Gå til innhold

Bake med byggmel


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Går den ann å bake ei kake utelukkende med byggmel,eller er man nødt te å tilsette noe hvetemjøl? Prøver googel,men alle oppskriftene innheld hvetemjøl i tillegg. Skulle helst ha sluppet dette kvite mjølet



Anonymous poster hash: edc88...65e
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Bygg gjør vel bakverket ganske tungt og kompakt. Det kan også gi en litt stram smak. Så det beste er nok å tilsette annet mel i tillegg.



Anonymous poster hash: 10a9d...242
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Bygg gjør vel bakverket ganske tungt og kompakt. Det kan også gi en litt stram smak. Så det beste er nok å tilsette annet mel i tillegg.

Anonymous poster hash: 10a9d...242

Men byggmjøl er jo litt "søtt"

Anonymous poster hash: edc88...65e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Men byggmjøl er jo litt "søtt"

Anonymous poster hash: edc88...65e

Bitterheten kan skjules

Et brød med hundre prosent bygg kan ikke anbefales. Det blir for bittert og har for dårlige bakeegenskaper. Men blandes byggmelet med hvetemel, får du et næringsrikt brød med gode bakeegenskaper.

Den bitre byggsmaken (som også indikerer antioksidanter) kan du skjule med krydder og urter.

http://www.klikk.no/helse/dinkost/ernaring/article414332.ece

Anonymous poster hash: 10a9d...242

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest navnelapp

Byggmjøl har ikkje noko særleg forklistringsevne, altså vil det ikkje vere lommer i deigen der gjæra kan vekse og utvikle seg. Difor må du ha med kveitemjøl for å få eit brød som er luftig og heva.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Nå ska eg ikkje baka brød,men laga ein kake.



Anonymous poster hash: edc88...65e
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest navnelapp

Gjær - bakepulver - same same. Du må uansett bake med noko som har forklistringsevne så lenge kaka skal heve seg. Kva slags kake skal du bake?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...