ninuska_ Skrevet 29. desember 2013 #1 Del Skrevet 29. desember 2013 Hei, Jeg lagde en ostekake med kun rømme (uten kremost) for et halvt års tid tilbake, og den var knallgod. Problemet er at jeg klarer ikke å finne igjen oppskriften! Alt jeg søker på har kremost i seg. Jeg mener å huske at det var rømme, sitrongele + noe mer, men jeg husker selvsagt ikke alt og ikke forholdet. Har noen en oppskrift på en god ostekake med kun rømme? Så blir nyttårsaften reddet! Takk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 29. desember 2013 #2 Del Skrevet 29. desember 2013 http://www.alleoppskrifter.no/s/ostekake-med-rømme-og-sitrongele.html Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ninuska_ Skrevet 29. desember 2013 Forfatter #3 Del Skrevet 29. desember 2013 http://www.alleoppskrifter.no/s/ostekake-med-rømme-og-sitrongele.html Har du erfaring med å lage noen av dem? Var det en spesiell du mente? Jeg kan fint søke, og jeg har søkt lenge nå, men alle inneholder kremost Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 29. desember 2013 #4 Del Skrevet 29. desember 2013 Har du erfaring med å lage noen av dem? Var det en spesiell du mente? Jeg kan fint søke, og jeg har søkt lenge nå, men alle inneholder kremost Niks, jeg bruker å lage denne kaken når jeg vil ha ostekake. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 30. desember 2013 #5 Del Skrevet 30. desember 2013 Det er jo ein grunn til at det heiter OSTE-kake. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ninuska_ Skrevet 30. desember 2013 Forfatter #6 Del Skrevet 30. desember 2013 Det er ikke alle som tåler kremost - og den smakte helt likt med kun rømme, så jeg ser ikke problemet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 31. desember 2013 #7 Del Skrevet 31. desember 2013 Mitt poeng er at du finn ikkje ostefri ostekake ved å søke på ostekake. Det du leiter etter er vel oppskrift på ei rømmekake, eller noko slikt. Men det er jo ikkje verre enn å bytte ut volumet med kremost med same volum med rømme, og framleis bruke sitrongelé som stabiliseringsmiddel. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. desember 2013 #8 Del Skrevet 31. desember 2013 Hm, kan det være denne tro?http://kokebokprosjektet.com/tag/kake-romme-flote-gele/Anonymous poster hash: bea8c...4f6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. januar 2014 #9 Del Skrevet 5. januar 2014 Jeg har en oppskrift som har gått i arv i familien, på en fromasjkake. Ikke rømme i den oppskriften, men den kan uansett minne litt om ostekake. Bunn: 3 eggehviter 200 gr melis 200 gr malte mandler 1 ts bakepulver - eggehviter og melis piskes stivt, mandler/bakepulver vendes inn. Ha i smurt kakeform. Stekes i 160gr i ca 30 min. Fromasj: 3 eggehviter 3 ss sukker 3 dl fløte 4-5 plater gelatin - eggehviter og sukker piskes, noe av fløten (underkant av halv dl) varmes opp for å smelte oppbløtt gelatin, resten av fløten piskes. Alt vendes sammen, fløtegelatinen til slutt. Fordel over den avkjølte kakebunnen (med ringen på), la stivne kjøleskap. Pynt gjerne med gelelokk som på ostekake. Gelatinen kan også byttes ut med gelepulver med smak, men ikke bruk mye vann for pølse det opp. Har også brukt saften av en sitron i fromasjen for en frisk smak.Anonymous poster hash: bea8c...4f6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå