Gå til innhold

Katt kaster opp maten han spiser.


Liveurlife

Anbefalte innlegg

Min kattunge på 6 måneder har kastet opp maten han har spist med gjevne mellomrom. I går kveld begynte det igjen. Han har også fått ormekur i går. Vurderer å ringe dyrelegen men kan det være andre årsaker til dette? Han er jo ellers en fin pus som springer og leker og er veldig kosete. Rett etter han har spydd så løper han videre og leker som om ingenting hadde skjedd. Noen som har vært bort i lignende?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er det oppkast eller hår som kommer opp da? Vår har en tendens til å kaste opp hvis det er en hårball som sitter fast eller noe :)

Hvis det værken er det eller orm så vil jeg anbefale deg å ta kontakt med dyrlege da det kan være en infeksjon i magesekken eller noe som gjør at maten ikke klarer å holdes på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette gjorde/ gjør katten vår og. I starten var det av og til, senere kunne det skje opptil et par ganger daglig.

Vi bytta fôr, gav ormekur, dro til dyrlege der hu fikk antibiotika mot noe halsgreier fordi dyrlegen tenkte hu kanskje hadde vondt i halsen, men ingenting hjalp. Videre ville isåfall dyrlegen sjekke om det var noe med nyrene, men siden hun ikke hadde noen symtomer på nyrefeil så droppet vi det.

Følte vel egentlig at dyrlegen vi hadde gjorde unødvendige undersøkelser bare for å tjene ekstra etterhvert og byttet dyrlege. Ny dyrlege kunne ikke se at det skulle være noe annen årsak enn at hu rett og slett spiste for mye og for fort.

Nå er hu straks 2år gammel og har blitt mye bedre. Skjeldent hu kaster opp nå. Tror nok hu måtte lære seg å spise i normalt tempo.

Valpen vår på 4mnd spyr også "ganske ofte" men det er tydelig at det er fordi han spiser veldig mye rart han kommer over. Dyrlegen sa også at dette var normalt fordi de har ganske bra brekkreflekser for å få opp slikt de ikke burde spist

Hvis det er mat som kommer opp igjen så er det sikkert fordi pusen spiser for fort, prøv å gi lite mat av gangen, bløt opp maten om pus ikke er flink til å drikke ved sidenav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...