AnonymBruker Skrevet 3. august 2012 #41 Del Skrevet 3. august 2012 Nei, 2Shy påstod ikke at det var vidundersalt. Du har tydeligvis ikke fått med deg hva de som mener at det er et vidundersalt mener. Les artikkelen. Det er enkelte folk som påstår at å drikke saltlake fra himalayasalt vil kurere sykdommer. Det er ikke noe kontroversielt å ville ha rene råvarer. Himalayasalt er mer naturlig enn det blekede bordsaltet som er rent NaCl. Det er en lang vei fra å si at det er mer naturlig og bruk himalayasalt i stedet for bordsalt til spis masse himalayasalt fordi det kurerer sykdommer. Her er listen over hva de som mener at det er et vidundersalt sier: 1. Det regulerer fordelingen av vannet gjennom hele kroppen. 2. Det bidrar med å skape en helsemessig gunstig pH balanse i dine celler, spesielt i hjernecellene. 3. Det fremmer blodsukkeret helsemessig gunstig og hjelper med å redusere aldersprosessen. 4. Det bidrar til å generere den hydroelektriske energien i kroppens celler. 5. Det hjelper med å fange opp alle matrester som farer gjennom tarmsystemet. 6. Det bidrar med åndedrettet. 7. Det støtter mot bihulebetennelse. 8. Det hjelper mot muskelkramper. 9. Det bidrar med benstyrken. 10. Det reguler også søvnen din – ja, det vil faktisk hjelpe til med en bedre søvn. 11. Det hjelper også til med seksualiteten. 12. Det hjelper også til med blod- og kardannelsen. 13. I samarbeid med vannet er det også essensielt for å regulere blodtrykket. Man skal være temmelig naiv for å tro på disse påstandene! Anonym poster: 5d1c921b1700596192a156094c44a14d 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11342225 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cherie Skrevet 4. august 2012 Forfatter #42 Del Skrevet 4. august 2012 Tror joggu at jeg kanskje har kutta ut for mye salt. Jeg har våknet nå 4-5 morgener med krampe i leggen/leggene. Noen sa et sted her i kroppen at de ble kvitt muskelkramper ved å øke saltmengden ...... Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11344164 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 4. august 2012 #43 Del Skrevet 4. august 2012 Saltet har gjennom en raffineringsprosess med kjemisk behandling mistet alle sporelementene og viktige mineraler, og består kun av natriumklorid og tilsetningsstoffer. Men er altså bare renset, ikke bleket 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11344461 Del på andre sider Flere delingsvalg…
2shy Skrevet 4. august 2012 #44 Del Skrevet 4. august 2012 (endret) Tror joggu at jeg kanskje har kutta ut for mye salt. Jeg har våknet nå 4-5 morgener med krampe i leggen/leggene. Noen sa et sted her i kroppen at de ble kvitt muskelkramper ved å øke saltmengden ...... Det var meg. Nå var dette ikke vanlig salt man får kjøpt i butikken, og jeg hadde store doser av det. Hvis du kuttet ut vanlig bordsalt så er det nok neppe derfor du har fått kramper Jeg bruker mye salt i matlaging (hovedsaklig himalaysalt eller havsalt), men jeg lager også all mat fra bunnen. Hvis du plages mye med kramper så bør du se på magnesium inntaket ditt i maten, og evnt ta tilskudd. God blodsirkulasjon er også viktig. Endret 4. august 2012 av 2shy 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11344479 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cherie Skrevet 4. august 2012 Forfatter #45 Del Skrevet 4. august 2012 Det var meg. Nå var dette ikke vanlig salt man får kjøpt i butikken, og jeg hadde store doser av det. Hvis du kuttet ut vanlig bordsalt så er det nok neppe derfor du har fått kramper Jeg bruker mye salt i matlaging (hovedsaklig himalaysalt eller havsalt), men jeg lager også all mat fra bunnen. Hvis du plages mye med kramper så bør du se på magnesium inntaket ditt i maten, og evnt ta tilskudd. God blodsirkulasjon er også viktig. Plages egentlig ikke med det, men siste uken har det skjedd i alle fall 4 ganger Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11344902 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ryvre Skrevet 4. august 2012 #46 Del Skrevet 4. august 2012 Plages egentlig ikke med det, men siste uken har det skjedd i alle fall 4 ganger Men er det ikke magnesium i salt? Jeg tar iallefall magnesiumtabletter mot kramper i kroppen, så hvis det er magnesium i salt så kan det være en sammenheng Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11345472 Del på andre sider Flere delingsvalg…
2shy Skrevet 4. august 2012 #47 Del Skrevet 4. august 2012 Men er det ikke magnesium i salt? Jeg tar iallefall magnesiumtabletter mot kramper i kroppen, så hvis det er magnesium i salt så kan det være en sammenheng Det er vel ikke magnesium i bordsalt? I f.eks himalayasalt er det det. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11345577 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blubberella Skrevet 4. august 2012 #48 Del Skrevet 4. august 2012 Det er vel ikke magnesium i bordsalt? I f.eks himalayasalt er det det. Seltin inneholder magnesiumsulfat. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11345630 Del på andre sider Flere delingsvalg…
2shy Skrevet 4. august 2012 #49 Del Skrevet 4. august 2012 Seltin inneholder magnesiumsulfat. Er ikke det det samme som Epsom salt? Isåfall kan det jo være en sammenheng. Epsom salt er likevel ikke noe jeg ville hatt i meg på regelmessig basis. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11345657 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blubberella Skrevet 4. august 2012 #50 Del Skrevet 4. august 2012 (endret) Er ikke det det samme som Epsom salt? Isåfall kan det jo være en sammenheng. Epsom salt er likevel ikke noe jeg ville hatt i meg på regelmessig basis. Jo det er visstnok det samme. Hvis man googler magnesiumsulfat får man opp at det brukes mot magnesiummangel, som avføringsmiddel, mot høyt blodtrykk (og svangerskapsforgiftning), og for å stanse for tidlig fødsel. En teori går også ut på at magnesiumsulfat kan halvere risikoen for cerebral parese hos barn dersom moren får tilskudd før fødselen. I tillegg har det visst mange alternative bruksområder for kropp og helse. Alt dette fant jeg ut ved å google magnesiumsulfat og skumlese første siden. Hva er forresten så farlig med epsom salt og hvorfor er det så mye verre enn himalayasalt? Endret 4. august 2012 av Ylvina Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11345764 Del på andre sider Flere delingsvalg…
2shy Skrevet 4. august 2012 #51 Del Skrevet 4. august 2012 Jo det er visstnok det samme. Hvis man googler magnesiumsulfat får man opp at det brukes mot magnesiummangel, som avføringsmiddel, mot høyt blodtrykk (og svangerskapsforgiftning), og for å stanse for tidlig fødsel. En teori går også ut på at magnesiumsulfat kan halvere risikoen for cerebral parese hos barn dersom moren får tilskudd før fødselen. I tillegg har det visst mange alternative bruksområder for kropp og helse. Alt dette fant jeg ut ved å google magnesiumsulfat og skumlese første siden. Hva er forresten så farlig med epsom salt og hvorfor er det så mye verre enn himalayasalt? I Seltin er 50% av natriumet byttet ut med kalium, noe som selvsagt er bra sammenlignet med annet bordsalt, men natrium er den delen av salt som kan føre til helseproblemer. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11345858 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2012 #52 Del Skrevet 4. august 2012 I Seltin er 50% av natriumet byttet ut med kalium, noe som selvsagt er bra sammenlignet med annet bordsalt, men natrium er den delen av salt som kan føre til helseproblemer. Hmm.. nå er jo såkalt himalayasalt 60% natrium da, i alle fall den sorten som ble linket til tidligere her i tråden. Det er like mye som det er i koksalt/bordsalt. Natrium er den usunne delen av salt ja, det er derfor natriuminnholdet er halvert i Seltin. Men i "himalaya"-salt er det , i likhet med annet salt, ca 60%, så det er jo ikke sunnere enn annet salt da. Anonym poster: f1e0c0104fdeec88f5dbd5b7cd1faad2 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11346105 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blubberella Skrevet 4. august 2012 #53 Del Skrevet 4. august 2012 I Seltin er 50% av natriumet byttet ut med kalium, noe som selvsagt er bra sammenlignet med annet bordsalt, men natrium er den delen av salt som kan føre til helseproblemer. Ifølge disse inneholder også himalayasalt mye natrium: http://www.pranaapana.no/bjdesign/111-himalaya-salt (her markedsføres saltet som "rikt på natrium...") http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1741 http://home.student.uu.se/maer5745/2007/04/himalayasalt-mirakelmat-eller-bluff.html (her er det også interessant å lese hva disse 84 stoffene de skryter av er. F.eks. er arsenikk og bly blant disse naturlige stoffene i himalayasalt) Her er en til link som får meg til å tvile veldig på dette rosa saltet: http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?t=115738 Salt er godt men må brukes med måte, og det gjelder også himalayasalt. 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11346180 Del på andre sider Flere delingsvalg…
2shy Skrevet 4. august 2012 #54 Del Skrevet 4. august 2012 Ifølge disse inneholder også himalayasalt mye natrium: http://www.pranaapan...1-himalaya-salt (her markedsføres saltet som "rikt på natrium...") http://www.nyfikenvi...rg/?q=node/1741 http://home.student....ller-bluff.html (her er det også interessant å lese hva disse 84 stoffene de skryter av er. F.eks. er arsenikk og bly blant disse naturlige stoffene i himalayasalt) Her er en til link som får meg til å tvile veldig på dette rosa saltet: http://www.davidicke...ad.php?t=115738 Salt er godt men må brukes med måte, og det gjelder også himalayasalt. Hm, mye motsetninger. Jeg bruker ikke salt med måte Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11346234 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blubberella Skrevet 4. august 2012 #55 Del Skrevet 4. august 2012 Hm, mye motsetninger. Jeg bruker ikke salt med måte Og det står du helt fritt til å gjøre Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11346248 Del på andre sider Flere delingsvalg…
2shy Skrevet 4. august 2012 #56 Del Skrevet 4. august 2012 Salt består av 97-98% natriumklorid(NaCl) og i bordsalt er resten tilsatte kjemikalier og for eksempel mineralene fluor og jod. Men i himalayasalt består resten av over 70 mineraler i stedet. Ingen kjemiske tilsetningsstoffer eller tilsatte syntetiske mineraler. Alt er i sin opprinnelige og naturlige form. Himalayasalt er helt klart overlegent bordsalt på alle mulige måter!Det som skjer når man spiser bordsalt er at vann trekkes ut fra cellene for å omringe salt molekylene(natriumklorid) og dele dem opp til natrium og klorid. Dette gjør at kroppen blir dehydrert, hjertet må slå hardere og vi får lettere hjerteproblemer. For kroppen er kjemisk renset bordsalt vanskeligere å hanskes med enn naturlig mineralrikt salt.Bordsalt blir fullstendig renset for mineraler(gjøres av økonomiske grunner siden det blir billigere og enklere å produsere i stor skala), for deretter å bli tilsatt jod for å fylle en enkelt mineralubalanse i befolkningen. Bordsalt tilsettes nesten all mat både for konservering og smaksfremming.At natriumklorid er assosiert med høyt blodtrykk kan vi regne med kommer fra forskning som er gjort med kjemisk renset og isolert natriumklorid fra havet. Derfor kan det ikke trekkes en direkte sammenheng med salt som naturlig inneholder mineraler, og salt som er isolerte, kjemisk rensede saltkrystaller.Himalayasalt inneholder mange mineraler som balanserer den negative effekten natriumklorid kan ha på kroppen. For eksempel er himalayasalt rik på kalium, som faktisk er kjent for å senke blodtrykket. Derfor vil også himalayasalt bidra til å balansere den negative effekten av salt tilsatt i dagligvarer. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11346312 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2012 #57 Del Skrevet 4. august 2012 Salt består av 97-98% natriumklorid(NaCl) og i bordsalt er resten tilsatte kjemikalier og for eksempel mineralene fluor og jod. Men i himalayasalt består resten av over 70 mineraler i stedet. Ingen kjemiske tilsetningsstoffer eller tilsatte syntetiske mineraler. Alt er i sin opprinnelige og naturlige form. Himalayasalt er helt klart overlegent bordsalt på alle mulige måter! Det som skjer når man spiser bordsalt er at vann trekkes ut fra cellene for å omringe salt molekylene(natriumklorid) og dele dem opp til natrium og klorid. Dette gjør at kroppen blir dehydrert, hjertet må slå hardere og vi får lettere hjerteproblemer. For kroppen er kjemisk renset bordsalt vanskeligere å hanskes med enn naturlig mineralrikt salt. Bordsalt blir fullstendig renset for mineraler(gjøres av økonomiske grunner siden det blir billigere og enklere å produsere i stor skala), for deretter å bli tilsatt jod for å fylle en enkelt mineralubalanse i befolkningen. Bordsalt tilsettes nesten all mat både for konservering og smaksfremming. At natriumklorid er assosiert med høyt blodtrykk kan vi regne med kommer fra forskning som er gjort med kjemisk renset og isolert natriumklorid fra havet. Derfor kan det ikke trekkes en direkte sammenheng med salt som naturlig inneholder mineraler, og salt som er isolerte, kjemisk rensede saltkrystaller. Himalayasalt inneholder mange mineraler som balanserer den negative effekten natriumklorid kan ha på kroppen. For eksempel er himalayasalt rik på kalium, som faktisk er kjent for å senke blodtrykket. Derfor vil også himalayasalt bidra til å balansere den negative effekten av salt tilsatt i dagligvarer. Seriøst. Himalayasalt OG vanlig salt inneholder ca 98% NaCl, som igjen er 60% natrium. De resterende 2%, av et stoff vi bruker noen få gram av pr dag spiller relativt liten rolle du gitt. Og hvis du vil ha i deg kalium så veil jeg heller anbefale å spise en banan, da får du i deg et halvt gram kalium. Du må vel ha i deg noe sånt som 70 gram "himalaya"salt for å komme opp i det samme, og den mengden er vel ikke til å anbefale. Dessuten er Seltin tilsatt kalium, OG har halve natriuminnholdet av hva "Himalaya" (pakistan)-salt inneholder, altså mer kalium og mindre natrium, og vil da etter dine egne argumenter være langt sunnere. Anonym poster: f1e0c0104fdeec88f5dbd5b7cd1faad2 5 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11346374 Del på andre sider Flere delingsvalg…
2shy Skrevet 4. august 2012 #58 Del Skrevet 4. august 2012 Seriøst. Himalayasalt OG vanlig salt inneholder ca 98% NaCl, som igjen er 60% natrium. De resterende 2%, av et stoff vi bruker noen få gram av pr dag spiller relativt liten rolle du gitt. Og hvis du vil ha i deg kalium så veil jeg heller anbefale å spise en banan, da får du i deg et halvt gram kalium. Du må vel ha i deg noe sånt som 70 gram "himalaya"salt for å komme opp i det samme, og den mengden er vel ikke til å anbefale. Dessuten er Seltin tilsatt kalium, OG har halve natriuminnholdet av hva "Himalaya" (pakistan)-salt inneholder, altså mer kalium og mindre natrium, og vil da etter dine egne argumenter være langt sunnere. Anonym poster: f1e0c0104fdeec88f5dbd5b7cd1faad2 Nå var det vel snakk om alle mineralene himalayasalt inneholder, ikke bare kalium. Jeg får i grunn i meg kalium fra grønnsaker, ingen fare. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11346444 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest alille Skrevet 4. august 2012 #59 Del Skrevet 4. august 2012 Nå var det vel snakk om alle mineralene himalayasalt inneholder, ikke bare kalium. Jeg får i grunn i meg kalium fra grønnsaker, ingen fare. Men med mindre du spiser farlig mye salt vil mengden mineraler du får i deg være ubetydelig. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11347001 Del på andre sider Flere delingsvalg…
The Kitten Skrevet 4. august 2012 #60 Del Skrevet 4. august 2012 Jeg har aldri skjønt hva som er så fantastisk godt med salt. Ja, kroppen trenger salt, men når alt man spiser smaker salt blir det jo veldig kjedelig. Trapp gradvis ned på saltmengden. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/678493-maten-smaker-jo-ingenting-uten-salt/page/3/#findComment-11347118 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå