14062003 Skrevet 26. februar 2004 #1 Del Skrevet 26. februar 2004 ... og det av lever. Men jeg har ikke noe i mot leverlukt så for meg går det greit. Bra gubben er bortreist, ellers hadde vi vært skilt nå... Dette var kjempeenkelt - og kjempekoselig siden naboen og jeg gjorde jobben sammen i går. 1) Kjøpe okselever til 30kr kiloen (kjøpte drøyt 4 kg, tømte butikken) 2) Tine okseleveren over natta i romstemperatur 3) Sette okseleveren kaldt mens vi var på jobb 4) Skylle og skjære opp okseleveren i skiver (bare skiver!) 5) Koke okseleveren i en svær kjele en halvtimes tid 6) Skjære okseleveren i småbiter (og skravle masse...) 7) Fordele okseleveren ut over 4 stekebrett og slenge i ovnen på varmluft ca. 50 grader i, tja, 12 timer. Naboen har 2 brett og jeg har 2 brett her. 4 brett i én ovn er nok litt mye... Husk å lufte mens okseleveren tørker! Og lukk alle dører til kjøkkenet om du kan det. Bikkjene har vært merkverdig på alerten siden i går kveld! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Donna Skrevet 1. mars 2004 #2 Del Skrevet 1. mars 2004 Hehe, ble prøvd en gang og gjentas ikke Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 1. mars 2004 #3 Del Skrevet 1. mars 2004 They love it! You got my word on that. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
14062003 Skrevet 2. mars 2004 Forfatter #4 Del Skrevet 2. mars 2004 Det går helt fint nå! Gubben, som har protestert på levertørking før, sa at de brukte sauelever fordi det var billigere. Sauelever koster visst 5kr/kg mens okseleveren jeg kjøpte kosta 30kr/kg. Jeg lukket dørene til kjøkkenet og når leveren var ferdig tørket luftet jeg godt i hele huset. Digg med frisk luft nå med pent vær uansett! Gubben kom hjem dagen etterpå og lukta ingenting! Virkelig noe jeg vil anbefale! Bitene er i mye bedre størrelse og smuler mindre enn de man kjøper. For ikke å snakke om prisen da! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cappocino Skrevet 2. mars 2004 #5 Del Skrevet 2. mars 2004 HVordan oppbevarer du leveren nå? Hvor mye gir du dyret? Og hvor lenge varer 4 kg? Nå spør jeg sikkert veldig spesifikt men gi meg ca tid Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
14062003 Skrevet 2. mars 2004 Forfatter #6 Del Skrevet 2. mars 2004 Jeg vet ikke hvor lenge det varer. Det spørs jo hvor mye jeg bruker. Har aldri tørket lever selv før... Mener naboen snakket om at 4-5kg varte i ett års tid, jeg. De har en hund, jeg har to, så her går det nok litt fortere unna... Jeg oppbevarer det i fryseren for at de ikke skal mugne. De blir ikke så tørre som kjøpelever og kan visst mugne etter en tid. Tar ut en neve i ny og ne. Bitene vi laget er mye mindre enn de firkantene som kjøpes. Og ikke så smulete, på langt nær. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå