Gjest Anonymous Skrevet 9. juni 2002 #1 Skrevet 9. juni 2002 Hei, Skal invitere noen venner på reker på lørdag,og lurte på om noen hadde noen tips.Kommer selvsagt til å ha reker,loff,sitron og majones. Men er det noe annet som egner seg godt sammen med dette..For å gjøre det litt mer spennende. Vil så gjerne lage noe ekstra(selv om det strengt tatt ikke er nødvendig) Håper på mange gode tips Camilla
Gjest Anonymous Skrevet 9. juni 2002 #3 Skrevet 9. juni 2002 Reker og hvitløk er digg. Du kan blande litt hvitløk i majones eller i smør og ha på loffen. Husk å ha i litt hakket persille samtidig så slipper du hvitløksånden etterpå. B.
Gjest Kinga Skrevet 9. juni 2002 #4 Skrevet 9. juni 2002 Halve avocados fylt med sort kaviar, reker, rømme eller majones, litt sitron over, krydret med pepper og salt - deilig mat. Hvitløkssmør er godt til reker og loff.12
fruenge Skrevet 9. juni 2002 #5 Skrevet 9. juni 2002 Rømme med mye finhakket råløk, noen dråper frisk sitron og dill, en liten anelse salt. Glem majonesen! Det er forresten og veldig godt med reker og finhakket rå løk, en snodig, men du så god kombinasjon.
Indira Skrevet 10. juni 2002 #6 Skrevet 10. juni 2002 Litt dill til å ha på brødskiva er jo også godt til reker! Her kommer et annet forslag som vi fikk servert for en stund siden. Kjøp ferdig oppskjært loff. Rist dem i brødrister slik at de blir gyldne. Skjær dem på skrått, slik at det blir halve trekant skiver. Legg på reker, sort og rød kaviar, noen ringer rødløk, og litt creme fraiche og en dill dusk på toppen. Kjempegodt! Tror det heter Toast Skagen eller noe sånt!
Arnie Skrevet 10. juni 2002 #7 Skrevet 10. juni 2002 Vi har funnet ut at guacamole (avoado-puré med litt lettrømme og hvitløk) faktisk passer veldig bra til reker. (Ja, vi ble overrasket selv, vi over hvor godt det passer...!) Ikke lag den aller "hotteste" versjonen, spar litt på hvitløken denne gangen.12
LilleBille Skrevet 10. juni 2002 #8 Skrevet 10. juni 2002 Bland sammen 1 beger lettrømme + 2 poser lettmajones. Litt sitronsaft, 1 - 2 pressede hvitløksfedd og masse revet agurk. Dette erstatter majones - og er bare helt nydelig.12
Gjest Anonymous Skrevet 10. juni 2002 #9 Skrevet 10. juni 2002 Tusen takk for alle tips, så langt iallefall.. Men pleier dere å få en bolle med vann og sitron hver til å dyppe fingrene i ,eller en stor på deling? Vi blir 8 stk.,så jeg synes det er litt "ekkelt" med en på deling.Tenkte på en til hver,men det tar liksom så stor plass på bordet. Har spist reker mange ganger før hos andre,men da har det vært sånn at vi har ordnet oss selv osv. Men denne gangen vil jeg virkelig gjøre stas på måltidet,ja,sånn at alt er "perfekt" på en måte. Camilla
Gjest Kinga Skrevet 10. juni 2002 #10 Skrevet 10. juni 2002 En liten bolle til hver for skyll av fingre gjør seg! Har du riktig størrelse på skålene, tar de ikke større plassen enn store glass. Spørs jo selvsagt hvor stort bord du har, men da kan det jo være en idé med et lite avlastningsbord ved siden av spisebordet. Der kan du jo plassere det folk ikke forsyner seg av "hele tiden" (loff, vin- og øl-flasker osv.) Kos dere!12
@lfa Skrevet 10. juni 2002 #11 Skrevet 10. juni 2002 Hvis dere blir 8 stykker, så kan dere jo ha 2 boller med vann. En til hver er vel litt drastisk... Pluss masse servietter selvfølgelig. Lykke til, det blir sikkert kjempekoselig! 12
Gjest Anonymous Skrevet 10. juni 2002 #12 Skrevet 10. juni 2002 Legg aluminiumsfolie midt på bordet, brett en liten kant og legg rekene oppå. Gi hver en liten brødpose til å ha avfallet i. Litt småkreps og blåskjell i tillegg ville gjøre seg. nero
Gjest Anonymous Skrevet 13. juni 2002 #13 Skrevet 13. juni 2002 Kan jeg spørre om noe her? Skal ha gjester på søndag (ergo: vi må hente rekene på lørdag). Går det greit å la de stå i kjøleskapet natten over eller bør jeg fryse de i mellomtiden? litt usikker på dette...
LilleBille Skrevet 13. juni 2002 #14 Skrevet 13. juni 2002 La dem ligge i kjøleskapet. Hvis du kjøper frosne reker - tiner de jo fint til dagen etter. Kjøper du ferske reker - sjekk når de er kokt - at de er relativt nykokte - det er kjedelig med såkalte ferske reker - som er 4-5 dager gamle. Uansett - ett døgn i kjøleskapet er greit.12
ringblomst Skrevet 14. juni 2002 #15 Skrevet 14. juni 2002 En venninne av meg lager alltid en veldig god tomatblanding. Du skålder 4 tomater i kokende vann, tar av skinnet og moser dem med en gaffel. Deretter hakker du litt løk og har masse grønt i, f.eks. tørket basilikum. Denne blandingen er f.eks veldig godt oppå rekene. ringblomst
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå