Gå til innhold

Istedenfor biff indrefillet?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har kjøpt meg kostholdsplan.. men to av dagene skal jeg ha 200g biff indrefillet. Forslag til hva jeg kan bytte den ut med? Blir veldig dyrt..

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ytrefilet og flatbiff av storfe har mindre fett enn indrefilet. :)

Skrevet

Ytrefilet og flatbiff av storfe har mindre fett enn indrefilet. :)

Takk! Er disse like dyre?

Skrevet

Kjøp en hel mørbrad og stykk den opp selv. Da blir biffkjøttet ganske billig.

Skrevet

Nei, billigere! Jeg går ikke med prisene i hodet, men de er definitivt billigere!

Skrevet

Og kjøttet blir mørere jo nærmere utløpsdato det kommer (i vakum). Gjerne la det gå en uke over utløpsdato før du åpner den hvis du kjøper en hel mørbrad, evt hel flatbiff eller ytrefilet. Mørbraden er ofte mør uansett, men har en veldig seig hinne inni. Flatbiff er veldig rent, men kan fort være seigt hvis du ikke får det nok mørnet. :)

Skrevet

Kjøp en hel mørbrad og stykk den opp selv. Da blir biffkjøttet ganske billig.

Tusen takk.. dette høres sikkert helt på trynet ut.. men hva er mørbrad? Er det like "sunt" som indrefilleten?

Skrevet

Og kjøttet blir mørere jo nærmere utløpsdato det kommer (i vakum). Gjerne la det gå en uke over utløpsdato før du åpner den hvis du kjøper en hel mørbrad, evt hel flatbiff eller ytrefilet. Mørbraden er ofte mør uansett, men har en veldig seig hinne inni. Flatbiff er veldig rent, men kan fort være seigt hvis du ikke får det nok mørnet. :)

hva er best av disse tre? :)

Skrevet

Personlig foretrekker jeg mørbrad hvis du skal ha det som biff:) Men som sagt, pass på at den er godt mørnet!

Skrevet

Indrefilet har faktisk 3,7% fett, så mørbraden har mindre fett. :)

Skrevet

Alt kjøtt fra storfe er sunt, spiller ingen rolle om det er dyrt eller billig. Gå for kjøtt med mye fett dersom du verdsetter smak og metthetsfølelse. Og god ernæring..



Anonymous poster hash: 70112...ad6
  • Liker 2
Skrevet

Personlig foretrekker jeg mørbrad hvis du skal ha det som biff:) Men som sagt, pass på at den er godt mørnet!

Da går jeg for den også! Hva vil det si å "mørne"? føler meg veldig dum her, men som en 17 åring som nettopp har begynt å interessere seg for mat, sunt kosthold og trening har jeg fortsatt lite peiling...

Gjest Whitestripes
Skrevet

Alt kjøtt fra storfe er sunt, spiller ingen rolle om det er dyrt eller billig. Gå for kjøtt med mye fett dersom du verdsetter smak og metthetsfølelse. Og god ernæring..

Anonymous poster hash: 70112...ad6

Enig med deg. Selv kjøper jeg nesten bare entrecotê, da det er aller best på smak.

Skrevet

Hele vakumpakkede biffstykker har en dato for "ferdig mørnet" og en for "holdbarhetsdato". Når man slakter en okse, tar det litt tid før den kan spises, den må modnes/mørnes - dvd nedbrytning av muskelproteinene for at det ikke skal være seigt. Jo lenger den får ligge til mørning, jo mørere blir den.

Og ja, enig med de over her, entrecote er definitivt førstevalget når det gjelder smak! Men den er også mye fetere, så om man er opptatt av fettprosent er ikke dette førstevalget.

:)

Skrevet

Hadde jeg vært vegiterianer så hadde jeg spist stekt sjampinjong isteden for biff. Prøve det en gang? Nam nam! Hvis du liker det da :)

Anonymous poster hash: e6802...6d2

Skrevet

Hadde jeg vært vegiterianer så hadde jeg spist stekt sjampinjong isteden for biff. Prøve det en gang? Nam nam! Hvis du liker det da :)

Anonymous poster hash: e6802...6d2

Nytter ikke å bytte ut kjøtt med sopp om du tenker ernæringsmessig...

Anonymous poster hash: 70112...ad6

Skrevet

Hele vakumpakkede biffstykker har en dato for "ferdig mørnet" og en for "holdbarhetsdato". Når man slakter en okse, tar det litt tid før den kan spises, den må modnes/mørnes - dvd nedbrytning av muskelproteinene for at det ikke skal være seigt. Jo lenger den får ligge til mørning, jo mørere blir den.

Og ja, enig med de over her, entrecote er definitivt førstevalget når det gjelder smak! Men den er også mye fetere, så om man er opptatt av fettprosent er ikke dette førstevalget.

:)

så det jeg må gjøre er å la den stå en stund? Og så? Steke? Ja, har 24 i fettprosent, så den må ned... da dropper jeg nok entrecote..

Skrevet

Jeg mente fettprosenten i entrecoten ;)

Kjøp en vakumpakket mørbrad, la den ligge i pakken uten å åpne den til den går ut på dato (pass på at den er tett), åpne den og skjær den i biffer. Når du skjærer, pass på at du skjærer på tvers av kjøttfibrene (du kan evt spørre i en ferskvaredisk, det er litt vanskelig å forklare)!

Stek det du skal ha den dagen og singelfrys (dvs: når du fryser dem ned, legg dem alene så de ikke fryser fast i hverandre - deretter kan du legge dem sammen når de er fryst) resten. Evt legg en biff i kjøleskapet til neste kjøttmiddag - den skal holde i 4-5 dager i kjøleskap godt innpakket:)

Lykke til!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...