Gå til innhold

Katt som brekker seg


lona

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har en gammel hannkatt (blir 13 år på fredag faktisk) som hadde en litt ekkel episode istad. Innimellom etter å ha spist så brekker han seg, det er i og for seg ikke noe nytt, og etter han er ferdig med det så er alt som normalt igjen.

Istad fikk han nok litt mer mat enn han pleier, og han spiste det relativt fort. Etter han er ferdig begynner han å brekke seg, men nå virka det som om han hadde noe i halsen han prøvde å få ut. Han tok liksom potene opp til munnen når han brakk seg, og dette gjorde han mange ganger, og med begge forbeina sånn at han mista balansen og falt fremover. Det så veldig dramatisk ut, og vi ble ganske bekymra. Det ga seg etterhvert og nå ser det ut som om han har det helt fint. Noen som vet hva det kan være? Han er jo gammel, så det kan vel nesten være hva som helst. Ønsker jo at han skal bli enda eldre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har han ok tenner? Kanskje han ikke får tygd maten godt nok før han svelger. Tenner kan gjøre veldig, veldig vondt for gamle katter.

Siden han er såpass gammel, bør dere uansett dra til dyrlegen for en helsjekk. Greit å vite (og rettferdig for katten) at helsen er ok, det er mange smertefulle lidelser gamle katter kan ha. Nyrer, tenner, lever...

Høres ut som at han mister kontrollen siden han faller fremover. Dette er ikke normalt (som feks ved hårballgulp).



Anonymous poster hash: 09bdc...96b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han spiste vanlig bløtfor, sånn som han pleier. Men det er kanskje greit med en sjekk uansett, han er jo en gammel utekatt og alt det fører med seg. Ellers er han sprek og fin!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Katta vår gjør det samme hvis hun spiser maten sin for fort. Det skjer gjerne hvis hun får noe hun synes er ekstra snadder, som feks kokt sei eller tunfisk. Løsningen for oss var å gi henne veldig små porsjoner når vi gir henne de tingene, slik at hun ikke sluker to deciliter mat på et halvt sekund, for da kommer det jo bare opp igjen.

Hør med veterinæren din for sikkerhets skyld, men skjer det som regel ved inntak av våtfór katten synes er ekstra godt, gi mindre porsjoner og se om det hjelper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har han dårlig ånde? Katter har ofte dårlige tenner når de er over 8-10.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest HappyWaffle

var hos dyrlegen med gamlekatten min en gang da hun brakk seg og det til slutt kom en liten flekk med blod, å da viste det seg at det satt fast et gresstrå fra halsen og opp i nesa som hun ikke klarte å få fjernet selv, til og med dyrlegen sleit :fnise: ring dyrlegen å hør du ^^

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...