Gå til innhold

Adegamis vei til pornokroppen


Thalassos

Anbefalte innlegg

:fnise:

Nå skal jeg ned i vekt for 3. gang.

Første gang jeg startet var i februar 2011. Jeg kunne lite om kosthold. Jeg visste hva som var sunt og usunt, men hadde ikke begrep om kalorier, og fikk en god del aha-opplevelser. Jeg meldte meg inn i Grete Roedes vektklubben.no. Jeg registrerte det jeg spiste, og lå på rundt 1600 kalorier daglig. Jeg var mye sulten, nettopp fordi jeg ikke visste nok om proteiner og lignende. Jeg hadde èn spisedag i uken, hvor jeg spiste nøyaktig det jeg ville. Innen mai 2011 hadde jeg gått ned 10 kilo, på 4 små måneder.

Høsten 2011 skjedde det mye innad i familien, og jeg hang etter på skolen, festet mye, var mye deppa og hadde rett og slett andre ting å konsentrere meg om. Januar 2012 sluttet jeg å snuse, og kiloene snek seg sakte, men sikkert på. Innen sommeren 2012 hadde jeg prestert å legge på meg de 10 kiloene, pluss 3, altså 13 kilo.

Jeg veide da 83 kilo. Jeg har aldri vært direkte feit med en høyde på 171, men følte meg ikke vel. Jeg visste at jeg hadde gått opp mye.

I september ble jeg med på et prosjekt som innebar en typisk "nutrilett-diett". Jeg jukset mye, i form av at jeg spiste annen mat enn diettmaten (jeg har generelt ikke stor tro på pulverdietter). Allikevel gikk jeg ned jevnt og trutt.

I oktober begynte jeg i ny jobb, fortsatt veldig flink med kostholdet. Jeg var da nede på 73 kilo og hele 55 cm slankere fordelt på et lår, en arm, mage, bryst og hofter..

To måneder etter oppstart, i slutten av oktober, døde min aller, aller beste venn. Verden raste sammen rundt meg, og kostholdet var vanskelig å styre. Jeg spiste mye dritt, men vekten gikk ikke opp - utrolig nok. I jula var jeg relativt flink, koste meg, men tok ikke helt av. I midten av romjula fikk jeg derimot en liten personlig krise. Sorgen slo over meg for fullt, og jeg klarte ikke mer. Det resulterte i at jeg igjen gikk opp litt, men heldigvis ikke mer enn 2 kilo.

Jeg veier nå 75 kilo, og idealvekten min er 68 kg. Jeg har vært nede i 62 kilo etter en operasjon, men da så jeg faktisk syk ut. Jeg kler IKKE å veie mindre enn 67-68 kilo. Jeg skal altså ikke ned så mye, men rundt 7 kilo, noe jeg VET jeg kan klare.

I august prøvde jeg den berømte (ihvertfall utenfor Norge) Dukandietten. Dette fungerte overraskende bra. Jeg, som er et matvrak av natur, ville egentlig ikke ha mat, var aldri sulten, og det fungerte generelt veldig bra.

Jeg vil derfor prøve meg på noe annet enn lavkalori. Ikke fordi lavkalori ikke fungerer, for det gjør det så absolutt, men jeg er så sliten av å være sulten. Dårlig viljestyrke har jeg også. Det er derfor enklere å holde seg til en høyproteindiett, hvor jeg slipper sulten - og sjansen for å småspise/jukse er mindre.

Dette blir nok mer som en kick-start, frem til jeg finner motivasjonen til lavkalori igjen. Lavkarbo er egentlig ikke noe for meg, det eneste positive er rett og slett at jeg ikke er sulten. Så dere lavkarbosoldater kan holde dere unna misjoneringen deres i min dagbok :)

Håper noen vil følge meg på veien, jeg kommer sikkert til å poste bilder underveis, samt mål og vekt selvfølgelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Så spennende! Jeg følger deg og heier på deg :heiajente:

Og så må jeg bare få kondolere! Veldig trist å høre om bestevennen din... :klemmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så spennende! Jeg følger deg og heier på deg :heiajente:

Og så må jeg bare få kondolere! Veldig trist å høre om bestevennen din... :klemmer:

Takk for det -lykke- :blomst: Ting går litt bedre nå, men jeg har gode og dårlig dager.. Klumpen i halsen er der hele tiden, men man lærer seg å leve med det, heldigvis!

Hvordan går det med deg nå? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil følge med her :)

Lykke til! Hva går dukandietten egentlig ut på?

Så hyggelig! Takk for det :)

Kort forklart er det en High protein, low carb-diett (blir vel sett på som en ekstremdiett), i 4 faser. Man mener at proteiner er vanskeligere for kroppen å forbrenne, i tillegg til det at man holder seg mett lenger (det er i hovedsak derfor jeg går på den). Man kan spise så mye man vil av ren, proteinrik mat, og enkelt tenkt er det vel derfor man går ned, rett og slett fordi man får i seg færre kalorier enn hvis man spiser brød, raske karbohydrater og lignende. Jeg kan lett få i meg 3000 kalorier på en dag fra godteri og mat om jeg ønsker det, men på Dukandietten orker du rett og slett ikke mer enn rett i underkant av 1500, da man spiser så mye proteiner.

Den 1. fasen er den mest ekstreme (kun proteiner, kylling, fisk (også fet fisk), den 2. innfører man flere matvarer som forskjellige grønnsaker, den 3. er ganske fri (med en ren proteindag i uka) og den i den 4. fasen (som varer "livet ut") kan man spise nøyaktig det man vil, men gjennomfører fase 1 innimellom hvis man føler at man trenger å gå ned et par kilo igjen.

Beklager dårlig forklaring, men jeg sto nettopp opp, er fortsatt litt i ørska :sjenert::fnise: HER kan du lese alt om den.

Endret av Adegami
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så greit at man holder seg mett lenge. Kjenner til sultfølelsen av å skulle spise lite "normal" mat, det er så lett å gi etter for fristelser da. Høres jo litt ekstremt ut å leve kun på proteiner i starten, men hadde ikke hatt noe i mot å spise kylling til frokost :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så greit at man holder seg mett lenge. Kjenner til sultfølelsen av å skulle spise lite "normal" mat, det er så lett å gi etter for fristelser da. Høres jo litt ekstremt ut å leve kun på proteiner i starten, men hadde ikke hatt noe i mot å spise kylling til frokost :fnise:

Ja, det er faktisk eneste grunnen til at jeg orker. Leste bloggen jeg skrev da jeg holdt på forrige gang, og merker jeg gruer meg litt nå, haha. Jeg er en typisk middagsperson, og digget at jeg kunne spise middag til alle måltider, men seriøst.. Den dagen jeg skulle trykke i meg kyllingfilet til frokost sto jeg og brakk meg, fikk ned en halv filet :P Men for all del, det er jo bare supert, egentlig. Mange vil ikke se på det å være matlei som noe positivt, men det er mitt ØNSKE!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke fått begynt enda, merker at jeg kvier meg litt.. Har bursdag idag også (og det visste jeg jo :fnise: ) så da hadde jeg sprukket uansett. Er 4 bursdager på rad fra imorgen av også, så jeg venter til neste uke. Gruer meg bare så utrolig mye til den første uka, jeg vet hvor jævlig den er.. Men for all del, jeg passer på kaloriene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...