Gå til innhold

Favorittkrydderet deres?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hvilke krydder liker dere best, og hvorfor? Jeg skal starte på PSMF(blir mye magert kjøtt/torsk/kylling/kalkun) nå, og tror jeg vil trenge en del krydder for at det ikke skal bli for kjedelig.. :fnise: Er ikke så bevandret i krydderverdenen, og bruker "Italiensk krydder" fra Toro til nesten alt.. :fnise:

Anonym poster: e9d66b01134af72e5a7999a8f4839c28

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg er veldig glad i karri :-) Friske urter som koriander og basilikum er også snadder.

Gjest Funky Punk
Skrevet

Koriander og lime er det jeg er helt hektet på nå om dagen :)

AnonymBruker
Skrevet

Kanel :danse:

Anonym poster: fabfdb7ea592b5b1d63bbcb98d5a2958

Skrevet

Dill og chilipulver :) elsker det og kan brukes til masse :)

Gjest Funky Punk
Skrevet

Dill og chilipulver :) elsker det og kan brukes til masse :)

Ååh dill, namnam :)

I sauser, dip, poteter, fisk, kylling...passer til alt :)

Skrevet

- Fersk koriander - klar favoritt

- Ingfær (men ikke den som man får kjøpt i Norge i pose - smaker ingenting. så her må man gå for fersk ingfær)

- Om du spiser lammekjøtt er jo rosmarin noe man absolutt må ha.

Vil absolut anbefale å slutte å bruke ferdig krydderblandinger - det er så mye tilsetningsstoffer og ofte alt for mye salt i disse!

AnonymBruker
Skrevet

Cummin, chiliflak og karri (sterk type) er et must.

Når det gjelder ferske urter så er det basilikun, koriander og dill som blir mest brukt.

Anonym poster: 6f0f64b81d251f86e32f791fd86dd4f0

AnonymBruker
Skrevet

Glemte å nevne siden det ikke er urter, men fersk chili, ingefær og hvitløk må jeg alltid ha.

Anonym poster: 6f0f64b81d251f86e32f791fd86dd4f0

Gjest Badabing
Skrevet

Ikke alt som er krydder, mrn vi bruker ofte dette for å smaksette:

Koriander

Hvitløk

Chili

Røkt paprika eller chipotle

Ingefær

Basilikum

Urtesalt

God pepper

Gurkemeie

Spisskummen

Skrevet (endret)

Om jeg skulle valgt ett krydder måtte det blitt cayennepepper.

Utover det hadde jeg ikke klart meg uten kvern med sort pepper, tørket rosmarin og timian, chili og paprikapulver.

Jeg bruker i tillegg mye fersk hvitløk, chili, sitron/lime og alle mulige krydderurter.

Endret av Eliza Doalot
Gjest Funky Punk
Skrevet

Jeg bruker i tillegg mye fersk hvitløk, chili, sitron/lime og alle mulige krydderurter.

Litt OT, men hvor kjøper du fersk hvitløk?

Syns det er så vanskelig å få tak i på vanlige butikker (meny, spar, kiwi osv)

Skrevet

Huh? Vanskelig å få tak i fersk hvitløk? Har ikke alle butikker det?

Gjest Funky Punk
Skrevet

Huh? Vanskelig å få tak i fersk hvitløk? Har ikke alle butikker det?

Som regel har jeg bare funnet tørket. Altså slik hvitløk som er mest vanlig med tørket skall rundt.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Bruker Raske Retter... finner dem på enkelte dagligvarer som meny , eller du man kan kjøpe på nettet for eksempel hos matshop.. Krydder både for torsk, kjøtt og kylling - og supergodt :)

Anonym poster: 37d37880f49535150a1d38fa06916154

AnonymBruker
Skrevet

Cemo potetkrydder. :wow:

Anonym poster: 57272f29148030c3bf8e2d7c94391b1b

AnonymBruker
Skrevet

Som regel har jeg bare funnet tørket. Altså slik hvitløk som er mest vanlig med tørket skall rundt.

Det er vel fersk hvitløk?

Anonym poster: 9df0307f4744aca07131125df4368ade

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Som regel har jeg bare funnet tørket. Altså slik hvitløk som er mest vanlig med tørket skall rundt.

De er ikke tørket. Du tenker vel mer på de med stilk? Kinesisk eller noe.

Anonym poster: 57272f29148030c3bf8e2d7c94391b1b

Gjest Funky Punk
Skrevet

Det er vel fersk hvitløk?

Anonym poster: 9df0307f4744aca07131125df4368ade

Nei, de er ikke ferske.

Skal finnes akkurat samme type hvitløk bare fersk.

Fikk tak i det på en av innvandrerbutikkene i byen en gang, men nå tar de ikke inn de lengre

Skrevet

Funky Punk har helt rett, og jeg var upresis i det jeg skrev.

Det er tørket hvitløk vi normalt finner i grønnsksavdelingen i butikken, fersk hvitløk har jeg bare funnet fra tid til annen, antakelig er det en sesongvare.

Når jeg skrev fersk, så var det i motsetning til tørket hvitløk av typen som finnes på glass, altså sånne flak, hvitløkspulver el.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...