Gå til innhold

Spekemat - asparges - Råd trengs fort :-)


Vala

Anbefalte innlegg

Heisann,

Får 'svigerforeldre' på besøk i kveld, vi skal ha spekemat. Høres dette ok ut? (Er ingen stor kokk)

3 typer kjøttpålegg og spekeskinke

Eggerøre med gressløk

Nybakt loff

Salat

Potetsalat

Dessert: Jordbær med vaniljeis

Så har jeg kjøpt noen bunter ferske asparges, jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med de? Passer det til? Skal de ikke serveres med noe saus eller noe? Jeg kan fortsatt rekke å sende kjæresten på 7-Eleven, så glad for raske råd. hehe..

Klem fra Vala, alltid i siste liten..

(Vi gjerne ha tips om asparges uansett om svar kommer tidsnok icon_smile.gif )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Minnie Emmerdale

Legg to asparges på en skinkeskive, rull sammen, gratiner i ovnen med litt reven ost og estragon over.

Milla12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Wow, det hørtes bra ut! Må jeg koke de eller gjøre noe annet med dem først? Det er grønne asparges.

Takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

veldig godt med parmaskinke rundt den dampede aspargesen, og ordentlig parmesan raspet over, pluss en dressing over, som er rødvin og balsamicoeddik som kokes lenge sammen... mmmm

icon_smile.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt for sent for din svigers-middag, men et tips for fremtidig tilberedning av asparges:

Kutt av det nederste (ca2cm) på aspagesen og skrell den.

Råstek den så i panne med olivenolje.

Aspargesen legges på fat. Hell litt olivenolje over (+evt. litt Balsamico eddik), krydre med salt og pepper.

På toppen strør du godt med høvlet parmesan, og ristede pinjekjerner.12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Litt sent nå, ja... men en favoritt her i huset er:

(Jeg forutsetter at vi snakker om grønn asparges!)

Skjer stilkene i 3-4 cm lange biter (start kuttingen øverst, når du kommer så langt ned at du kjenner stilken er "seg", kaster du resten.)

Freses i stekepanne med pinjekjerner, grovsalt og olivenolje. (Pass på - pinjekjørnene blir lett brent)

Enkelt og SNADDER!12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble bare såå bra, så takk takk takk!

Forvellet, hadde parmaskine rundt (pluss sennep, og friske urter) og gratinerte med parmesan og fløte.. Stor sukksess!

Skal prøve meg på de andre asparges-oppskriftene her også! Asparges er supersnask!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...