Gjest Gjest Skrevet 22. desember 2012 #21 Skrevet 22. desember 2012 Vi har faktisk hvit saus til pinnekjøttet innimellom. Passer også godt til. Den kan smaksettes med litt av kraften fra pinnekjøttet.
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2012 #22 Skrevet 22. desember 2012 Ribbefett funker toppers! (Ja, jeg vet det ikke skal være saus). Anonym poster: d426121f567789ecdb3dc30de2c2afd9
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2012 #23 Skrevet 22. desember 2012 Vet at "pinnekjøttreglene" sier at det ikke skal være saus til pinnekjøttet, men jeg bruker likevel å lage en saus av fløte, litt kraft, salt og pepper. Synes det er kjempegodt sammen med pinnekjøttet Anonym poster: 0d204535a02fe3445be77ab413e3ef9f 1
TøydukkeAnna Skrevet 22. desember 2012 #24 Skrevet 22. desember 2012 Det er ikke saus til pinnekjøtt. Kålrabistappe (MED gulrot og potet) og kokte poteter er tilbehøret til pinnekjøtt 1
Gjest Belle Gunnes Skrevet 22. desember 2012 #25 Skrevet 22. desember 2012 Jeg fra vestlandet med lang pinnekjøtt tradisjon kan jeg si at vi ikke bruker noe saus nei, selv om noen liker sjy til. Kålrabistappa mi som alle ser ut til å bli ville over er som følger: Koke 1 kålrabi, 2-3 store poteter og 2 gulerøtter mørt. Ha to klatter meierismør oppi og mos med potetstapper, men la det være litt klumpete. Spe med fløte og litt av kokevannet til en litt bløt stappe. Salt og pepper etter smak. Anonym poster: c79f32b2d1ce63a1e7e2f239a0d7e4d2 Amen! Vaskeekte Oslobeboer. Og det er slik pinnekjøttet skal serveres. Vi skal helst ha røkt fåreribbe
Gjest Belle Gunnes Skrevet 22. desember 2012 #26 Skrevet 22. desember 2012 Vi har faktisk hvit saus til pinnekjøttet innimellom. Passer også godt til. Den kan smaksettes med litt av kraften fra pinnekjøttet. Høres ut som blasmefi! 1
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2012 #27 Skrevet 22. desember 2012 Høres ut som blasmefi! At det var sa du? Anonym poster: af2d3a8c19bb1d4ad716a51bddd56959 4
Rubies_ Skrevet 22. desember 2012 #28 Skrevet 22. desember 2012 Sukk... Dagens ungdom. Jeg har til og med blitt spurt om oppskrift på brunsaus. Noen ganger får jeg lyst til å gråte. Anonym poster: 8f55eb2eb6a627a9ed1674f5b3f71250 Dersom ungdom ikke spør etter oppskriften på brun saus.. hvordan forventer du at dagens ungdom skal kunne lage brun saus?
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2012 #29 Skrevet 22. desember 2012 At det var sa du? En matrett. Blasmefi. Pinnekjøtt med hvit saus. Anonym poster: 8f55eb2eb6a627a9ed1674f5b3f71250
Kayli Skrevet 22. desember 2012 #30 Skrevet 22. desember 2012 Vel, Vestlandet er et ganske stort område, så det er kanskje ikke så rart at det finnes lokale tradisjoner. Min bestemor kommer fra Sunnfjord, og hun har alltid brukt saus til pinnekjøttet. For oss er det helt uaktuelt å ikke lage brun saus av kraften fra pinnekjøttet. Den blir veldig fet, men veldig god!
Trude.lutt Skrevet 22. desember 2012 #32 Skrevet 22. desember 2012 Vi har faktisk hvit saus til pinnekjøttet innimellom. Passer også godt til. Den kan smaksettes med litt av kraften fra pinnekjøttet. aldri hørt om! her brukes skyen som saus. 1
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2012 #33 Skrevet 22. desember 2012 En matrett. Blasmefi. Pinnekjøtt med hvit saus. Anonym poster: 8f55eb2eb6a627a9ed1674f5b3f71250 Blasmefi er ikke et ord. Anonym poster: af2d3a8c19bb1d4ad716a51bddd56959
Gjest Belle Gunnes Skrevet 22. desember 2012 #34 Skrevet 22. desember 2012 Blasmefi er ikke et ord. Anonym poster: af2d3a8c19bb1d4ad716a51bddd56959 No shit Sherlock - det var en skriveleif og jeg har allerede inrømmet min feil
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2012 #35 Skrevet 22. desember 2012 Dersom ungdom ikke spør etter oppskriften på brun saus.. hvordan forventer du at dagens ungdom skal kunne lage brun saus? Jeg lærte meg det som barn. Det er litt vel i seneste laget å lære seg å lage brun saus som ungdom, synes du ikke? Anonym poster: 8f55eb2eb6a627a9ed1674f5b3f71250
Rubies_ Skrevet 23. desember 2012 #36 Skrevet 23. desember 2012 Jeg lærte meg det som barn. Det er litt vel i seneste laget å lære seg å lage brun saus som ungdom, synes du ikke? Anonym poster: 8f55eb2eb6a627a9ed1674f5b3f71250 Nei, hvorfor det? At man ikke kan lage brun saus betyr slettes ikke at man ikke kan lage andre ting heller.
Adhara Skrevet 23. desember 2012 #37 Skrevet 23. desember 2012 Jeg lærte meg det som barn. Det er litt vel i seneste laget å lære seg å lage brun saus som ungdom, synes du ikke? Anonym poster: 8f55eb2eb6a627a9ed1674f5b3f71250 Bedre sent enn aldri, vet du En plass må man lære det, og det er ingen skam i å lære det "for seint".
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2012 #38 Skrevet 23. desember 2012 Kålrabistappen skal vere berre most kålrabi blanda med kvit saus. Og sjølvsagt salt og pepper. :D Det er den einaste måten. Anonym poster: da64eb8b26ece06fdd41b561935da3aa
Madison_00 Skrevet 23. desember 2012 #39 Skrevet 23. desember 2012 Kålrabistappe med søtpotet i stedet for gulrot. NAMMMMM! Må prøves
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2012 #40 Skrevet 23. desember 2012 Kålrabistappe skal være UTEN gulrot. Det heter da kålrabistappe, ikke rotgrønnsakstappe! Dessuten mister kålrabistappen smak når man blander potet og/eller gulrot i den. Anonym poster: 4efe41c1ef27854b542f95f8dcd2fbc6 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå