MarianneE Skrevet 12. februar 2004 #1 Skrevet 12. februar 2004 ......men er usikker på resten! Har nemlig en boks stående i kjøleskapet, men hva kan jeg bruke den til? Takknemlig for litt hjelp.....
nessi Skrevet 12. februar 2004 #2 Skrevet 12. februar 2004 Wok grønnsaker (paprike, løk, purre, minimais, bønneskudd) og kylling eller svinekjøtt. Ha på litt buljong (høns eller kjøtt) og hell over boksen med Creme Fraiche på slutten. Server med ris ved siden av. Det er kjempe godt og lettvindt.
Gjest Madley Skrevet 12. februar 2004 #4 Skrevet 12. februar 2004 Bruker det i dip jeg. Blander litt rømme og CF. Blir veldig godt! Har jeg rester putter jeg det i vaffelrøre. Funker fint det :D
Nilma Skrevet 12. februar 2004 #5 Skrevet 12. februar 2004 Creme Fraiche kan du bruke akkurat som du bruker rømme. Det er for eksempel veldig godt i viltsaus o.l. Her har jeg lagt inn oppskrift på en veldig god forrett med røkelaks og Creme Fraiche.
natasha Skrevet 12. februar 2004 #6 Skrevet 12. februar 2004 Kan også brukes til gratinering - blandes da med ost. Namnam.
MarianneE Skrevet 12. februar 2004 Forfatter #7 Skrevet 12. februar 2004 Creme Fraiche kan du bruke akkurat som du bruker rømme. Hva er da forskjellen på rømme og CF?
Gjest 3llie Skrevet 12. februar 2004 #8 Skrevet 12. februar 2004 Lettrømme: Pasteurisert, homogenisert lettfløte syrnet med melkesyrekultur. Fettinnhold 20 %. Brukes til kalde retter. Creme Fraiche: Pasteurisert, homogenisert kremfløte syrnet med melkesyrekultur. Fettinnhold 35 %. Til matlaging. Skiller seg ikke ved koking.
Nilma Skrevet 12. februar 2004 #9 Skrevet 12. februar 2004 Hva er da forskjellen på rømme og CF? Sannelig om jeg er helt sikker, men jeg innbiller meg at CF er litt mildere og mer "kremet". Men i praksis har det ikke så stor betydning, står det CF i en oppskrift og jeg bare har rømme i kjøleskapet, går jeg ikke ut og handler...
Nilma Skrevet 12. februar 2004 #10 Skrevet 12. februar 2004 Lettrømme: Pasteurisert, homogenisert lettfløte syrnet med melkesyrekultur. Fettinnhold 20 %. Brukes til kalde retter. Man kan godt bruke lettrømme til varme retter. Det du kan risikere er at sausen ser litt rar ut, men det skjer i praksis svært sjelden. Så med mindre du skal ha gjester og vil være helt sikker på at sausen skal se bra ut, kan du gjerne bruke lettrømme i sauser og gryter.
Gjest 3llie Skrevet 12. februar 2004 #11 Skrevet 12. februar 2004 Det er det som står på produsentens side, så lettrømme er ment å brukes til kalde retter mens creme fraiche er ment til varme retter.
Nilma Skrevet 12. februar 2004 #12 Skrevet 12. februar 2004 Det er det som står på produsentens side' date=' så lettrømme er ment å brukes til kalde retter mens creme fraiche er ment til varme retter.[/quote'] Ja, jeg vet at det er det Tine skriver, men i praksis går det alldeles utmerket an å bruke lettrømme i varme retter.
Tundra Skrevet 12. februar 2004 #13 Skrevet 12. februar 2004 Eller du kan lage en typ dressing som er kjempegod! 1 bk CF Hvitløk etter smak Riv skallet (fint), av 1 lime og 1 sitron Press saften ut av lime og sitron ha oppi. ----pisk kraftig til den får et skummende lag på toppen------- Stavmikser er fint, men for hånd er heller ikke noe problem. Masse frisk persille Salt og pepper Rør om litt. Denne bruker jeg til nesten alt av kjøtt og kylling retter, fungerer fint til fisk å, kan da ha i dill i stedet. Den holder en stund i kjøleskapet. Perfekt oppå pizza! Jeg er tilbehørsfrik, så jeg må alltid ha masse rare sauser og dressinger. Denne fikk jeg av kokken på jobben!
Gjest Anonymous Skrevet 12. februar 2004 #14 Skrevet 12. februar 2004 Creme F er veldig godt i guacomole ( eller hvordan det nå i alle dager staves :oops: )
LilleBille Skrevet 12. februar 2004 #15 Skrevet 12. februar 2004 1 hakket løk + masse masse skivet champignon stekes. Krydres med pepper og evt. salt. Ha oppi boksen med Creme F. .. og la det surre litt .. Nydelig til alle kjøttretter ... eller bare alene på brød
Arkana Skrevet 12. februar 2004 #16 Skrevet 12. februar 2004 Jeg synes crème fraîche er altfor fet og fyldig på smak til å bruke i dressinger/diper, men bruker den gjerne i gryteretter, stuinger, supper og sauser. Noen ganger lager jeg hjemmelagede salatpålegg og da er det godt med litt crème fraîche i.
lenny Skrevet 13. februar 2004 #17 Skrevet 13. februar 2004 eller du kan bruke det i til å lage tunfisksalat...mmmmmmm..kjempegodt å ha på brød eller saltkjeks. tunfisk salt pepper hakket rødløk craime fraice (også godt å blande inn rødbeter)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå