Gå til innhold

Bytte studiested midt i en bachelor?


odamarie

Anbefalte innlegg

Hei! Er det noen som vet om det går ann å bytte studiested etter første året i en bachelor, på en måte? Noen som har erfaringer med dette? Nå hahandler dette om bytting fra Høgskolen i Hedmark, til DMMH i Trondheim. Håper noen kan svare meg på dette :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja, du må søke deg inn på det nye studiet (via Samordna Opptak) og søke om å få fag godkjent. Du kan sende dem en mail på forhånd og høre. Som regel tilsvarer ikke fagene hverandre 100%, men er fagene rimelig like skal det gå. Noe må du kanskje ta på nytt.

Anonym poster: b42f41fd5a08631b2869da650a31aa22

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kontakt skolen og spør hvilken praksis de har. På enkelte studium må du finne en som har kommet like langt som deg og spørre om han/hun vil bytte. Mest sannsynlig må du søke vanlig opptak og få godkjent det du har tatt så langt. Send e-post og spør!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er opp til den skolen du vil bytte til å vurdere om de vil godkjenne byttet eller ikke. En av mine studenter søkte om å bytte fra Uia til Uio etter 1 året, fagene var de samme begge steder bortsett fra at Uia hadde to uker mere i praksis. Uio ville ikke ta imot så studenten er hos oss ennå.

Nå har du sendt en mail men hva med å ringe dem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Man pleier sjelden å få godkjent bytte av studiested når det er snakk om profesjonsutdanning, som jo førskolelærer er, for fagløpet er svært fastlagt og skolene har ulike ting de legger vekt på og underviser i ulike emnene i ulike semester.

Det er vel uansett for sent å få overflytting fra i høst. Da skulle du søkt om det i vår.

Anonym poster: 06ae1662813a2651bb9fa6a5c79cb6dd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...