Jump to content
Sign in to follow this  
Guest anonym

Kyllingfilet - Hvordan steke i ovn?

Recommended Posts

Guest Trinitel

Sitter her og funderer på kyllingfiletene jeg skal lage til middag / kveldskos. Vil gjerne prøve en variant og steke dem i ovnen, og har lyst til å prøve å surre spekeskine rundt før det stekes. Snakka med noen som hadde gjort det, og det ble visst sååå godt...

Mitt spørsmål er altså: Hvordan steke kyllingfileter i ovn, men eller uten spekeskinke. Hva med temperatur, hvor lenge, må de være i stekepose, bør de marineres osv.

Er litt grønn her, så alle tips mottas med takk :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest 1111

Jeg er ikke sikker på steketider og tempratur, men pakk kyllingfiletene inn i aluminiumsfolie så blir de ikke tørre. i stedet blir de saftige og gode :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Poirot

Svinefilet blir bra på 200C i 20 min, kanskej dette gjelder kylling også?

Share this post


Link to post
Share on other sites
tilli

Når jeg lager panerte kyllingfileter som er fylt med soltørkede tomater, har jeg ovnen på 200C og steketid 30-35min.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Xavia

Jeg legger kyllingfileer i ildfast fat på en seng av : paprika, rød og hvit løk, krydder og urter. Dette stekes på 160 grader i 30 minutter. Kjempegodt! Så 30 min på 160 grader skulle holde for deg. 200 grader synes jeg hørtes litt mye ut.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arkana

Kyllingfileter alene (uten fyll eller innpakking) bruner jeg raskt i panne og ettersteker i ovn ved 200 grader i 6-7 minutter. Da blir den saftig og god inni. Når jeg lager f.eks. kylling Kiev (fylt med hvitløksmør og sprø panering utenpå) brunes den også først i panne og så ettersteking ved 190 grader i ca 30 minutter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Guest care

Jeg bruker å steke kyllingfileer i 200 grader i 2 timer. Da blir de helt perfekte. :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
LilleBille
Jeg bruker å steke kyllingfileer i 200 grader i 2 timer. Da blir de helt perfekte. :wink:

Er det noe igjen av dem da? Blir det ikke bare kull??

Share this post


Link to post
Share on other sites
'Lilly'
Jeg bruker å steke kyllingfileer i 200 grader i 2 timer. Da blir de helt perfekte. :wink:

:o :o :o

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest care

Er det noe igjen av dem da? Blir det ikke bare kull??

Nei, de da hadde jeg vel aldri stekt dem så lenge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Xavia
Jeg bruker å steke kyllingfileer i 200 grader i 2 timer. Da blir de helt perfekte. :wink:

I 2 TIMER?? Blir de ikke fryktelig tørre da?? Det må ha vært noe annet enn fileer du lagde tror jeg!! :sjarmor:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bjørnsdatter

Noen som så den ;) -smileyen? :ler:

Jeg lagde kyllingfilet surret i spekeskinke her for ikke så lenge siden (improvisert). Tok kyllingfilet, parmesanost og litt div. krydder (basilikum, timian, pepper), rullet dem inn i spekeskinke og knøt en hyssing rundt så de ikke skulle sprike. Brunet litt i panna, og så strødde jeg over litt parmesan og putta i ovnen på 200 grader i... tja... 5-10 minutter ca.

Sammen med asparges i spekeskinke med bløtkokt egg var det veldig veldig godt! (det er faktisk kjempedigg å dyppe asparges i bløtkokt eggeplomme!)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest care

I 2 TIMER?? Blir de ikke fryktelig tørre da?? Det må ha vært noe annet enn fileer du lagde tror jeg!! :sjarmor:

Nei de blir ikke tørre. De blir faktisk møre og fine. :wink: Så er det viktig å ha en god marinade på. :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Guest gamlå
Jeg bruker å steke kyllingfileer i 200 grader i 2 timer. Da blir de helt perfekte. :wink:

det må da bli bare sorte skosåler av

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Marlo

To timer, haha, ja det må jeg nesten pröve bare for å se hvordan det ser ut :ler:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kokk

Lav temp på ovnen! Sett ovnen på 80-100grader. Fres file'n raskt i varm panne på begge sider, sett file'n i ovnen til den får en kjernetemp på 62grader. Da blir den supersaftig :)

Optimalt sett bør du alltid bruke meget lav temp på ovnsteking av kjøtt/fisk/fjærkre. Langtidsteking gir en helt annen smak og safter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Lav temp på ovnen! Sett ovnen på 80-100grader. Fres file'n raskt i varm panne på begge sider, sett file'n i ovnen til den får en kjernetemp på 62grader. Da blir den supersaftig http://forum.kvinneguiden.no/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/Happy.gif

Optimalt sett bør du alltid bruke meget lav temp på ovnsteking av kjøtt/fisk/fjærkre. Langtidsteking gir en helt annen smak og safter.

Ja, stek den på 60 grader 8 timer.

Anonymous poster hash: 94eef...6c0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Snowblind

180 grader i ca 25 minutter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Funky Punk

Kun kyllingfilet legger jeg i ildfast form, har litt olje oppi og steker den i ca 20 minutter på 180-200 grader.

Har aldri tatt tiden eksakt, men aldri opplevd at den har blitt tørr

Steker den kjapt i panna først.

Share this post


Link to post
Share on other sites
gjestgjestgjest1

Drar denne litt opp..

Jeg har noen stekeposer liggende hjemme. Har noen prøvd å putte matfløte i stekepose? Med kylling, grønnsaker og poteter?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...