Gå til innhold

Fersk gjær som er utgått på dato - kan den brukes?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte å bake pizza i dag, men ser at fersk gjæren min gikk ut 29/8. Gjør det noe eller kan jeg bruke den?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Deigen vil kanskje heve dårligere, siden gjæra dør etterhvert - men tror ikke det er farlig å bruke den :)



Anonymous poster hash: b7431...e05
Skrevet

Bare å bruke, men mulig deigen hever lit dårligare/treigare. Neppe noko stort problem for pizzadeig

Skrevet

du må bare bruke litt mer

Skrevet

jeg ville prøvd å "starte" gjæren i litt lunken væske med litt sukker før den blandes i melet og resten av væsken. Hvis det kommer bobler etter ti minutter så virker den og du slipper skuffelsen med defekt gjær.



Anonymous poster hash: 61de4...721
  • Liker 1
Skrevet

Jeg bruker fersk gjær til kaldheving og da bruke jeg veldig lite. Resutlatet er at jeg alltid ender opp med gjær som er utgått på dato i kjøleskapet.. Overraskende liten forskjel på helt fersk og "ugtått".

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...