sweety pie Skrevet 21. september 2012 #1 Del Skrevet 21. september 2012 Hvis det står 1 ss vaniljeekstrakt oppskriften. Hvor mye blir det om til vaniljesukker? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2012 #2 Del Skrevet 21. september 2012 Det dobbelte, kanskje. Anonym poster: 66cc3058b8f09cbdf63220bde5950994 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Emera Skrevet 22. september 2012 #3 Del Skrevet 22. september 2012 Vaniljeekstrakt inneholder ekte vanilje, vaniljesukker er kunstig, med enkelte unntak. Så de smaker ganske forskjellig. Uansett gjelder det å smake seg fram til man får den smaken man vil ha. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september 2012 #4 Del Skrevet 22. september 2012 Det er overhode ikke det samme. Får du ikke tak i vaniljeekstrakt er kan du bytte det ut med vaniljestang. Anonym poster: f699ce061cbb1000531c2f752f79f909 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 23. september 2012 #5 Del Skrevet 23. september 2012 Vaniljeekstrakt er superenkelt å lage. Det er bare å splitte en vaniljestang eller to, putte på et glass eller i en passe stor (inntil 3 dl, tenker jeg) flaske og fylle opp med vodka. Etter 4-5 uker er fargen nydelig gyllenbrun, og ekstrakten ferdig til bruk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sweety pie Skrevet 25. september 2012 Forfatter #6 Del Skrevet 25. september 2012 Jeg bare lurer på om hvordan jeg skal gjøre om 2ss vanilje ekstrakt til vanilje sukker? Ingen som har peiling. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 25. september 2012 #7 Del Skrevet 25. september 2012 Jeg bare lurer på om hvordan jeg skal gjøre om 2ss vanilje ekstrakt til vanilje sukker? Ingen som har peiling. Du har jo fått svar. De to tingene er såpass forskjellige at de ikke bare kan byttes ut med hverandre. Hvis du vil ha smaken av vanilje må du bruke vanilje, synes du det er greit med vanillin så er det din sak men da må du nesten bare prøve og se hvor mye du liker av det. Selv synes jeg vanillin har en så merkelig smak at jeg da antagelig heller hadde droppet hele smakstilsetningen. Og det er jo igjen avhengig av hva det er vaniljeekstrakten skal tilsettes i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sweety pie Skrevet 25. september 2012 Forfatter #8 Del Skrevet 25. september 2012 Du har jo fått svar. De to tingene er såpass forskjellige at de ikke bare kan byttes ut med hverandre. Hvis du vil ha smaken av vanilje må du bruke vanilje, synes du det er greit med vanillin så er det din sak men da må du nesten bare prøve og se hvor mye du liker av det. Selv synes jeg vanillin har en så merkelig smak at jeg da antagelig heller hadde droppet hele smakstilsetningen. Og det er jo igjen avhengig av hva det er vaniljeekstrakten skal tilsettes i. Det er en ostekake. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
KristineS Skrevet 25. september 2012 #9 Del Skrevet 25. september 2012 Om du ikke har vaniljeekstrakt eller mulighet til å få tak i det vil jeg til senere bruk anbefale vaniljesukkeret til dr. Oetker. Dette er laget på ekte vanilje framfor vanilin og er greit å få tak i på litt større daglivare. Vet bl.a. coop mega, ica maxi og meny bruker ha det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Djungelvrål Skrevet 25. september 2012 #10 Del Skrevet 25. september 2012 Jeg bruker 2 ts vanlig vaniljesukker i ostekaken jeg pleier å lage, finn andre oppskrifter på nett og sammenligne. Ikke verre enn det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 25. september 2012 #11 Del Skrevet 25. september 2012 Dr. Oetker og Tørsleffs er dei to leverandørane som har vaniljesukker med ekte vanilje. Du kan også ta ei vaniljestang og splitte den og køyre den i matmølle med nokre skeier sukker, då får du eit deilig vaniljesukker. Sikt det først, og ha det på eit lufttett glas, og bruk det som vanleg vaniljesukker eller i staden for ekstrakt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. september 2012 #12 Del Skrevet 25. september 2012 Jeg bare lurer på om hvordan jeg skal gjøre om 2ss vanilje ekstrakt til vanilje sukker? Ingen som har peiling. Det er ikke mulig. Bruk vaniljestang. Anonym poster: f699ce061cbb1000531c2f752f79f909 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 26. september 2012 #13 Del Skrevet 26. september 2012 Jeg bare lurer på om hvordan jeg skal gjøre om 2ss vanilje ekstrakt til vanilje sukker? Ingen som har peiling. Eg erstattar 1 ss vaniljeekstrakt med 1 ss ekte vaniljesukker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Karmosin Skrevet 26. september 2012 #14 Del Skrevet 26. september 2012 Eg erstattar 1 ss vaniljeekstrakt med 1 ss ekte vaniljesukker. Jeg erstatter 1 ts vaniljeekstrakt med 1 ss ekte aniljesukker og omvendt. Ekstrakten er mye rammere enn sukkervarianten, hvis man kjøper en vanlig en eller følger en vanlig oppskrift med to-tre vaniljestenger per ca. 2,5 dl. alkohol. Synes du at du får nok vaniljesmak med ss til ss-erstatning? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 26. september 2012 #15 Del Skrevet 26. september 2012 Ja, eg syns det er nok. ts snakka om ei ostekake, å ha meir enn 1 ss vaniljesukker i ei standard ostekake syns eg blir for mykje. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå