Nigella Skrevet 20. mai 2004 #1 Skrevet 20. mai 2004 Har ett stykke hel ingefærrrot liggende på krydderhylla. Brukte litt i en wok for ett par uker siden, og nå vet jeg ikke helt hva jeg kan gjøre med resten (hater å kaste mat). Hva ville du ha gjort med den?
Gjest gjest1 Skrevet 21. mai 2004 #3 Skrevet 21. mai 2004 Pakk den i tørkerull og legg den i kjøleskapet. da holder den lenge. bare pass på at papiret ikke blir vått. Ellers er et godt tips å oppbvare ingefærrot i sand i en boks i kjøleskapet. Selv bruker jkeg raskt opp en rot ingefær. River litt i tomatsuppa, litt i div gryteretter, på ovnsbakt fisk, i gulrotkake.
Gjest Anonymous Skrevet 21. mai 2004 #4 Skrevet 21. mai 2004 Ingefærrot bruker jeg i: Kjøttboller, tomatsuppe, wok, kyllingretter, asiatiskmat, grillsauser... Eller f.eks i te: Ingefærte 2.5 cm ingefærrot 15 kardemommekjerner 5 dl kokende vann Kutt ingefæren i skiver og ha den i en tekanne eller direkte i glasset sammen med kardemommekjernene. Hell det kokende vannet over og la teen trekke i 5 minutter. Ingefærrot i kombinasjon med kardemomme gir teen en spennende smak av Midt-Østen. Ingefæren skal dessuten være godt for fordøyelsen og motvirke kvalme.
Siam Skrevet 21. mai 2004 #5 Skrevet 21. mai 2004 Noe helt annet: hvordan skreller dere ingefæren uten at den blir helt ødelagt? Jeg bruker ingefær til fiskeretter (kjempegodt sammen med chili til torsk) og til asiatiske retter. Men skulle gjerne ha brukt det mer, men synes det er så klønete å tilberede den.
Ling Skrevet 21. mai 2004 #6 Skrevet 21. mai 2004 Jeg pleier å skrelle den - med "hårene" selvfølgelig - med en liten, tynn kniv. Den kan også skrelles med skje.
Gjest gjest1 Skrevet 21. mai 2004 #7 Skrevet 21. mai 2004 Noe helt annet: hvordan skreller dere ingefæren uten at den blir helt ødelagt? Men skulle gjerne ha brukt det mer, men synes det er så klønete å tilberede den. Jeg skreller den ved å bruke baksiden på en litenkniv og skrape av skallet. Det er og best å kjøpe store knoller, jeg er så frekk at jeg brekker av små "fingre", og kjøper bare den fine biten jeg vil ha.
Nigella Skrevet 22. mai 2004 Forfatter #8 Skrevet 22. mai 2004 Takk for tips, jeg lagde meg ingefærte (med malt kardemomme). Det var kjempegodt! Resten ligger i kjøleskapet innpakket i tørkerull.
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 22. mai 2004 #9 Skrevet 22. mai 2004 Jeg bruker ingefær i indisk mat, kaker, te... og så kan du putte den i en blomsterpotte med jord hvis du har lyst til å produsere din egen. Jeg pleier å bruke en sånn gulrotskreller til å skrelle den, den skreller tynt og er skarp nok til å ta trådene.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå