AnonymBruker Skrevet 8. juli 2012 #1 Skrevet 8. juli 2012 Jeg skal ha avholdsfolk på middag, er det da greit med vin i sausen og likør i desserten? Alkoholen koker jo bort i begge deler, så kun smaken er igjen. Men... er det greit? Spiser de det eller er det helt krise? Anonym poster: e1eb39d488d30d3d09fa9f30e388999a
HedvigR Skrevet 8. juli 2012 #3 Skrevet 8. juli 2012 Det enkleste er jo å spørre dem Jeg vil tro det er greit, men ingen av oss kan jo snakke for disse folkene. 2
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2012 #4 Skrevet 8. juli 2012 Som du sa, alkoholen koker bort. Hvis de har problemer med det da er det veldig rart. Med mindre de var alkoholikere før da kanskje.. Anonym poster: e441ff8fcdb64934245b34064081da7a
venus_ Skrevet 8. juli 2012 #5 Skrevet 8. juli 2012 Så lenge de bare er avholds og ikke tidligere alkoholikere så vil jeg si det er greit.
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2012 #6 Skrevet 8. juli 2012 Jeg skal ha avholdsfolk på middag, er det da greit med vin i sausen og likør i desserten? Alkoholen koker jo bort i begge deler, så kun smaken er igjen. Men... er det greit? Spiser de det eller er det helt krise? Anonym poster: e1eb39d488d30d3d09fa9f30e388999a Er likøren i desserten kokt bort også? Vet ikke hva jeg skal svare her. Er det alkoholikere,så har jeg ikke ville gjort det uansett. Er de totalt motstandere av alkohol, så har jeg respektert det. Er de kun avholdsfolk,så hadde jeg kansje hatt det i maten (om det kokes) og ikke sagt noe om at det var i maten. Flere henyn ta her. Hvorfor må du ha slkohol i maten egentlig, når du vet det er avholdsfolk? Kan det være at noen av de holder det skjult at de er alkohlliker, og sier bare at de er avholds? I så tilfelle, skal du være forsiktig Anonym poster: fcf13ca7a0733ac399502d13a567f33c
Gjest Kevlarsjäl Skrevet 8. juli 2012 #7 Skrevet 8. juli 2012 Jeg synes du skal respektere at de er avholds. Jeg er vegetarianer, og hvis maten jeg spiser har kjøttsmak (ekte eller falsk spiller ingen rolle) sliter jeg med å svelge ned maten. Jeg liker ikke kjøttsmaken! Og jeg regner med det er sånn med avholdsmenneskene også, enten de avstår fordi de er eks-alkoholikere eller bare ikke liker smaken/effekten av alkohol. Du kan alltids spørre dem, da. Det kan jo hende de ikke bryr seg med en skvett rødvin i sausen. 1
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2012 #8 Skrevet 8. juli 2012 Er de kun avholdsfolk,så hadde jeg kansje hatt det i maten (om det kokes) og ikke sagt noe om at det var i maten. Anonym poster: fcf13ca7a0733ac399502d13a567f33c Hårreisende! Så utrolig respektløst! Ville du gjort dette med en allergiker eller vegetarianer også? Bare putta litt kjøttsaus eller en peanøtt i gryta, og holdt kjeft? Eller bare brukt "litt" mel i noe til en som er glutenallergisk? Hvis du leser andre tråder er inne vil du se at dette faktisk er noe mange allergikere sliter med når de er på besøk, og at mange faktisk blir syke av å spise middag hos andre, fordi deres matønsker ikke blir respektert. Det er greit at litt "alkoholsmak" kan piffe opp retten og ikke gjøre noen skade - men det er virkelig råttent gjort for gjesten som har sine grunner til å være avholds. Hvis du skal putte noe du vet gjesten ikke liker/tåler/ønsker i maten, bør du ha guts til å si ifra om det i forkant, så gjesten vet hva som blir servert. Noe annet er bare dårlig gjort. Anonym poster: 8d9618d6090e691d5567c6e9ef8e327d 3
sebastianen Skrevet 8. juli 2012 #9 Skrevet 8. juli 2012 Jeg skal ha avholdsfolk på middag, er det da greit med vin i sausen og likør i desserten? Alkoholen koker jo bort i begge deler, så kun smaken er igjen. Men... er det greit? Spiser de det eller er det helt krise? Anonym poster: e1eb39d488d30d3d09fa9f30e388999a Kan ikke være noe problem, alkoholen er jo da kokt vekk, bare smaken igjen.
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2012 #10 Skrevet 8. juli 2012 Kommer an på hvorfor de drikker. Jeg driker ikke fordi jeg ikke har noe ønske om å bli full så om noen hiver alkohol i maten min gjør det ingenting. Om de derimot er avholds fordi de ikke tåler eller ikke vil støtte alkoholindustrien så antar jeg at de kanskje ikke synes det er så greit. Om de er tidligere alkoholoikere ville jeg spurt dem, kanskje det går greit kanskje ikke. Anonym poster: e98369c42819114e9bd579213e0f1d3f 1
kråkefjas Skrevet 8. juli 2012 #11 Skrevet 8. juli 2012 Hårreisende! Så utrolig respektløst! Ville du gjort dette med en allergiker eller vegetarianer også? Bare putta litt kjøttsaus eller en peanøtt i gryta, og holdt kjeft? Eller bare brukt "litt" mel i noe til en som er glutenallergisk? Hvis du leser andre tråder er inne vil du se at dette faktisk er noe mange allergikere sliter med når de er på besøk, og at mange faktisk blir syke av å spise middag hos andre, fordi deres matønsker ikke blir respektert. Det er greit at litt "alkoholsmak" kan piffe opp retten og ikke gjøre noen skade - men det er virkelig råttent gjort for gjesten som har sine grunner til å være avholds. Hvis du skal putte noe du vet gjesten ikke liker/tåler/ønsker i maten, bør du ha guts til å si ifra om det i forkant, så gjesten vet hva som blir servert. Noe annet er bare dårlig gjort. Anonym poster: 8d9618d6090e691d5567c6e9ef8e327d MEn det vil jo ikke være noe alkohol igjen når det serveres. KAn ikke sammenlignes med nøtter, mel og kjøtt.
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2012 #12 Skrevet 8. juli 2012 Jeg er avholds selv, men lager gjerne rødvinsgryte. Alkoholen fordampes jo. Hvis det du skal lage ikke inneholder alkohol når det serveres synes jeg ikke det er noe i veien for det, men, som andre sier, så kommer det kanskje litt an på årsaken til at gjestene dine er avholdsfolk... Anonym poster: d7654645fc69aa247a2031735de6906b 1
Slimda Skrevet 8. juli 2012 #13 Skrevet 8. juli 2012 Jeg drikker ikke alkohol, og er helt og holdent avholds. Men det stopper meg ikke fra å nyte rødvinssaus og lignende matretter. Kjør på, mesteparten eller all alkoholen fordamper under kokkeleringen. Men unngå likørsjokolade. Yuck! 1
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2012 #14 Skrevet 8. juli 2012 De er avholds av religiøse grunner, de er ikke tidlige realkoholikere (da hadde jeg ikke vurdert det en gang). Alkoholen er som sagt kokt bort. Jeg kommer ikke til å "lure dem" til å drikke, det er utelukkende for smakens del jeg skal ha vin/likør i sausen. Jeg kommer til å informere/spørre om det på forhånd, men jeg setter opp en meny nå. Jeg vil si det er stor forskjell på å ha alkoholfri vin (som det blir) i sausen til en avholdsperson, og å slenge nøtter i maten til en nøtteallergiker! Alkoholen i desserten kokes også bort, ja (jeg får ikke tak i dem nå, derfor spør jeg her. Jeg kommer til å spørre dem når eg får tak i dem) Igjen: Det kommer til å bli alkoholfri mat, alkoholen kokes bort. Anonym poster: e1eb39d488d30d3d09fa9f30e388999a
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2012 #15 Skrevet 8. juli 2012 De er avholds av religiøse grunner, de er ikke tidlige realkoholikere (da hadde jeg ikke vurdert det en gang).Alkoholen er som sagt kokt bort. Jeg kommer ikke til å "lure dem" til å drikke, det er utelukkende for smakens del jeg skal ha vin/likør i sausen. Jeg kommer til å informere/spørre om det på forhånd, men jeg setter opp en meny nå.Jeg vil si det er stor forskjell på å ha alkoholfri vin (som det blir) i sausen til en avholdsperson, og å slenge nøtter i maten til en nøtteallergiker!Alkoholen i desserten kokes også bort, ja (jeg får ikke tak i dem nå, derfor spør jeg her. Jeg kommer til å spørre dem når eg får tak i dem)Igjen:Det kommer til å bli alkoholfri mat, alkoholen kokes bort. Anonym poster: e1eb39d488d30d3d09fa9f30e388999a Det er jeg som er TS, foresten Det er rødvinssaus det er snakk om, og likør i bærsaus til dessert. Anonym poster: e1eb39d488d30d3d09fa9f30e388999a
Gjest Ludovie Skrevet 8. juli 2012 #16 Skrevet 8. juli 2012 Du får spørre dem! For øvrig stemmer det ikke som de aller fleste sier her, at all alkoholen koker bort. Se f.eks. her: http://homecooking.about.com/library/archive/blalcohol12.htm Det vil altså så å si alltid være igjen alkohol i maten. I de aller fleste tilfeller vil det imidlertid dreie seg om så lite at mange avholdsfolk ikke har problemer med å se bort fra det. 1
Gjest Trio Skrevet 8. juli 2012 #17 Skrevet 8. juli 2012 De er avholds av religiøse grunner, de er ikke tidlige realkoholikere (da hadde jeg ikke vurdert det en gang). Alkoholen er som sagt kokt bort. Jeg kommer ikke til å "lure dem" til å drikke, det er utelukkende for smakens del jeg skal ha vin/likør i sausen. Jeg kommer til å informere/spørre om det på forhånd, men jeg setter opp en meny nå. Jeg vil si det er stor forskjell på å ha alkoholfri vin (som det blir) i sausen til en avholdsperson, og å slenge nøtter i maten til en nøtteallergiker! Alkoholen i desserten kokes også bort, ja (jeg får ikke tak i dem nå, derfor spør jeg her. Jeg kommer til å spørre dem når eg får tak i dem) Igjen: Det kommer til å bli alkoholfri mat, alkoholen kokes bort. Anonym poster: e1eb39d488d30d3d09fa9f30e388999a Hvis det er av religiøse grunner er nok det beste å spørre, slik du har planer om, da noen kanskje synes det er greit, mens andre mener de da bryter sine religiøse retningslinjer.
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2012 #18 Skrevet 8. juli 2012 Religiøse grunner? Da regner jeg med at det er muslimer det er snakk om? Anonym poster: d7654645fc69aa247a2031735de6906b
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2012 #19 Skrevet 8. juli 2012 De er kristne, ikke muslimer Anonym poster: e1eb39d488d30d3d09fa9f30e388999a
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2012 #20 Skrevet 8. juli 2012 De er kristne, ikke muslimer Anonym poster: e1eb39d488d30d3d09fa9f30e388999a Da er de vel ikke avholdsfolk pga religion? Avholdenhet fra alkohol har ingenting med kristendom å gjøre. Of topic, men helt fakta. Anonym poster: d7654645fc69aa247a2031735de6906b 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå