Gå til innhold

Problemer ny / gammel - katt... what to do?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Heisann!

I vår familie startet vi med en pus ved navn Whisky (Nå 2,5 år). Ett år senere fikk vi inn Mina (Nå 3 år), en litt sjenert og forsiktig Ragdoll-jente som måtte omplasseres fra sine forrige eiere. Whisky brukte lang tid på å godta Minas inntreden i huset, og gikk ofte til angrep på henne. Fortsatt nå (1,5 år senere) er det Whisky som er sjefen i huset. Hvis Mina ligger og sover en plass og Whisky vil sove der så må Mina pent godta å bli jaget vekk. Mina gjemmer seg også en del under bord / stoler etc, og er fortsatt veldig forsiktig. Men i det siste har hun blitt mer og mer kosete og ser ut til å ha funnet roen.

Men så ble datteren vår allergisk mot sin nye kattunge - Mali. Hun hadde ikke hjerte til å gi henne fra seg, så vi sa ja til å ta henne. Nå har Mali vært i hus i snart 2 uker, og jeg er bekymret for hvordan Mina har det. Whisky har godtatt kattungen ganske greit. Det er en del fresing etc, men ikke mer enn man kan forvente i en oppstart. Mens Mina virker rett og slett fryktelig utilpass og utrygg over at en kattunge er kommet i hus. Hun vil være mye utendørs, men kommer raskt på vinduet og vil inn. Når hun kommer inn løper hun rundt og jamrer seg, og hvis Mali kommer så løper Mina ut igjen. Hun er også blitt mye mer avvisende overfor oss igjen og gjemmer seg under bord og løper unna hvis vi prøver å løfte henne opp og kose med henne. Når vi tar vekk kattungen og setter henne i et annet rom så blir Mali "seg selv" igjen, legger seg i godstolen sin eller spiser med god appetitt. Med kattungen i samme rom er det bare jamring og stress.

Spørsmålet nå er om det rett og slett er fullstendig feil overfor Mali (Og Whisky) å bringe Mina inn i hjemmet vårt? Er det noe vi kan gjøre for å bedre situasjonen mellom kattene, eller kan vi ta tiden enda mer til hjelp? Eller bør vi bite i det sure eplet og finne et annet hjem til Mina? Vi er blitt utrolig glad i Mina også så har helst ikke lyst å gi henne vekk, og vi har et håp om at allergien til datteren vår muligens kan bedre seg (Hun skal kontakte legen sin + vurdere akupunktur / homeopati og evt se om allerigen bedrer seg etter kastrering, noe den vissnok gjør hos noen...)....?

Dette er blitt en kinkig situasjon der jeg prøver å tenke på hva det beste for alle tre dyrene er, og jeg føler meg rett og slett litt lost. Innspill?

Mvh kattemamma / bestemor til 3



Anonymous poster hash: 41e1d...3f4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvorfor ta imot en katt til når de to kattene dere allerede hadde ikke kommer helt overens? Da hjelper det ikke med en tredje katt. Kvitt dere med den eller de som lider mest under situasjonen, la de(n) få komme til et hjem hvor den er eneste katt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var for å hjelpe datteren vår ut av en vanskelig situasjon. Vi håper at denne kattungen bare skal være her midlertidig fram til hun muligens får mer kontroll over allergien... :-/



Anonymous poster hash: 41e1d...3f4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...