AnonymBruker Skrevet 25. april 2013 #1 Skrevet 25. april 2013 Hvilke krydder liker dere best, og hvorfor? Jeg skal starte på PSMF(blir mye magert kjøtt/torsk/kylling/kalkun) nå, og tror jeg vil trenge en del krydder for at det ikke skal bli for kjedelig.. Er ikke så bevandret i krydderverdenen, og bruker "Italiensk krydder" fra Toro til nesten alt.. Anonym poster: e9d66b01134af72e5a7999a8f4839c28
Crizpo Skrevet 25. april 2013 #2 Skrevet 25. april 2013 Jeg er veldig glad i karri :-) Friske urter som koriander og basilikum er også snadder.
Gjest Funky Punk Skrevet 25. april 2013 #3 Skrevet 25. april 2013 Koriander og lime er det jeg er helt hektet på nå om dagen
AnonymBruker Skrevet 25. april 2013 #4 Skrevet 25. april 2013 Kanel Anonym poster: fabfdb7ea592b5b1d63bbcb98d5a2958
Rosewood Skrevet 25. april 2013 #5 Skrevet 25. april 2013 Dill og chilipulver elsker det og kan brukes til masse
Gjest Funky Punk Skrevet 25. april 2013 #6 Skrevet 25. april 2013 Dill og chilipulver elsker det og kan brukes til masse Ååh dill, namnam I sauser, dip, poteter, fisk, kylling...passer til alt
Gjest Bond Skrevet 25. april 2013 #7 Skrevet 25. april 2013 - Fersk koriander - klar favoritt - Ingfær (men ikke den som man får kjøpt i Norge i pose - smaker ingenting. så her må man gå for fersk ingfær) - Om du spiser lammekjøtt er jo rosmarin noe man absolutt må ha. Vil absolut anbefale å slutte å bruke ferdig krydderblandinger - det er så mye tilsetningsstoffer og ofte alt for mye salt i disse!
AnonymBruker Skrevet 25. april 2013 #8 Skrevet 25. april 2013 Cummin, chiliflak og karri (sterk type) er et must. Når det gjelder ferske urter så er det basilikun, koriander og dill som blir mest brukt. Anonym poster: 6f0f64b81d251f86e32f791fd86dd4f0
AnonymBruker Skrevet 25. april 2013 #9 Skrevet 25. april 2013 Glemte å nevne siden det ikke er urter, men fersk chili, ingefær og hvitløk må jeg alltid ha. Anonym poster: 6f0f64b81d251f86e32f791fd86dd4f0
Gjest Badabing Skrevet 25. april 2013 #10 Skrevet 25. april 2013 Ikke alt som er krydder, mrn vi bruker ofte dette for å smaksette: Koriander Hvitløk Chili Røkt paprika eller chipotle Ingefær Basilikum Urtesalt God pepper Gurkemeie Spisskummen
Eliza Doalot Skrevet 25. april 2013 #11 Skrevet 25. april 2013 (endret) Om jeg skulle valgt ett krydder måtte det blitt cayennepepper. Utover det hadde jeg ikke klart meg uten kvern med sort pepper, tørket rosmarin og timian, chili og paprikapulver. Jeg bruker i tillegg mye fersk hvitløk, chili, sitron/lime og alle mulige krydderurter. Endret 25. april 2013 av Eliza Doalot
Gjest Funky Punk Skrevet 25. april 2013 #12 Skrevet 25. april 2013 Jeg bruker i tillegg mye fersk hvitløk, chili, sitron/lime og alle mulige krydderurter. Litt OT, men hvor kjøper du fersk hvitløk? Syns det er så vanskelig å få tak i på vanlige butikker (meny, spar, kiwi osv)
Gjest Bond Skrevet 25. april 2013 #13 Skrevet 25. april 2013 Huh? Vanskelig å få tak i fersk hvitløk? Har ikke alle butikker det?
Gjest Funky Punk Skrevet 25. april 2013 #14 Skrevet 25. april 2013 Huh? Vanskelig å få tak i fersk hvitløk? Har ikke alle butikker det? Som regel har jeg bare funnet tørket. Altså slik hvitløk som er mest vanlig med tørket skall rundt. 1
AnonymBruker Skrevet 25. april 2013 #15 Skrevet 25. april 2013 Bruker Raske Retter... finner dem på enkelte dagligvarer som meny , eller du man kan kjøpe på nettet for eksempel hos matshop.. Krydder både for torsk, kjøtt og kylling - og supergodt Anonym poster: 37d37880f49535150a1d38fa06916154
AnonymBruker Skrevet 25. april 2013 #16 Skrevet 25. april 2013 Cemo potetkrydder. Anonym poster: 57272f29148030c3bf8e2d7c94391b1b
AnonymBruker Skrevet 25. april 2013 #17 Skrevet 25. april 2013 Som regel har jeg bare funnet tørket. Altså slik hvitløk som er mest vanlig med tørket skall rundt. Det er vel fersk hvitløk? Anonym poster: 9df0307f4744aca07131125df4368ade 4
AnonymBruker Skrevet 25. april 2013 #18 Skrevet 25. april 2013 Som regel har jeg bare funnet tørket. Altså slik hvitløk som er mest vanlig med tørket skall rundt. De er ikke tørket. Du tenker vel mer på de med stilk? Kinesisk eller noe. Anonym poster: 57272f29148030c3bf8e2d7c94391b1b
Gjest Funky Punk Skrevet 25. april 2013 #19 Skrevet 25. april 2013 Det er vel fersk hvitløk? Anonym poster: 9df0307f4744aca07131125df4368ade Nei, de er ikke ferske. Skal finnes akkurat samme type hvitløk bare fersk. Fikk tak i det på en av innvandrerbutikkene i byen en gang, men nå tar de ikke inn de lengre
Eliza Doalot Skrevet 25. april 2013 #20 Skrevet 25. april 2013 Funky Punk har helt rett, og jeg var upresis i det jeg skrev. Det er tørket hvitløk vi normalt finner i grønnsksavdelingen i butikken, fersk hvitløk har jeg bare funnet fra tid til annen, antakelig er det en sesongvare. Når jeg skrev fersk, så var det i motsetning til tørket hvitløk av typen som finnes på glass, altså sånne flak, hvitløkspulver el.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå