Gjest hildab Skrevet 26. april 2004 #1 Del Skrevet 26. april 2004 Utgangspunkt: En brødskive, med tomatskive og ost på. 1) Spises som den er, kald. 2) Varmes i mikron`n, ostesmørbrød. Like sundt/usundt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 26. april 2004 #2 Del Skrevet 26. april 2004 Ja, jeg kan ikke se at den skulle forandre kaloriinnhold av å varmes. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ethereal Skrevet 26. april 2004 #3 Del Skrevet 26. april 2004 Hvis du er opptatt av fettinnhold, er kanskje ikke ost det lureste du kan spise? Selv mager Norvegia inneholder ca 17% fett, og det av det mettede slaget. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pace Skrevet 26. april 2004 #4 Del Skrevet 26. april 2004 Men var det ikke sånn innenfor den revolusjonerende dietten nylig at fett ikke hadde noe særlig å si for å legge på seg? Jeg så det på nrk nylig. Det var mye protein og lite kalorier som var den magiske blandingen visstnok.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hildab Skrevet 26. april 2004 #5 Del Skrevet 26. april 2004 Men kan hende man opptar maten på en annen måte i kroppen når den er varm, eller behandlet på en eller annen måte. Jeg vet ikke? Leste i alle fall et sted at grønnsaker blir mer søte når de kokes. Dessuten er jo naturris sunnere enn polert ris. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ethereal Skrevet 27. april 2004 #6 Del Skrevet 27. april 2004 Grønnsaker inneholder fiber, som forandres under varmebehandling, og blir lettere å fordøye. Dette skjer IKKE med ost, som kun forandrer konsistens. @pace: fett inneholder uansett 9kcal/gram, og er veldig konsentrert energi. En balansert diett bør inneholde ca 20-30% fett, men helst umettet fett (og melkeprodukter inneholder mettet fett, som alt animals fett forøvrig). Forskjellen mellom naturris og behandlet ris i GI (glykemisk index) har med å gjøre hvor fort de opptas i blodet, ikke med det egentlige kaloriinnholdet. Men i hvit ris er skallet fjernet, og med det også endel av vitaminene og mineralene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 27. april 2004 #7 Del Skrevet 27. april 2004 Den eneste forskjellen jeg kan komme på, er at hvis du varmer et ostesmørbrød i micro'n, samler det seg små dammer med fett på toppen som du lett kan fjerne. likevel; en kalori er en kalori. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ethereal Skrevet 27. april 2004 #8 Del Skrevet 27. april 2004 Verden vil bedras, Lilleputt Jeg leste en gang at isvann inneholdt negative kalorier, fordi kroppen måtte bruke energi på å varme det opp. Ved samme type argument kommer jeg fram til at iskrem også inneholder negative kalorier, eller i hvertfall mindre enn f.eks vaniljesaus... Moral: frys all maten før du spiser den Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 27. april 2004 #9 Del Skrevet 27. april 2004 *løper og fryser ned sjokoladen min* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pace Skrevet 27. april 2004 #10 Del Skrevet 27. april 2004 *serverer kald middag ut året* .... as if! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
~sikka~ Skrevet 27. april 2004 #11 Del Skrevet 27. april 2004 Det er mye mer usunt med mat varmet i morkro'n fordi at mikrobølgene rett og slett dreper næringa. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ethereal Skrevet 27. april 2004 #12 Del Skrevet 27. april 2004 Mikrobølger er ikke noe annet enn molekyler i bevegelse, og som sådan kan de ikke sies å ødelegge næringsstoffene i maten på noen måte. Heller tvert imot, siden det tar kortere tid å varme opp maten i mikrobølgeovnen, BEHOLDER man mer av vitaminer/mineraler enn med mer konvensjonelle tilberedningsmetoder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 27. april 2004 #13 Del Skrevet 27. april 2004 Forskjellen mellom naturris og behandlet ris i GI (glykemisk index) har med å gjøre hvor fort de opptas i blodet' date=' ikke med det egentlige kaloriinnholdet.[/quote'] Så egentlig betyr det at der et hipp som happ om man spiser naturris eller polert ris hva kalorier angår, man blir ikke feitere med hverken det ene eller andre? Vitaminer o.l holder vi utenfor. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 27. april 2004 #14 Del Skrevet 27. april 2004 Fett er da calorier. Man skal ha en viss del fett. Riktignok det gode fett. Det er karbohydrater du legger på deg av. Altså, alt som er godt og usunt. Det som får blodsukker til å stige fort og du blir mett, men som detter fort og du er like sulten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 27. april 2004 #15 Del Skrevet 27. april 2004 Gjest; jepp, hvis du spiser samme mengde (like mange kalorier), så spiller det ingen rolle hvilken ris du spiser. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pace Skrevet 27. april 2004 #16 Del Skrevet 27. april 2004 oja, det var karbohydrater jeg mente. Takk. D'oh! <- Mat analfabet :oops: Altså i følge den kuren: Mye proteiner, lite karbohydrater. Sånn var det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ethereal Skrevet 27. april 2004 #17 Del Skrevet 27. april 2004 Kroppen omdanner all mat til energi, som måles i KJ eller kcal. Egentlig skal kroppen ha en balansert diett, bestående av fett, proteiner og karbohydrater. Det er en myte at man legger på seg av karbohydrater generelt, selv om det er veldig populært i media akkurat nå. Svært få mennesker er faktisk intolerante/resistente mot insulin; DISSE er det som faktisk har effekt av å bannlyse karbohydrater med HØY GI fra kostholdet sitt. For de aller fleste av oss bør en god del av energien komme fra karbohydrater med lav GI (som er en indeks på hvor raskt energien opptas i blodet). Langsomme karbohydrater vil tilføre energien gradvis, og ikke gi en så rask stigning i blodsukkeret (med påfølgende bølgdal) som karbohydrater med høy GI. Derfor: det at man legger på seg av karbohydrater, er en sannhet med modifikasjoner. Vi trenger karbohydrater, men av den riktige typen. Hvitt brød, juice, endel frukter og melk inneholder relativt raske karbohydrater. Fiber, som er essensielt for tarmfunkjsonen, er også en type karbohydrat. Et anbefalt proteininntak vil for et voksent menneske med normalt aktivitetsnivå ligge på ca 1.5gram/kg kroppsvekt. For mye protein kan være skadelig for lever og nyrer... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
~sikka~ Skrevet 27. april 2004 #18 Del Skrevet 27. april 2004 Mikrobølger er ikke noe annet enn molekyler i bevegelse' date=' og som sådan kan de ikke sies å ødelegge næringsstoffene i maten på noen måte. Heller tvert imot, siden det tar kortere tid å varme opp maten i mikrobølgeovnen, BEHOLDER man mer av vitaminer/mineraler enn med mer konvensjonelle tilberedningsmetoder.[/quote'] Jo strålene fullstendig ødelegger alt som heter næring, man kunne like gjerne spist papir med salt og ketchup på, like sunt det. Dette er noen av tingene mikrobølgeovner gjør med maten(har ikke tid til å oversette): Og dette kan de gjøre med kroppen: Vi har ikke hatt en mikrobølgeovn i hus på flere år, det er rett og slett farlig. Strålinga er heller ikke bra, ikke stå i nærheten av den mens du lager mat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 27. april 2004 #19 Del Skrevet 27. april 2004 Joda, vært mye oppstuss i media om mikrobølgeovn. strålene gir deg kreft i tilegg. men hva får man ikke kreft av i disse dager? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ethereal Skrevet 27. april 2004 #20 Del Skrevet 27. april 2004 Jeg lurer VELDIG på kilden til den informasjonen du gjengir; kan du gi meg en link? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå