Gå til innhold

Reker


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Hei,

Skal invitere noen venner på reker på lørdag,og lurte på om noen hadde noen tips.Kommer selvsagt til å ha reker,loff,sitron og majones.

Men er det noe annet som egner seg godt sammen med dette..For å gjøre det litt mer spennende.

Vil så gjerne lage noe ekstra(selv om det strengt tatt ikke er nødvendig)

Håper på mange gode tips

Camilla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Reker og hvitløk er digg. Du kan blande litt hvitløk i majones eller i smør og ha på loffen. Husk å ha i litt hakket persille samtidig så slipper du hvitløksånden etterpå.

B.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kinga

Halve avocados fylt med sort kaviar, reker, rømme eller majones, litt sitron over, krydret med pepper og salt - deilig mat.

Hvitløkssmør er godt til reker og loff.12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rømme med mye finhakket råløk, noen dråper frisk sitron og dill, en liten anelse salt.

Glem majonesen!

Det er forresten og veldig godt med reker og finhakket rå løk, en snodig, men du så god kombinasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt dill til å ha på brødskiva er jo også godt til reker!

Her kommer et annet forslag som vi fikk servert for en stund siden.

Kjøp ferdig oppskjært loff. Rist dem i brødrister slik at de blir gyldne.

Skjær dem på skrått, slik at det blir halve trekant skiver.

Legg på reker, sort og rød kaviar, noen ringer rødløk, og litt creme fraiche og en dill dusk på toppen. Kjempegodt!

Tror det heter Toast Skagen eller noe sånt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi har funnet ut at guacamole (avoado-puré med litt lettrømme og hvitløk) faktisk passer veldig bra til reker. (Ja, vi ble overrasket selv, vi over hvor godt det passer...!) Ikke lag den aller "hotteste" versjonen, spar litt på hvitløken denne gangen.12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bland sammen 1 beger lettrømme + 2 poser lettmajones. Litt sitronsaft, 1 - 2 pressede hvitløksfedd og masse revet agurk.

Dette erstatter majones - og er bare helt nydelig.12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Tusen takk for alle tips,

så langt iallefall..

Men pleier dere å få en bolle med vann og sitron hver til å dyppe fingrene i ,eller en stor på deling? Vi blir 8 stk.,så jeg synes det er litt "ekkelt" med en på deling.Tenkte på en til hver,men det tar liksom så stor plass på bordet.

Har spist reker mange ganger før hos andre,men da har det vært sånn at vi har ordnet oss selv osv. Men denne gangen vil jeg virkelig gjøre stas på måltidet,ja,sånn at alt er "perfekt" på en måte.

Camilla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kinga

En liten bolle til hver for skyll av fingre gjør seg!

Har du riktig størrelse på skålene, tar de ikke større plassen enn store glass. Spørs jo selvsagt hvor stort bord du har, men da kan det jo være en idé med et lite avlastningsbord ved siden av spisebordet. Der kan du jo plassere det folk ikke forsyner seg av "hele tiden" (loff, vin- og øl-flasker osv.)

Kos dere!12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dere blir 8 stykker, så kan dere jo ha 2 boller med vann. En til hver er vel litt drastisk... Pluss masse servietter selvfølgelig. icon_smile.gif

Lykke til, det blir sikkert kjempekoselig!

12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Legg aluminiumsfolie midt på bordet, brett en liten kant og legg rekene oppå. Gi hver en liten brødpose til å ha avfallet i.

Litt småkreps og blåskjell i tillegg ville gjøre seg.

nero

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Kan jeg spørre om noe her?

Skal ha gjester på søndag (ergo: vi må hente rekene på lørdag). Går det greit å la de stå i kjøleskapet natten over eller bør jeg fryse de i mellomtiden? litt usikker på dette...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

La dem ligge i kjøleskapet. Hvis du kjøper frosne reker - tiner de jo fint til dagen etter.

Kjøper du ferske reker - sjekk når de er kokt - at de er relativt nykokte - det er kjedelig med såkalte ferske reker - som er 4-5 dager gamle.

Uansett - ett døgn i kjøleskapet er greit.12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En venninne av meg lager alltid en veldig god tomatblanding. Du skålder 4 tomater i kokende vann, tar av skinnet og moser dem med en gaffel. Deretter hakker du litt løk og har masse grønt i, f.eks. tørket basilikum. Denne blandingen er f.eks veldig godt oppå rekene.

ringblomst

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...