MarianneE Skrevet 15. desember 2013 #1 Skrevet 15. desember 2013 Skal lage kransekakemasse og blir da sittende igjen med 8 eggeplommer. Disse vil jeg gjerne bruke til noe istedenfor å kaste dem. Men hva bruker jeg dem til?
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2013 #3 Skrevet 15. desember 2013 Emulsjonssauser (majones, aioli, hollandaise, bearnaise, etc.), fruktcurd, vaniljesaus, eggekrem... Eggeplommer kan fint fryses også Anonymous poster hash: 4f721...ebf 1
hjertesukka Skrevet 15. desember 2013 #4 Skrevet 15. desember 2013 Lage fattigmann: http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjonell-norsk-mat/fattigmann
caroprins Skrevet 15. desember 2013 #5 Skrevet 15. desember 2013 Vaniljeis? Se her. 8 eggeplommer http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/is-og-sorbet/hjemmelaget-vaniljeis Veldig enkel og god oppskrift. Bruker den hele tiden selv. Du trenger ingen ismaskin og du trenger ikke røre i isen under innfrysing. Bruk gjerne 2 vaniljestenger eller spe på med litt vaniljesukker. Så blir det enda bedre vaniljesmak. 2
MarianneE Skrevet 15. desember 2013 Forfatter #6 Skrevet 15. desember 2013 :D Vaniljeis! Tusen takk! 1
Gjest Emera Skrevet 15. desember 2013 #7 Skrevet 15. desember 2013 Ser ut som om du har bestemt deg for is, men gullkake er også en flott måte å bruke opp eggeplommer på. Gyllen, luksuriøs og helt nydelig!
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2013 #8 Skrevet 15. desember 2013 Egglikør! Omvendt problem her, hva skal vi gjøre med alle eggehvitene (blir gjerne pikekyss da) Anonymous poster hash: 8bd12...862 1
Gjest Emera Skrevet 16. desember 2013 #9 Skrevet 16. desember 2013 (endret) Ja, da finnes det noe som heter sølvkake også, hvor det bare skal brukes eggehviter. Den gang da var det viktig å bruke alt som ble til overs. Endret 16. desember 2013 av Emera
MarianneE Skrevet 16. desember 2013 Forfatter #10 Skrevet 16. desember 2013 Om man vil bruke opp eggehviter anbefaler jeg å lage kransekakemasse. Nam...
MarianneE Skrevet 16. desember 2013 Forfatter #11 Skrevet 16. desember 2013 Isen er laget og har stått til innnfrysing i et par timer. Prøvesmakingen for 10 min siden gav nesten lyd av englekor... 1
Pinkee Skrevet 16. desember 2013 #12 Skrevet 16. desember 2013 mmmmmm, hjemmelaget vaniljeis Lager selv mye slik med bare eggehvite, så hjemmelaget is er fast hver jul, det er bare sååååå godt
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå