drikk masse masse vann.

Klarer du de 3 tingene, i tillegg til å spise mye frukt og grønt såklart, så kommer du til å merke god forskjell ganske fort, selv uten trening inn i bildet! Det er ganske vanskelig i begynnelsen, spesielt syns jeg det var vanskelig å spise så ofte. Men det kommer etterhvert! :) Masse lykke til, gøy å følge med her :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Huff, ser jeg er fryktelig dårlig på å følge opp treningsdagboken! Tusen takk for tips, Attiram!

Jeg liker noen typer trening når jeg først har kommet meg avgårde til gymmen :P Det er bare den berømte dørstokkmilen som tidvis blir veldig lang..!

Pga vaktordning har jeg ikke mulighet til å spise til samme klokkeslett hver dag. Jeg har omtrent like lang tid fra jeg står opp til jeg spiser frokost, lunsj og middag, da.

Jeg spiser frokost hver dag, der er jeg faktisk flink. Spiser kornblanding med tørket frukt, nøtter og melk, sammen med et lite glass juice.

Til lunsj spiser jeg gjerne to-tre skiver grovt brød med pålegg utifra hva jeg har tilgjengelig den dagen. Forsøker å spise f.eks. makrell i tomat, men det blir tidvis f.eks. peanøttsmør eller creolsk kyllingsalat. I løpet av arbeidsdagen kan det gjerne bli en frukt i tillegg, dersom jeg blir sulten før jeg er ferdig og kan dra hjem til middag.

Middagsmat er noe jeg føler at jeg egentlig er ganske god på. Spiser gjerne ovnsstekt laks med grønnsaker til, det er godt og sunt. Hvis jeg skal skeie ut, men likevel lage middag selv, blir det lasagne eller hamburger. Ferdigvare er som regel en finduspose med f.eks. tikka masala eller pasta bolognese, evt take away-sushi.

Hvis jeg får noe som er godt kan jeg spise mye mer enn jeg bør.. Har kjøpt nye middagstallerkener med kant på, sånn at vi har mindre flate som skal fylles. Måtte minske porsjonene våre litt og heller forsyne oss flere ganger om vi vil ha mer.

Problemet mitt matmessig er at jeg ikke klarer å la være å spise sjokolade! Jeg spiser det omtrent hver dag dersom det er tilgjengelig (om enn bare en stripe eller to av en plate). Dersom jeg ikke har sjokolade i huset, blir det jakt på noe som kan erstatte det. Jeg har forsøkt å kjøpe inn sunne alternativer, ettersom jeg regner med at jeg bare er fysen på "et eller annet". Som alternativ kan jeg spise bær, sukkererter, cherrytomater osv. Dette er jo gode og sunne alternativer som jeg kan kose meg med utover kvelden. Hvis ikke det hjelper på å stoppe søtsuget kan jeg ende opp med å lage meg en kopp kakao, men det er heldigvis ikke så ofte det skjer. Jeg har også frosne bær som jeg tiner litt i microbølgeovnen. De har jeg sukker på, da, for de er litt sure.. Og så kan jeg spise epler med sukker og kanel på - nam!

Som det kanskje går an å tyde utifra det jeg har skrevet over her, så er jeg på et relativt sunt nivå matmessig, men er flink til å si at "det går bra bare i dag" litt for ofte. Må prøve å bli enda strengere med meg selv, hehe. Har ikke tenkt til å kvitte meg med så mye vekt, heller omforme fettet til muskler. Det er dét som er viktig! Muskler veier jo mer enn fett, så med samme vekt i muskler vil jeg jo bli en sylfide ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Nå er jeg på snopavvenning! Har endelig innsett at jeg ikke kan spise snop hver eneste dag, selv om det "bare er en liten bit". Så da er det kun helgene som er tillatt. I tillegg har jeg slengt meg på et treningsprogram hvor jeg gjør noen øvelser hver dag for å styrke kjernemuskulaturen. Håper dette gir litt resultater. Det sies jo at 80-90% av fettreduksjon er kostholdsrelatert. Har jo en relativt aktiv jobb, så jeg tipper det vil vises dersom jeg er ordentlig flink! Så får jeg bare holde meg langt unna godishylla i butikken de neste ukene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...