Gå til innhold

Den arabiske ligas hykleri


Gjest anonym

Bør man forlange at araberene rydder opp i egne rekker  

  1. 1. Bør man forlange at araberene rydder opp i egne rekker

    • Ja
      5
    • Nei
      1


Anbefalte innlegg

Gjest QueenKent

Den Arabiske liga hadde nettopp et toppmøte hvor de på sedvanligvis brukte tiden sin på å fordømme USA og Israel. Mens de stør rundt seg med floskler, fortsetter de Sudanske myndigheters overgrep på Fur-, Masalit-, og Zaghawafolkene i Darfur. Den regjerings støttete militsen bederiver systematisk voldtekt og mord, og i den siste tiden har mer enn 10 000 folk blitt drept og 110 000 har blitt drevet i landflyktighet. Alt dette mens Hilde Frafjord Johnsen forbereder til fredsfest.

Målene for opprenskningsaksjonene til militsen er i hovedsak mot muslimer— beboere i vest Sudan. Muslimer hvis feil er at de er feil sort. Sufiene gjør opprør mot den diskriminering de utsettes for av den regjerende Sudanske nasjonalistiske islamske front, som ideologisk er bukseforlovet med Hamas.

Man skulle tro at overgrepene på sufiene var et tema på toppmøtet men, som vanlig velgte de og totalt ignorere problemstillingen. Så kan man spørre seg om motivet, var dette fordi de totalt gir blaffen i menneskelig lidelse, eller gjør de dette fordi de anser PAL-araberenes lidelser komparativt større enn Sudans forfulgte? Bekymrer det ikke den arabiske liga det minste seg om at det dør tusenvis og snart hundre tusenvis av deres muslimske brødre i Sudan? Kommer de virkelig til og ignorere dette som de gjorde i Algerie, hvor islamister massakrerte over 100 000 muslimer? Hvor muslimske menn fikk saget av hodet og gravide kviner fikk magene sine revet opp. Kommer de til å ignorere dette slik den arabiske liga ignorerte at to millioner kristne og animister døde takket være de Sudaske myndigheters disposisjoner?

Er ikke dette ren skjær rasisme, for hva annet kan det komme av at den arabiske liga totalt ignorer overgrep overfor ikke-arabere, dvs sorte afrikanere.

Den arabiske liga bør eksponeres for sin gemene abstraksjon fra reelt medmenneskelig ansvar. Og, en bør spørre seg hvorfor vår presse lar den arabisk liga slippe unna. Er det fordi de deler den samme rasistiske holdning, eller er det slik at media kun er imot rasisme, såfremt målet for deres harme er høyreorientert, kapitalistisk eller jødisk?

Pressefolk burde ideelt sett bruke tid og fokus på konflikter og urettferdighet etter proporsjon og relevans. Enda viktigere er dette for organisasjoner som FN. Se bare på hvordan FN i alle år har behandlet Israel. En får inntrykk av at Israel er verdens viktigste og verste land, beregnet etter diskusjonstid, energi og resolusjoner, men faktum er at dette viser hvilken kontroll den arabiske liga har i FN.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Negative holdninger overfor islam er bannlyst på dette forum. Rart at ikke innlegget er slettet. Befolkningen i Sydsudan er kristne, derfor er det ikke en sak for Den arabiskeliga. De samme kristne betegnes som "opprørsgeriliaen" på Dagsrevyen.

Stå på, mere av dette på KG. Det viktigste her er om prinsessen hadde på seg lue på 17 Mai!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Målene for opprenskningsaksjonene til militsen er i hovedsak mot muslimer— beboere i vest Sudan.

Det er vel ikke den hele og fulle sannhet. Jeg har sett kristne organisasjoner ta opp dette og omtale ofrene i Vest-Sudan også som kristne. Det later til at det er arabiske muslimer som angriper både kristne og svarte muslimer. Sistnevnte representerer nok en "utvannet" form for islam, sammenlignet med de arabiske muslimene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Tror pressen også har et ansvar her. De formidler nyhetene og prioriterer hvilke konfliktområder i verden som settes fokus på. Tror folk i vesten i større grad enn vi er villige til å innrømme, lar sine holdninger og prioriteringer styres av presseomtaler og deres partiske fremstilling.

Når det gjelder Israel synes jeg pressen fokuserer mer på palestinernes lidelser enn på jødenes lidelser. Dette viser seg i holdningsendringer her i landet. Tidligere synes jeg vi fikk mer balansert informasjon fra pressen, nå synes jeg pressen er mer partisk til palestinernes fordel. Jeg har selv bodd i Israel en periode. Var nøytral til konflikten og fikk venner blant både jøder og muslimer. Tror man må oppleve konfliktene på nært hold for å forstå. Den informasjonen man får gjennom pressen viser ikke nyansene i konflikten, den er svart eller hvit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...