Gjest Kaffelattn Skrevet 10. januar 2014 #281 Del Skrevet 10. januar 2014 Det som var poenget var at en person som har studert på Blindern mente at en ingeniør ikke kunne gjøre jobben hennes, med mindre han/hun hadde tilgang til google. Og i og med at man faktisk HAR tilgang til google i 2014 så betyr det at studiet hennes er fullstendig overflødig. Så ditt resonnement er: *Tilgang til Google gjør en ingeniør i stand til å gjøre en Blindern SV/HF-kandidats jobb. *Google-tilgang finnes Konklusjon: *Blindern SV/HF-fag er overflødige Vil det si at du forutsetter at Google kan vurdere for deg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Knekt1 Skrevet 10. januar 2014 #282 Del Skrevet 10. januar 2014 Tror nok mange selvhøytidelige jusstudenter får seg et sjokk når de oppdager hvor smalt arbeidsmarkedet deres er. Flere nybakte jurister sliter med å få jobb utenfor den offentlig sektor, selv med ganske gode karakterer. Likevel vil de færreste nevne jus som "tullestudie", selv om man argumenterer for at et lunkent antall (relevante og nyttige) jobber nettopp betyr at et studie er "tullete". Når det er sagt, vet vi at jusfaget en av grunnpilarene i et demokratisk samfunn, i tillegg til å være svært anvendelig. En kan likevel spørre seg hvor mange jurister og advokater som arbeider med noe som tjener samfunnet mer enn det tjener dem selv. Det er nok ikke mange, relativt sett. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. januar 2014 #283 Del Skrevet 11. januar 2014 Knekt1, on 11 Jan 2014 - 00:29, said: Tror nok mange selvhøytidelige jusstudenter får seg et sjokk når de oppdager hvor smalt arbeidsmarkedet deres er. Flere nybakte jurister sliter med å få jobb utenfor den offentlig sektor, selv med ganske gode karakterer. Likevel vil de færreste nevne jus som "tullestudie", selv om man argumenterer for at et lunkent antall (relevante og nyttige) jobber nettopp betyr at et studie er "tullete". Når det er sagt, vet vi at jusfaget en av grunnpilarene i et demokratisk samfunn, i tillegg til å være svært anvendelig. En kan likevel spørre seg hvor mange jurister og advokater som arbeider med noe som tjener samfunnet mer enn det tjener dem selv. Det er nok ikke mange, relativt sett. Men å kunne tolke lover er uansett mye mer verdifullt enn å kunne tolke lyrikk. Det er ingen bedrifter som plutselig får behov for en ekspert til å tolke en diktsammling. Anonymous poster hash: a7787...510 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. januar 2014 #284 Del Skrevet 11. januar 2014 Der Gløshaugene tror de kan gjøre Dragvollingenes jobb uten utdanningen, vet vi Dragvollinger at vi ikke kan gjøre deres. Jeg kunne aldri liret av meg noe så ufattelig dumt som "vi har google, så å utdanne historikere er bortkastet og tullete". Heldigvis! There's something rotten in the state of Denmark. Anonymous poster hash: 8ca35...ca4 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. januar 2014 #285 Del Skrevet 11. januar 2014 Kaffelattn, on 11 Jan 2014 - 00:11, said: Hvordan definerer du samfunnsnyttig? På hvilken måte er det ikke samfunnsnyttig? Jeg er enig at dette ikke er sammfunnsnyttig. Dette begrunner jeg med 1. Litteraturvitenskap er mest til for seg selv. 2. Litteraturvitenskap øker velstanden i Norge (gir bedre helse, skaper bedre konkurranseevne osv) 3. Samfunnet hadde vært bedre tjent med at personene som kan litteraturvitenskap var helseutdannet/ingeniør/økonom/håndtverker osv.Anonymous poster hash: a7787...510 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. januar 2014 #286 Del Skrevet 11. januar 2014 AnonymBruker, on 11 Jan 2014 - 01:28, said: Jeg er enig at dette ikke er sammfunnsnyttig. Dette begrunner jeg med 1. Litteraturvitenskap er mest til for seg selv. 2. Litteraturvitenskap øker velstanden i Norge (gir bedre helse, skaper bedre konkurranseevne osv) 3. Samfunnet hadde vært bedre tjent med at personene som kan litteraturvitenskap var helseutdannet/ingeniør/økonom/håndtverker osv.Anonymous poster hash: a7787...510 Det manglet en IKKE!!! Anonymous poster hash: a7787...510 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. januar 2014 #287 Del Skrevet 11. januar 2014 Det manglet en IKKE!!! Anonymous poster hash: a7787...510 Anonymous poster hash: cc6de...ca3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. januar 2014 #288 Del Skrevet 11. januar 2014 Forresten får vi i blant noen studenter på HF som faktisk tror at Google kan gjøre jobben for dem når de har eksamen, dvs de klipper og limer litt. Det går ikke så bra, foråsidetsånn. Anonymous poster hash: cc6de...ca3 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lincoln Skrevet 11. januar 2014 #289 Del Skrevet 11. januar 2014 God bedring! Men du! Og bare hvis du orker oppe i alt dette virusgreiene, altså, men kan du ikke skrive en liten redegjørelse for humanikkbegrepet? Google var dessverre til lite hjelp. For meg da. Så var det dette med å forske på hverandres forskning da. "Humanikk" høres ut som et tullefag av ypperste klasse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lincoln Skrevet 11. januar 2014 #290 Del Skrevet 11. januar 2014 (endret) Så ditt resonnement er: *Tilgang til Google gjør en ingeniør i stand til å gjøre en Blindern SV/HF-kandidats jobb. *Google-tilgang finnes Konklusjon: *Blindern SV/HF-fag er overflødige Vil det si at du forutsetter at Google kan vurdere for deg? Det var ikke mitt resonnement, men resonnementet til en som faktisk er utdannet derfra (bortsett fra at vedkommende kom til motsatt konklusjon). Så det sier vel det meste. Endret 11. januar 2014 av Lincoln Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kjempeliten Skrevet 11. januar 2014 #291 Del Skrevet 11. januar 2014 Det er jo kun profesjonsstudier der man "blir noe" etterpå (lærer, lege, sykepleier) - alle andre studier får man ingen tittel av annet enn bachelor/master osv i xx - dette gjelder svært mange studier. Du kan ikke bruke det som noe mål på om et studie er nyttig eller ikke! sa bare at jeg ikke ville gått de studiene, jeg ville gjerne studere noe der jeg "ble" noe. For MEG var det viktig. Utenom det så er jeg usikker, men det faget jeg nok hadde vurdert minst er filosofi. Vi har noe filosofi i studiet nå men jeg ser ikke hva jeg skulle ha gjort med en bachelor/master i filosofi Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. januar 2014 #292 Del Skrevet 11. januar 2014 Men å kunne tolke lover er uansett mye mer verdifullt enn å kunne tolke lyrikk. Det er ingen bedrifter som plutselig får behov for en ekspert til å tolke en diktsammling. Anonymous poster hash: a7787...510 Litteraturvitenskapelige lesemåter og innsikter kan faktisk være til stor nytte for å se hvordan jussens teksttolkning utøves i praksis, jf et Forskningsrådsstøttet prosjekt som har gått i noen ved UiB. Anonymous poster hash: cc6de...ca3 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. januar 2014 #293 Del Skrevet 11. januar 2014 Det som var poenget var at en person som har studert på Blindern mente at en ingeniør ikke kunne gjøre jobben hennes, med mindre han/hun hadde tilgang til google. Og i og med at man faktisk HAR tilgang til google i 2014 så betyr det at studiet hennes er fullstendig overflødig. For det første har jeg ikke studert på Blindern. For det andre så nei du kan faktisk ikke bruke google som historiker når du skal gjennomføre en jobb som har med historie å gjøre. For all del, du liker kanskje ikke historie eller historikere og mener vi er fullstendig overflødige. Likevel, jeg har jobb, jeg bidrar og mitt studiefelt er ikke overflødig. Hvis du helt ærlig talt mener man skal sitte å bruke hjelpemidler, som feks google, wikipedia når man utfører en jobb som krever kildebruk som faktisk er godkjent (enhver med høyere utdanning vet meget godt at wikipedia og google ikke er godkjente kilder når man leverer større oppgaver). Så ifølge deg, kan jeg vel utføre en ingeniørsjobb på samme måte jeg da? Jeg har jo tross alt youtube, google, wikipedia! Poenget er at vi ikke kan si; jeg kunne ha gjort jobben din uten problemer, ja noen jobber trenger du ikke noe større kunnskap enn hvordan man bruker kasseapparatet. Men ja jeg vil gjerne se deg Lincoln i min jobb for en dag - jeg tror faktisk du ikke hadde klart deg så bra. Jeg har selv sett hvordan en fra et realfagsstudie kom inn og skulle være lederen vår, satte ned regler for hvordan vi skulle utføre vår jobb, jeg tviler ikke et sekund på at han hadde samme holdning som mange har her. HF studier er bare tull. Etter å ha gjort tingene slik han mente vi skulle i en ukestid, kom han krypende tilbake og ba oss gjøre det slik vi gjorde det før - uten innblandingen fra en realfags"idiot". Anonymous poster hash: e3eb2...353 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. januar 2014 #294 Del Skrevet 11. januar 2014 En kan likevel spørre seg hvor mange jurister og advokater som arbeider med noe som tjener samfunnet mer enn det tjener dem selv. Det er nok ikke mange, relativt sett. Her henger jeg ikke med - du mener oppriktig talt at mange jurister der ute jobber mer for seg selv? Greit nok at mange gjerne velger jus enten fordi de tror de kommer til å bli steinrike eller at de skal redde verden, men jus er som du sier en grunnpilar i samfunnet. Jurister er egentlig til for å hjelpe "vanlige borgere" med å finne ut av hva loven faktisk sier, og om den ikke sier noe som vil gi et ønsket utfall på saken, strekker de loven her og der til å fungere med en mer passende løsning. Dette er en av flere måter lovene kan utvikles i Norge, helst til det bedre selvsagt, og hvordan er ikke det samfunnsnyttig? En annen sak er det jo at mange som fungerer mer som "papirflyttere", eller jobber med ganske andre ting enn å stå i retten hver uke, men for min del endrer ikke det tanken min om at en jurist er langt mer samfunnsnyttig enn en som har en eller annen mastergrad med grunnlag i litteratur. ...og er det plutselig ikke godt nok at det faktisk er muligheter i det offentlige også? Er jo ikke slik at enhver jusstudent hater det offentlige og vil inn i det private, så synes det er galt av deg å ta vekk den offentlige delen av arbeidsmarkedet når du forsøker å få frem hvor smalt du synes det er. Uansett usikker på hvor mange offentlige arbeidsplasser det er for litteratur-folk. Anonymous poster hash: ae36b...aec 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Høhø Skrevet 11. januar 2014 #295 Del Skrevet 11. januar 2014 PT-studier. Et årsstudium i Bali, og så er du Personlig Trener? mhm... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ciegus Skrevet 11. januar 2014 #296 Del Skrevet 11. januar 2014 PT-studier. Et årsstudium i Bali, og så er du Personlig Trener? mhm... Disse er jeg også skeptisk til. Ikke blir man en dyktig PT heller, det store flertallet av PTer i dag er jo en vits... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nikee Skrevet 11. januar 2014 #297 Del Skrevet 11. januar 2014 (endret) For min del tror jeg folk baserer ideen om tullestudier på mengden studenter som er arbeidsledige etter endt utdanning fra de ulike retningene. Jeg kan feks synes det å studere steiner er like teit som dere mener å studere historie og litteratur er. Jeg tror hovedproblemet i at mange studier virker som "tullestudier", er fordi disse linjene ikke har kompetente veiledere som kan hjelpe oss med å se mulighetene innenfor våre egne fag og i hvilke retninger vi kan dra. Etter å ha studert 4 år i Norge, en bachelorgrad i historie, har jeg uten ett eneste unntak fått høre av mine veiledere: Du kan bli alt! Du kan jobbe innenfor mye! Når jeg da spør kan du definere alt? Er svaret alltid: Lærer. Professor. Forsker. Ikke alle ønsker å bli lærer. Ikke alle har snittet til å bli professor eller forsker, og ikke alle ønsker det heller. Nå er jeg snart ferdig med en master i utlandet (innenfor samme felt), og jeg har konsekvent fått høre mine muligeter innenfor mitt fagfelt og hvor jeg kan passe inn. Her er veilederne veldig fokusert på hvor man kan få jobb, som hva og ikke minst de hjelper en å se hvilke muligheter vi har. Etter ett år her, er jeg rimelig sikker på at jeg kan finne meg en relevant jobb (dog dette er jo aldri helt 100% sikkert). De bygger ikke et luftslott som de gjør hjemme i Norge, de har mye bedre tilknytninger til arbeidslivet, vi har internships muligheter, vi har praksisplass muligheter, vi har til og med firmaer som konsekvent søker historikere. Noe som i alle fall etter mine erfaringer fra de messene hvor bedrifter kommer, ikke en gang var vits i å gå på. Mye mulig det har endret seg. Ironisk nok, er det her jeg studerer et høyere antall realfagsstudenter som står uten jobb etter utdanning enn det HF studenter gjør. EDIT: måtte endre en setning Endret 11. januar 2014 av Nikee Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. januar 2014 #298 Del Skrevet 11. januar 2014 Jeg synes helt klart at studier som matematikk, fysikk, pedagogikk, informatikk osv er tullestudier, fordi jeg personlig ikke liker dem, og ikke skjønner vitsen med dem. Det samme med psykologikk, teologikk, historikk, teknologikk og kjemikk. Og selvsagt det største tullestudiet av dem alle: humanikk. Det er tullete, det. Anonymous poster hash: f2f6e...fca 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. januar 2014 #299 Del Skrevet 11. januar 2014 Jeg synes helt klart at studier som matematikk, fysikk, pedagogikk, informatikk osv er tullestudier, fordi jeg personlig ikke liker dem, og ikke skjønner vitsen med dem. Det samme med psykologikk, teologikk, historikk, teknologikk og kjemikk. Og selvsagt det største tullestudiet av dem alle: humanikk. Det er tullete, det. Anonymous poster hash: f2f6e...fca Dette oppsummerer det hele med forbilledlig klarhet og presisjon! Anonymous poster hash: cc6de...ca3 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. januar 2014 #300 Del Skrevet 11. januar 2014 Der Gløshaugene tror de kan gjøre Dragvollingenes jobb uten utdanningen, vet vi Dragvollinger at vi ikke kan gjøre deres. Jeg kunne aldri liret av meg noe så ufattelig dumt som "vi har google, så å utdanne historikere er bortkastet og tullete". Heldigvis! There's something rotten in the state of Denmark. Anonymous poster hash: 8ca35...ca4 Vennligst ikke skjær alle over én kam. Ja, studiet mitt er vanskelig, men jeg undervurderer ikke andre studenter og vet at vi har behov for studentene på Dragvoll (problemet er bare at det utdannes altfor mange og det blir vanskelig å få relevant jobb, altfor lite norske studenter studerer realfag). Personene som diskuterer i denne tråden, snakker bare for deg selv, og ikke for medstudentene sine. Anonymous poster hash: c5c65...58f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå