Kakejenta Skrevet 22. desember 2013 #1 Skrevet 22. desember 2013 Tittelen sier det meste. Kalkunen har stått to dager i kjøleskapet, men den var såpass stiv nå når jeg tok den ut at jeg ikke får ut posen med innmat. Kalkunen veier 6 kg og skal spise kl 8. Hva gjør jeg?
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2013 #2 Skrevet 22. desember 2013 Bestiller kinamat. Anonymous poster hash: f3c6d...631 3
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2013 #3 Skrevet 22. desember 2013 Legg den i en stor balje med kaldt vann. Anonymous poster hash: b0a52...28c
Kakejenta Skrevet 22. desember 2013 Forfatter #4 Skrevet 22. desember 2013 Legge kalkunen rett oppi vann? Blir den ikke veldig rar da?
Gjest Gaea Skrevet 22. desember 2013 #5 Skrevet 22. desember 2013 (endret) Legg den i en lukket pose i en balje eller lignende med VARMT vann. At kaldt vann er bedre til tining er en myte. + Bytt vannet etterhvert som det kjøles ned. Endret 22. desember 2013 av Gaea
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2013 #6 Skrevet 22. desember 2013 Legg den i en lukket pose i en balje eller lignende med VARMT vann. At kaldt vann er bedre til tining er en myte. + Bytt vannet etterhvert som det kjøles ned. Varmt vann ødelegger kjøttet og setter fart i skadelige bakterier. HVOR har du fått opplæring henne??! TS: Kaldt vann suger ut isen som er i kjøttet, og er den raskeste måten å tine en kalkun på. Anonymous poster hash: b0a52...28c 13
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2013 #7 Skrevet 22. desember 2013 Kjøtt MÅ tines i kaldt vann Anonymous poster hash: 01e0a...d04 2
Gjest Gaea Skrevet 22. desember 2013 #8 Skrevet 22. desember 2013 Varmt vann ødelegger kjøttet og setter fart i skadelige bakterier. HVOR har du fått opplæring henne??! TS: Kaldt vann suger ut isen som er i kjøttet, og er den raskeste måten å tine en kalkun på. Anonymous poster hash: b0a52...28c Lest det. Husker ikke hvor i farta, men her står ca. det samme; http://www.kk.no/907774/slik-tiner-du-kjottet-kjapt
Gjest Gaea Skrevet 22. desember 2013 #9 Skrevet 22. desember 2013 Du rekker vel ikke å steke den til kl. 8 uansett?
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2013 #10 Skrevet 22. desember 2013 http://www.gilde.no/tining-av-kjoett/category13252.html Du kan bare google hva som skjer med kjøttet ved bruk av varmt vann. Anonymous poster hash: b0a52...28c
Kakejenta Skrevet 22. desember 2013 Forfatter #11 Skrevet 22. desember 2013 Den får bli ferdig når den blir ferdig:P har ingen steder å putte den i vann så det er et problem. Bøtta var for liten og studenthybeler har ikke så mange kalkunbafingsmuligheter. Fått ut posen med innmat og føna den litt. Kan jeg slenge dn i ovnen selv om den er litt fyrst?
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2013 #12 Skrevet 22. desember 2013 Sprekt å lage middag av en sekskilos kalkun på studenthybel Anonymous poster hash: f3c6d...631 2
Gjest Gjest Skrevet 22. desember 2013 #13 Skrevet 22. desember 2013 Du får bestille take away og forklare situasjonen.
Gjest Funky Punk Skrevet 22. desember 2013 #14 Skrevet 22. desember 2013 Jeg ble tipset om å bruke kaldt vann til tining og skulle teste om dette bare var en myte eller om det funket. Har to vasker på kjøkkenet, og hadde kaldt vann i den ene vasken og varmt vann i den andre. La 1 kyllingfilet i hver vask (i pose selvfølgelig), og den som lå i kaldt vann tinte betydelig raskere. Men det jeg lurer på er hvordan ts hadde tenkt å gjøre det når hun ikke oppdaget dette før kl 16, og maten skal serveres kl 20...eller er det bare jeg som pleier å steke kalkun langsomt på litt svakere varme? Jeg forbereder kalkunen minst 5-6 timer før middagen, og lar den stå i ovnen minimum (!) 30 minutter pr kilo 2
Kakejenta Skrevet 22. desember 2013 Forfatter #15 Skrevet 22. desember 2013 Tja den skal spises på et eller annet vis. Lite rutinert og det er den første middagen jeg inviterer til etter at jeg flyttet ut fra mor:) 1
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2013 #16 Skrevet 22. desember 2013 Du rekker ikke og steke den til kl 8 uansett. Skulle spurt hu mor vet du Anonymous poster hash: 7ead7...acb
Gjest crazycatlady Skrevet 22. desember 2013 #17 Skrevet 22. desember 2013 Bestill takeaway og skrøn om at du har laget maten! De tror deg sikkert.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå