Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi har faktisk hvit saus til pinnekjøttet innimellom. Passer også godt til. Den kan smaksettes med litt av kraften fra pinnekjøttet.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ribbefett funker toppers! (Ja, jeg vet det ikke skal være saus).

Anonym poster: d426121f567789ecdb3dc30de2c2afd9

Skrevet

Vet at "pinnekjøttreglene" sier at det ikke skal være saus til pinnekjøttet, men jeg bruker likevel å lage en saus av fløte, litt kraft, salt og pepper. Synes det er kjempegodt sammen med pinnekjøttet :)

Anonym poster: 0d204535a02fe3445be77ab413e3ef9f

  • Liker 1
Skrevet

Det er ikke saus til pinnekjøtt. Kålrabistappe (MED gulrot og potet) og kokte poteter er tilbehøret til pinnekjøtt :)

  • Liker 1
Gjest Belle Gunnes
Skrevet

Jeg fra vestlandet med lang pinnekjøtt tradisjon kan jeg si at vi ikke bruker noe saus nei, selv om noen liker sjy til.

Kålrabistappa mi som alle ser ut til å bli ville over er som følger:

Koke 1 kålrabi, 2-3 store poteter og 2 gulerøtter mørt. Ha to klatter meierismør oppi og mos med potetstapper, men la det være litt klumpete. Spe med fløte og litt av kokevannet til en litt bløt stappe. Salt og pepper etter smak.

Anonym poster: c79f32b2d1ce63a1e7e2f239a0d7e4d2

Amen!

Vaskeekte Oslobeboer. Og det er slik pinnekjøttet skal serveres. Vi skal helst ha røkt fåreribbe ;)

Gjest Belle Gunnes
Skrevet

Vi har faktisk hvit saus til pinnekjøttet innimellom. Passer også godt til. Den kan smaksettes med litt av kraften fra pinnekjøttet.

Høres ut som blasmefi!

  • Liker 1
Skrevet

Høres ut som blasmefi!

At det var sa du?

Anonym poster: af2d3a8c19bb1d4ad716a51bddd56959

  • Liker 4
Skrevet

Sukk... Dagens ungdom. Jeg har til og med blitt spurt om oppskrift på brunsaus. Noen ganger får jeg lyst til å gråte.

Anonym poster: 8f55eb2eb6a627a9ed1674f5b3f71250

Dersom ungdom ikke spør etter oppskriften på brun saus.. hvordan forventer du at dagens ungdom skal kunne lage brun saus?

Skrevet

At det var sa du?

En matrett. Blasmefi. Pinnekjøtt med hvit saus.

Anonym poster: 8f55eb2eb6a627a9ed1674f5b3f71250

Skrevet

Vel, Vestlandet er et ganske stort område, så det er kanskje ikke så rart at det finnes lokale tradisjoner. Min bestemor kommer fra Sunnfjord, og hun har alltid brukt saus til pinnekjøttet. For oss er det helt uaktuelt å ikke lage brun saus av kraften fra pinnekjøttet. Den blir veldig fet, men veldig god!

Skrevet

Vi har faktisk hvit saus til pinnekjøttet innimellom. Passer også godt til. Den kan smaksettes med litt av kraften fra pinnekjøttet.

aldri hørt om! her brukes skyen som saus.

  • Liker 1
Skrevet

En matrett. Blasmefi. Pinnekjøtt med hvit saus.

Anonym poster: 8f55eb2eb6a627a9ed1674f5b3f71250

Blasmefi er ikke et ord.

Anonym poster: af2d3a8c19bb1d4ad716a51bddd56959

Gjest Belle Gunnes
Skrevet

Blasmefi er ikke et ord.

Anonym poster: af2d3a8c19bb1d4ad716a51bddd56959

No shit Sherlock - det var en skriveleif og jeg har allerede inrømmet min feil ;)

Skrevet

Dersom ungdom ikke spør etter oppskriften på brun saus.. hvordan forventer du at dagens ungdom skal kunne lage brun saus?

Jeg lærte meg det som barn. Det er litt vel i seneste laget å lære seg å lage brun saus som ungdom, synes du ikke?

Anonym poster: 8f55eb2eb6a627a9ed1674f5b3f71250

Skrevet

Jeg lærte meg det som barn. Det er litt vel i seneste laget å lære seg å lage brun saus som ungdom, synes du ikke?

Anonym poster: 8f55eb2eb6a627a9ed1674f5b3f71250

Nei, hvorfor det?

At man ikke kan lage brun saus betyr slettes ikke at man ikke kan lage andre ting heller.

Skrevet

Jeg lærte meg det som barn. Det er litt vel i seneste laget å lære seg å lage brun saus som ungdom, synes du ikke?

Anonym poster: 8f55eb2eb6a627a9ed1674f5b3f71250

Bedre sent enn aldri, vet du ;)

En plass må man lære det, og det er ingen skam i å lære det "for seint".

Skrevet

Kålrabistappen skal vere berre most kålrabi blanda med kvit saus. Og sjølvsagt salt og pepper. :D Det er den einaste måten.

Anonym poster: da64eb8b26ece06fdd41b561935da3aa

Skrevet

Kålrabistappe med søtpotet i stedet for gulrot. NAMMMMM! Må prøves :bolledeig:

Skrevet

Kålrabistappe skal være UTEN gulrot. Det heter da kålrabistappe, ikke rotgrønnsakstappe!

Dessuten mister kålrabistappen smak når man blander potet og/eller gulrot i den.

Anonym poster: 4efe41c1ef27854b542f95f8dcd2fbc6

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...