KaDust Skrevet 24. januar 2013 #1 Skrevet 24. januar 2013 Herregud, jeg føler meg helt lost med denne fruktosemalabsorpsjonen! Okey, jeg skal ha seibiff til middag idag. Så nettopp at jeg faktisk ikke kan spise løk heller, så nå er jeg redd det hele blir veldig kjedelig. Hva kan jeg ha ved siden av? Hva er godt sammen med sei? Hvis jeg skal ha pasta, hvordan kan jeg gjøre den mer spennende?
Gjest Funky Punk Skrevet 24. januar 2013 #2 Skrevet 24. januar 2013 Vet ikke hva dette fruktosegreiene du nevner er, men hva med råkost? Eller wokede grønnsaker, brokkoligrateng. Om du vil ha pasta, så kan du jo lage pasta med en god pastasaus og sesamfrø eller noe
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2013 #3 Skrevet 24. januar 2013 pasta med en god, krydret tomatsaus var det første jeg tenkte på, men du kan kanskje ikke spise tomat? Hva med seifileter med gratinert blomkål (kok buketter såvidt møre, dryss over litt revet ost og sett i ovnen i noen minutter)? Eller del seien i terninger som paneres og stekes til de er sprø. ha oppå kokt spaghetti som er blandet med litt hvitløk, chili og persille. Anonym poster: afdbbf9c4f556e3695dac207309a961a
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2013 #4 Skrevet 24. januar 2013 Er du skikkelig dårlig, eller er du i en fase hvor du skal kutte alt for å se hva du tåler senere? Jeg kjenner flere med fruktosemalabsorpsjon, men de har egentlig bare kuttet ut søt frukt også går det bra. Må være slitsomt å plutselig måtte være så restriktiv. Anonym poster: afdbbf9c4f556e3695dac207309a961a
KaDust Skrevet 24. januar 2013 Forfatter #5 Skrevet 24. januar 2013 (endret) Jeg er i fasen hvor jeg skal kutte ALT for senere å finne ut av hvor mye jeg tåler. Så jeg kan ikke spise grønnsaker i det hele tatt akkurat nå. Hverken grønnsaker eller frukt eller noe som har innhold av fruktose (som sukker etc). Vet også at det ikke holder å bare kutte søt frukt, for jeg har prøvd det før og da var jeg like ille som ellers Jeg er ikke oppfinnsom i det hele tatt når det kommer til mat, så det eneste jeg kan komme på for å gjøre pastaen mer "spennende" er å ha i ost, men tror ikke det vil være noe godt med sei? Endret 24. januar 2013 av KaDust
Gjest Funky Punk Skrevet 24. januar 2013 #6 Skrevet 24. januar 2013 Kan du spise frø og nøtter da? Om du koker pasta og tilsetter litt ristede nøtter/frø. Eller har pasta og noen baconbiter oppi
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2013 #7 Skrevet 24. januar 2013 Kan du spise tørkede linser? I så fall kan Puy- eller Berry-linser med olivenolje, vineddik og dijonsennep være veldig godt til fisk. Anonym poster: 270384c76afc956e5263b050cf29df96
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2013 #8 Skrevet 24. januar 2013 Kan du spise tørkede linser? I så fall kan Puy- eller Berry-linser med olivenolje, vineddik og dijonsennep være veldig godt til fisk. Anonym poster: 270384c76afc956e5263b050cf29df96 ... og i tilfelle du ikke kan spise linser (som jo er en grønnsak det også) kan du blande samme type vinaigrette i nykokt naturris eller annen ris. Det blir litt syrlig og ganske godt sammen med fisk (om enn ikke særlig fargerikt). Anonym poster: 270384c76afc956e5263b050cf29df96
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2013 #10 Skrevet 24. januar 2013 Korn/ris/pasta er da plater det og? Karbohydrater er jo sukker. Er du skker på at du kan spise noe anet enn fett og proteiner akkurat nå da? Anonym poster: 6c30b51553edfcd8651097019426fee2
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2013 #11 Skrevet 24. januar 2013 Inspirert av en annen tråd her, forresten: Kokt basmatiris med safran i, og gjerne også skivede mandler som du rister separat i en stekepanne til de blir litt gyldne, og så blander inn i den ferdigkokte risen tilslutt. Til selve fisken kan du ha litt ekstra smør i pannen du har stekt den i, la surre til det blir nøttebrunt, og så ha i et par teskjeer sherryeddik om du har. Da får du tilsammen en veldig innbydende fiskemiddag, faktisk. Anonym poster: 270384c76afc956e5263b050cf29df96
KaDust Skrevet 24. januar 2013 Forfatter #12 Skrevet 24. januar 2013 (endret) Legen sa hvertfall at basismaten min vil være fisk, kjøtt, egg, olje, pasta og ris. Det minimerer fruktoseinntaket så mye som mulig. Det går ikke å ha et helt fruktosefritt kosthold. Edit: Jeg kan ikke spise nøtter eller sherry. Så da går vel ikke mandler og sherryeddik heller? Skal sjekke ut det du skrev AB #7 og #8. Endret 24. januar 2013 av KaDust
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2013 #13 Skrevet 24. januar 2013 Det går også an å tenke på kombinasjonen egg og fisk. Posjert egg kan feks være lekkert til fisk, særlig røkt fisk, men også til feks et stykke ovnsbakt laks. Du får da farge på tallerkenen, og noe som er sausaktig i konsistensen, og binder fisken bedre sammen med pasta eller ris. Eller du kan lage kedgeree, dvs ris kokt med curry eller liknende krydder, fisk (helst røkt) kokt i melk og kokt egg i båter, det hele blandet sammen. Kedgeree skal helst ha løk også, men det dropper du da bare. http://www.bbcgoodfood.com/recipes/10421/kedgeree Anonym poster: 270384c76afc956e5263b050cf29df96
KaDust Skrevet 24. januar 2013 Forfatter #14 Skrevet 24. januar 2013 Kan du spise tørkede linser? I så fall kan Puy- eller Berry-linser med olivenolje, vineddik og dijonsennep være veldig godt til fisk. Anonym poster: 270384c76afc956e5263b050cf29df96 Kom til å tenke på noe. Vin inneholder jo en del fruktose, kan vel ikke spise vineddik da?
KaDust Skrevet 24. januar 2013 Forfatter #15 Skrevet 24. januar 2013 Det går også an å tenke på kombinasjonen egg og fisk. Posjert egg kan feks være lekkert til fisk, særlig røkt fisk, men også til feks et stykke ovnsbakt laks. Du får da farge på tallerkenen, og noe som er sausaktig i konsistensen, og binder fisken bedre sammen med pasta eller ris. Eller du kan lage kedgeree, dvs ris kokt med curry eller liknende krydder, fisk (helst røkt) kokt i melk og kokt egg i båter, det hele blandet sammen. Kedgeree skal helst ha løk også, men det dropper du da bare. http://www.bbcgoodfood.com/recipes/10421/kedgeree Anonym poster: 270384c76afc956e5263b050cf29df96 Er det første her noe som vil passe sei da? Det er noe jeg allerede har og har ikke allverdens penger til annet nå siden jeg må revolusjonere på tilbehørfronten. Har heller ingen aning på hva porsjert egg er, men får Google det
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2013 #16 Skrevet 24. januar 2013 Jeg tror at for å slippe alt stresset hadde jeg spist så 'rent' som mulig, altså kjedelig uten tilbehør. Siden dette bare er en periode og du forhåpentligvis kan innføre flere ting etter hvert hadde jeg spist så mye sashimi som mulig samt mumset pasta med smør og salt og hatt omelett til frokost. Anonym poster: 28cdef863f1c88344db8970324b02e36
Gjest annemor30 Skrevet 24. januar 2013 #17 Skrevet 24. januar 2013 Har du snakker med ernæringsfysiolog? 1
Gjest Marmot Skrevet 24. januar 2013 #18 Skrevet 24. januar 2013 Jeg hadde nok innsett at seibiff er temmelig kjedelig og at uten grønnsaker kan du ikke endre på det, og spist fullkornspasta med en eller annen saus over.
KaDust Skrevet 24. januar 2013 Forfatter #19 Skrevet 24. januar 2013 Det ble noe helt annet uansett. Nei, har ikke råd til ernæringsfysiolog, men har fått med et ark fra sykehuset
Gjest Steve Cook Skrevet 26. januar 2013 #20 Skrevet 26. januar 2013 Men herregud, kan du ikke heller liste opp ting du faktisk tåler da, og fortelle litt mer om problemet ditt og forutsetningene dine, så slipper folk å komme med forslag som du stadig vekk avviser.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå