pingalu Skrevet 5. desember 2013 #1 Skrevet 5. desember 2013 Trenger forslag! Jeg skal fikse mat til mange, rundt 30 stk, til et slags vennejulebord. Siden det er julebord må det være litt mer fancy enn bare pizza, men vi sikter ikke for høyt heller vi er studenter, så prismessig må det holdes på et ikke så alt for høyt nivå, og det må være relativt enkelt å lage (har kjøkkenet til låns i ca to timer før folk kommer, og er et ganske lite kjøkken med bare en ovn. Noen som har gode forslag? :-)
Gjest ms_kwang Skrevet 5. desember 2013 #2 Skrevet 5. desember 2013 Laget selv: Eggerøre, waldorf salat, potetsalat Stekt laks, røkt laks, diverse spekemat.. Eller hva med tapas? xP
Foya Skrevet 5. desember 2013 #3 Skrevet 5. desember 2013 Pinnekjøtt er enkelt å lage og det trenger ikke bli dyrt Det blir ofte dyrere om du skal begynne å lage masse småretter som krever flere ingredienser. Til pinnekjøtt serverer du kålrotstappe og poteter
QueenOfTheSidewalk Skrevet 5. desember 2013 #4 Skrevet 5. desember 2013 2 timer Spør om du kan være der 3 timer og lag kalkun. 1
Lea2 Skrevet 5. desember 2013 #5 Skrevet 5. desember 2013 Troor jeg hadde kokt en stor kjele med poteter, laget en stor salat eller to, godt med brød, smør, kjøpt ferdig stekt ribbe eller annen julemat i kjøttdisken, kanskje stekt et kalkunbryst eller to på forhånd, kjøttkaker, julepølse og evt annet kjøtt. Alt dette kan du fint hive imot par langpanner og sette i ovnen og varme opp ganske raskt. Surkål/rødkål fra pose lager du også fort. Lite jobb på kort tid og garantert noe for enhver smak. Om det blir mye penger eller jobb av dette, så kan kanskje en stor gryte med en eller annen gryterett være noe? Ris, brød og salat ved siden av. 1
Ike Skrevet 5. desember 2013 #6 Skrevet 5. desember 2013 Hadde laget lapskaus! Da kan du gjøre en god del på forhånd også (kuttet opp kjøtt, pølser, grønnsaker og poteter) og den kunne godgjort seg på stekeplaten et par timer. Server med ferskt brød og smør eller rundstykker! Enkelt, billig og praktisk til mange!
Alvina Skrevet 5. desember 2013 #7 Skrevet 5. desember 2013 Troor jeg hadde kokt en stor kjele med poteter, laget en stor salat eller to, godt med brød, smør, kjøpt ferdig stekt ribbe eller annen julemat i kjøttdisken, kanskje stekt et kalkunbryst eller to på forhånd, kjøttkaker, julepølse og evt annet kjøtt. Alt dette kan du fint hive imot par langpanner og sette i ovnen og varme opp ganske raskt. Surkål/rødkål fra pose lager du også fort. Lite jobb på kort tid og garantert noe for enhver smak. Om det blir mye penger eller jobb av dette, så kan kanskje en stor gryte med en eller annen gryterett være noe? Ris, brød og salat ved siden av. Ville også gått for dette, to timer er lite på å lage koldtbord (og masse jobb), men regner med at ts kan steke ferdig noe hjemme eller låne et kjøkken hos noen? Ellers kan rømmegrøt og spekemat være noe. Vet hva jeg ville valgt til gryterett hvis valget faller på det, ville kjøpt reinskav med potetmos fra pose og rørte tyttebær. 400 gram er nok til tre og koster ca 80 kroner. Dvs 800 for kjøttet (hvis jeg ikke har regnet feil). Kjøttet kan man evt steke opp på forhånd, skal man gjøre det på to timer går det bra, men kan bli hektisk. Reinskav med løk og litt pepper og salt og fløtesaus (vær forsiktig med salt og pepper for å bevare viltsmaken). Gjerne brokkoli til og evt stekt sopp og paprika sammen med kjøttet. Har hørt noen bruke bacon også, men det blir for kraftig smak og ødelegger litt av viltsmaken.
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2013 #8 Skrevet 5. desember 2013 Kan ikke alle ta med seg en rett hver? Anonymous poster hash: 976a1...2d2
Lea2 Skrevet 5. desember 2013 #9 Skrevet 5. desember 2013 Om alle tar med en rett hver, så kan det fort bli at alle tar med den norske nasjonalretten tacotapas Det må i såfall planlegges og om alle er studenter med dårlig råd og dårlige kokemuligheter er det kanskje best å lage noe som alle liker og som blir spist... samt sørge for at alle betaler likt og som ikke krever at man har et kjøkken. Men det er mulig å deligere litt, men kjøpe inn på samlet busjett kanskje? Ser for meg at det kan bli litt surt for den som har tatt med en fin og stor stek om de andre har tatt med en loff og en pakke smør. Men kanskje de som har tilgang på kjøkken kan være behjelpelige med å steke store ting eller tilberede på forhånd? Veldig mange ting kan lages dagen før (eller enda tidligere) og serveres kaldt eller bare varmes opp.
Gjest navnelapp Skrevet 5. desember 2013 #10 Skrevet 5. desember 2013 (endret) Lapskaus kan gå viss du har ei 15 liters gryte, du må ha minst 12 liter lapskaus til så mange, og då bør du ha mykje brød til. Husk på at det tek laaaang tid å koke opp 12 liter. Går du for det bør du bruke frossen lapskausblanding, og bruke baconterningar som kjøtt. Pinnekjøtt er uråd å lage til så mange på ein komfyr, det tek veldig stor plass, masse bein og det bør dampe minst tre timar. Ribbe kan gå, viss du kjøper den ferdigsteikt og oppdelt. Snakk med ein god slaktar eller ein stor matvarebutikk med ferskvaredisk, dei fiksar slikt. Men det enklaste er vel eigentleg å gå for ein buffe, med til dømes spekemat (50 g per person) potetsalat (50 g per person) eggerøre (eit egg per person) to juleskinker som du skjer opp og serverer med sennepssaus røykt laks (50 g per person, finn ein som er ferdig oppskoren i skiver) ein bulgur- eller couscoussalat kjøttbollar (100 g per person) varma i steikeovnen i tomatsaus som du smakar til med litt sukker og salt rekesalat (ca. 50 g per person) med ekstra ferdigpilla reker pynta med dill nokre ostar med eit godt syltetøy til. Endret 5. desember 2013 av Alt godt 1
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2013 #11 Skrevet 5. desember 2013 Laget selv: Eggerøre, waldorf salat, potetsalat Stekt laks, røkt laks, diverse spekemat.. Eller hva med tapas? xP Lage tapas på TO timer? Sist gang jeg lagde tapas var det 36 gjester og jeg brukte 9 timer... Anonymous poster hash: 7f974...ecc 5
Lea2 Skrevet 5. desember 2013 #12 Skrevet 5. desember 2013 Kommer an på hva man mener med tapas.. Den "norske" versjonen av tapas er pent rullede lefser eller annet som er stukket på en tannpirker, mens ekte tapas ofte er laget i store porsjoner. Feks kjøttboller i tykk og krydret tomatsaus, varme grønnsaksblandinger, chorizo (kan skjæres opp selv), mye sjømat.. normale reker går fint. Og det trenger ikke være ørten typer av den heller, bare det er noe de fleste liker. Tapas er veldig lite jålete og ser sjelden pent og pyntlig ut. Men hva med Paella? Det kan fint lages på forhånd og i store porsjoner.
Gjest navnelapp Skrevet 5. desember 2013 #13 Skrevet 5. desember 2013 Kommer an på hva man mener med tapas.. Den "norske" versjonen av tapas er pent rullede lefser eller annet som er stukket på en tannpirker, mens ekte tapas ofte er laget i store porsjoner. Feks kjøttboller i tykk og krydret tomatsaus, varme grønnsaksblandinger, chorizo (kan skjæres opp selv), mye sjømat.. normale reker går fint. Og det trenger ikke være ørten typer av den heller, bare det er noe de fleste liker. Tapas er veldig lite jålete og ser sjelden pent og pyntlig ut. Men hva med Paella? Det kan fint lages på forhånd og i store porsjoner. På ein liten komfyr? Til tredve personar? I think not. Det er ein grunn til at ein i Spania har eigne paellapanner med gassbluss til slikt. 2
Gjest Kim Skrevet 5. desember 2013 #14 Skrevet 5. desember 2013 2 timer i lite kjøkken med mat til 30 pers. Omtrent alt er galt med den settingen! Det må bli veldig enkel mat, fortrinnsvis lun mat som krever minimalt med steking og preparering. Jeg ser for meg ting som kyllingsalat, brød, urtesmør, kanskje et oste fat og litt spekemat.
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2013 #15 Skrevet 5. desember 2013 Det går vel an å lage maten på forhånd og så varme opp på stedet? Lag ferdig en gryterett, stek brød og lag salat på forhånd så er det bare å varme opp gryteretten. Det tar alltid mye mer tid enn man tror når man skal lage til så mange, og dere skal kanskje dekke på og pynte også?Anonymous poster hash: 4e2d5...530
Lea2 Skrevet 5. desember 2013 #16 Skrevet 5. desember 2013 Forresten.. hva med skinkestek eller røkt skinke (begge deler kanskje)? Den kan lages dagen i forveien og serveres kald med varm saus. Går like fort å lage 5 slike som en. Ellers finnes det ferdig stekte i butikken (koster mer, men ikke noe jobb). For mer variasjon: Skinkestek Røkt skinke Kalkunbryst Kokte poteter Salat Surkål (om ønskelig) Brun saus (kan brukes til det meste) Brød og smør (og evt lefser). På ein liten komfyr? Til tredve personar? I think not. Det er ein grunn til at ein i Spania har eigne paellapanner med gassbluss til slikt. Trodde det var stekeovn.. Men den måtte i så fall lages på forhånd og på enkelt vis. Fungerer fint å jukse til paella og varme den opp i stekeovn. Er forsåvidt enig i at paellapanner fungerer dårlig på vanlige kokeplater.
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2013 #18 Skrevet 5. desember 2013 Pølse i brød......:-P Anonymous poster hash: 976a1...2d2
Alvina Skrevet 5. desember 2013 #19 Skrevet 5. desember 2013 Reker og pølse med potetstappe, ferdig stekt løk osv. Masse og ketchup og sennep, til forrett og valget mellom lompe og brød etc. Reker til hovedrett. Sjokoladekake til dessert, eller om tilgang til fryser og kokeplate; vaniljeis og varme skogsbær. Eller begge deler.
Gjest Inggolf Skrevet 5. desember 2013 #20 Skrevet 5. desember 2013 Kan ikke alle ta med seg en rett hver? Anonymous poster hash: 976a1...2d2 det var det jeg også tenkte å foreslå. At du TS organiserer og spør/ber den ta med seg eggerøre, den ta med seg juleskinke, og en annen ta med seg.... jaaah, det som du føler at passer! 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå