Gå til innhold

Spørsmål om mopedlappen


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Min mann er 30 år, og har ikke lappen. Han vurderer å skaffe seg en moped som han kan kjøre til og fra jobb. Siden han er født før 1984 skal han ikke trenge trafikalt grunnkurs, men hva med de praktiske delene ved å kjøre moped? Han kan jo ikke bare gå til Vegvesenet og be om å få mopedlappen vel?

Noen som vet? :)



Anonymous poster hash: 971f7...501
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Alle som er født før 1985 kan søke om førerkort klasse AM145 uten å ta noe opplæring. Det eneste man trenger er gyldig vandel og god helse.

Så med andre ord - det er bare for han å få et førerkort uten å ta noen form for opplæring. Betaler kun for førerkortet og tar bilde på en trafikkstasjon.



Anonymous poster hash: 932fe...a2b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står forresten om det på vegvesen.no:

Klasse AM145 (Tohjuls moped)

Denne klassen gjelder føring av tohjuls moped på bakgrunn av oppnådd alder uten at vedkommende har gjennomført obligatorisk opplæring. I tillegg til tohjuls moped, kan du med klasse AM145 også kjøre tre- eller firehjuls moped med egenvekt høyst 150 kg (minus batterienes vekt ved eldrift).

Førerkortplikt for moped

Fra 1. januar 2005 ble det innført krav om førerkort også for personer som tidligere har kjørt moped uten obligatorisk opplæring og uten plikt til å medbringe bevis for førerrettigheten. Ordningen omfatter personer som ikke har førerkort i noen annen klasse, som har fylt 20 år før 1. januar 2005 og som har nødvendig ferdighet, jfr. førerkortforskriften vedlegg 6 § 11. Førerettigheten krever førerkort i klasse AM med kode 145 før den kan benyttes.

Personer som kommer inn under disse regler må følgelig ta kontakt med en trafikkstasjon for å få utstedt slikt førerkort etter at søkers vandel og helse er kontrollert. Helsekravene er de samme som for personbil.



Anonymous poster hash: 932fe...a2b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

30 år, har ikke lappen og skal kjøre moppe? hehe...syns jeg ser mannen din slik:



Anonymous poster hash: 6291b...ead
Lenke til kommentar
Del på andre sider

TS her:

Takk! Jeg syns heller det er skummelt at han ikke trenger kjøreopplæring? Skal i alle fall sørge for at han kan det han må før han slippes ut på veien :P Får grave frem "veien til førerkortet"!



Anonymous poster hash: 971f7...501
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...