Gå til innhold

whiiiii, jeg skal gifte meg!


våren14

Anbefalte innlegg

Måtte bare sette en passende tittel på min bryllupsdagbok ;)

Vi forlovet oss i januar og endelig kan jeg nå starte forberedelsene!

Dette er egentlig det jeg føler, sammen med masse andre greier, som panikk over eviglange sjekklister og huskelister over ting som skal gjøres, forlover-forvirring (lang historie - har enda ingen forlover) og et spørsmål om jeg virkelig skal bruke sååååå mye tid på et bryllup når det som faktisk betyr noe for meg er å gifte meg med min kjære...

Altså, jeg har ingen bryllupsgener, har aldri drømt og planlagt og gledet meg, eller tenkt særlig mye på det. Men selvsagt er jeg overlykkelig over at min kjære vil gifte seg med meg, jeg elsker han og visste lenge før forlovelsen at jeg ville dele livet med han, giftemål eller ei. Så da vi forlovet oss tenkte jeg med en gang et lite bryllup, nær sagt bare med forlovere. Jeg vil gjerne gifte meg, inngå ekteskap, love evig troskap. Jeg mistenkte allerede da at hele "arrangere et bryllup" vil være stressende og noe jeg gjør for å glede andre og ikke meg selv.

Etter at jeg nå har begynt å lese om bryllup på nettet så føler jeg at planene stadig utvider seg. For ja, det vil jo være koslig å dele hendelsen med våre nærmeste venner og evt nærmeste familie (utfordrende - kommer tilbake til saken)! Så da begynte jeg å se for meg at vi kanskje kunne samles til en fin middag med vin og kos utover kvelden. Min favorittsetting! God mat, og gode venner. Ville vært perfekt måte å feire på, for meg! Men...en venninne som da bli invitert vil ha dans...jeg har ingen planer om dansekurs, brudevals osv, orker ikke det styret! Men da må jeg jo fikse musikk, må ha lokaler hvor vi kan ha dans, for å tilfredsstille gjestene. For man kan da ikke ha bryllup uten dans?! Så da gikk tanken min om middag til alle på restaurant over til at "jo, vi må nok leie et lokale".

Og når vi da må ha et lokale - så må vi ha et tema, vi må ha koordinerte farger som passer settingen (ja, for skal jeg gjøre det så skal jeg gjøre det ordentlig selvsagt), vi må ha pynt osv osv osv. Vi må tenke på bordplassering og bordkort.

En ting vi vet sikkert er at vi må ha kake, vi elsker kake ;) Men ja, da må vi ha kakebord, hvor mange kaker? Hvilke? Bestille alle? Noe hjemmebakt er nærliggende, men vil det ser rart ut sammen med en fin bryllupskake?

Jeg føler at dette utbroderer seg til mye mer enn jeg hadde sett for meg... Tenkte egentlig bare å finne en bra restaurant med egen avdeling som kunne stå for en lang middag inkl dessert. Jeg kunne liksom bare møte opp, nyte, ferie og så dra til hotellrommet for bryllupsnatt ;) Og kake? Leste et fint tips om å samles hjemme etter vielsen for å nye litt kake og musserende og mingle før middag. Hørtes så koslig ut! Føler bare sånt press fra venner om alt man MÅ ha med...

Så - jeg vingler veldig nå, og er frustrert. Føler at en mellomting blir kleint. Det er liksom enten enkelt, eller hele pakka. Tipper det finnes en mellomting, jeg må bare finne den. Tror jeg skal droppe å lese mer på klisjesidene på nett, for uansett hva vi gjør får vi ikke et standard bryllup..Det er det flere ting som hindrer.

Utfordringer som ikke alle har:

1. Bare 1 av 2 familier kan delta i bryllupet. Min kjære er innvandrer (norsk statsborger etter 12 år i Norge) og har hele familien sin, med unntak av en onkel, i et land hvor det nå dessverre er borgerkrig og rimelig utrivelige tilstander. Hans familie har liten mulighet til å reise for å delta i vårt bryllup her, vi har absolutt ikke mulighet for å reise dit med det første. Kjempesynd, men en realitet. Og skulle hans familie kommet hit for å være med så ville det vært et stort språkproblem, da de snakker lite engelsk. Tolk er ok når jeg snakker med dem, men i et bryllup blir det selvsagt en utfordring å få alle til å være komfortable med situasjonen. Rett og slett finnes det bedre anledninger for våre nærmeste familer å møtes enn på bryllupsdagen vår.

Konsekvens av dette er at vi ønsker et lite bryllup. Vi kunne fylt et lokale med min familie, men det føles bare SÅ feil, for det er ikke bare meg dette handler om, det er like viktig for min forlovede. Noe tilsvarende med venner, jeg har selvsagt mange barndomsvenner jeg kunne invitert, det har ikke han. Derfor bestemte vi raskt at vi ønsket å feire med våre nærmeste felles venner, som kjenner oss begge :)

2. Hvor mye alkohol serverer vi i bryllupet når brudgommen ikke drikker? Han synes ikke et rom fullt av drita mennesker er spesielt interessant for å si det sånn. Det kan virke gnient å ikke ha fri bar, men vi har ikke noe ønske om at våre gjester drikker mer enn hva man gjør ved en vanlig middag ute... Fordi det er ubehagelig for en av hovedpersonene... Igjen er spørsmålet om bryllupsfesten er til for gjestene eller for oss? Jeg håper våre venner har forståelse for at vi begrenser alkoholen og sørger for mye mineralvann og alkoholfrie alternativer ila en lang kveld.

Jeg er sikkert ikke den første som er i denne situasjonen, kanskje er det noen fler her inne med liknende utfordringer?

Uansett, dette blir langt...

Planleggingen er i gang, men vi har ikke satt dato, noe vi må gjøre med en gang vi har funnet rette lokaler. Vi venter på en nyåpning her vi bor, så om et par uker kan det hende vi vet klarere hvordan vi gjør dette. Om vi finner den mellomtingen jeg lengter etter. I utgangspunktet tenkte vi våren, men nå lurer jeg på, hvis lokaler, kjole ++ faller på plass ganske raskt, om vi gjør det til et vinterbryllup i januar/februar :) Hvis vi rekker! "Hva venter vi på" tenker vi egentlig.. Skal vi virkelig utsette å gifte oss fordi vi gjør det så svært at planleggingen tar år??

Dette ble kjempelangt, en intro til alle tankene jeg har akkurat nå...

Skal prøve kjoler for første gang neste uke, og har begynt å forhøre meg ang fotograf, så jeg er jo snart smått igang med noen viktige ting ;)

Drømmen akkurat nå: vinterbryllup, masse snø, en god fotograf som kan gjøre selv en grå vinterdag i historiske omgivelser magisk for ettertiden, gode venner, nærmeste familie(eller ferie separat med familie senere?), god varm mat, god vin ( i passe mengder), ingen taler, bare kos! En blanding av fint og litt casual er vel det jeg ser for meg.

Hvis noen har orket å lese alt dette og har tips, kommentarer eller annet så bare legg igjen en kommentar. Det kommer sikkert mer, jeg trenger et sted å ta bryllupstankene mine så ikke min kjære )blir gal ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi har samme utfordring med alkohol å ha valgt å bare ha vin til maten, å våres venner må bare forstå det:p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har samme utfordring med alkohol å ha valgt å bare ha vin til maten, å våres venner må bare forstå det:p

Godt å høre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det går fremover :)

Forlover: check

Brudekjoleprøving: check

Vi reiser nok til utlandet for å se etter kjole, men nå vet jeg ca hva jeg kan tenke meg! Fant en perfekt kjole på første, bokstavelig talt, forsøk! Deilig å vite at jeg har funnet en jeg absolutt kan gifte meg i. Men helt ærlig så ønsker jeg å bruke mindre penger på kjolen om mulig ;) Har andre ting jeg vil prioritere også. Men, fint å vite at kjolen er der, og kan bestilles hvis jeg vil.

Dato: ikke check ;) Har begynt å se om vi kan få til vinterbryllup! Håper på det :) Må se om vi rekker.

Tenk så rart, å planlegge bryllup uten å ha dato! Men så deilig, for da kan det andre falle på plass, også slipper jeg å stresse fordi det mååå blir klart til da og da. Har ingen kirke å booke, og lokaler er det mange muligheter for, så om ikke det vi ønsker går i boks så er det mange gode alternativer. Og pågangen er selvsagt mye mindre i februar enn i juli for slikt. Mulig jeg kommer til å angre på å være så avslappet til det med dato, men vi får se!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...