AnonymBruker Skrevet 18. juni 2012 #1 Skrevet 18. juni 2012 Har lett og lett men finner ikke noe svar på dette. Hvor lenge steker dere kjøttdeigen? Bare til den er brun, eller mer? Hvor mange minutter ca? Selv bruker jeg å steke til den er brun og ca 5-10 minutter ekstra etter det. Så totalt ca 15-20 min. Blir kjøttdeigen gjennomstekt i løpet av denne tiden? Takk på forhånd! Anonym poster: 9caa36bc876ad4f3316062cf3fd6083d
AnonymBruker Skrevet 18. juni 2012 #2 Skrevet 18. juni 2012 20 minutter????? Tar vel kanskje tre minutter. Eventuelt litt mer hvis jeg skal ha i noe tomat o.l. Anonym poster: b787026a7fbb0644e4504ffa69d56d2c 4
AnonymBruker Skrevet 18. juni 2012 #3 Skrevet 18. juni 2012 Til alt det røde er borte. Anonym poster: 08d23f065c0af62398eb5879e5ccf4a3 6
HedvigR Skrevet 18. juni 2012 #4 Skrevet 18. juni 2012 Den blir så absolutt gjennomstekt på den tiden ja Kjøttdeig er jo bare tynne strimler med kjøtt, så tar ikke lange tiden før den er gjennomstekt etter den er brun. Jeg pleier å steke til den er brun, også skrur jeg ned på laveste varme og lar den putre mens jeg holder på med resten av maten, så den holder seg varm Men hvis jeg bare skal ha kjøttdeig så steker jeg den vel i 5-10 min.
hermoine Skrevet 18. juni 2012 #5 Skrevet 18. juni 2012 Nei steker den til det røde blir borte her. Kanskje et halvt minutt mer for å være sikker. Har ikke tatt tida Men er ikke lenge..
Belima Skrevet 18. juni 2012 #6 Skrevet 18. juni 2012 Bare et tips: Ta deg tid til å dele pakka med kjøttdeig i to og stek i to omganger. Da får du stekt, ikke kokt kjøttdeig. 1
AnonymBruker Skrevet 18. juni 2012 #7 Skrevet 18. juni 2012 Bare et tips: Ta deg tid til å dele pakka med kjøttdeig i to og stek i to omganger. Da får du stekt, ikke kokt kjøttdeig. Jepp. Det serveres veldig mye kokt kjøttdeig rundt om i landet, det er bare ikke godt. Med litt stekeskorpe får kjøttet mye bedre smak og konsistens. Del pakka i to, og ha høy varme på plata. Legg i en bit og la den ligge til den er brunet på den ene siden. Snu, og la den brunes der. Så kan du hakke litt i den for å få stekt alle de andre kantene. Mange står og konstant hakker og vender på kjøttdeigen - det blir samme resultat: kokt og ikke stekt. Anonym poster: 53ea517b1a7ada9c8ee7603729f9234c 2
Alvina Skrevet 18. juni 2012 #8 Skrevet 18. juni 2012 Tanken om at kjøttdeig skal surre etter at den er stekt i 20 minutter er pga blant annet triginer (svinekjøtt), eller samlonella (kylling). Den kan bli tørr hvis man ikke tilsetter væske som i en gryterett eller bruker mye olje, men å steke kjøttdeig til en hjemmelaget pizza takler to minutter, siden den skal i stekovnen etterpå, å steke kjøttdeig som skal i en posesaus f.eks. trenger lenger oppvarming. Og posesaus er jo ikke noe å anbefale, så enkelt som det er å lage saus. Men klart det smaker bedre hvis kjøttdeigen bare er brunet og ikke blitt tørr. Jeg bruker lite kjøttdeig, men det er det jeg har lært. 20 minutter i gjennomsnitt. Men vil gjerne ha faktasvar hvis jeg tar feil nå, for dette lærte jeg for 29 år siden.
Florence Skrevet 16. august 2015 #10 Skrevet 16. august 2015 Jeg steker til alt er brunt og så har jeg oppi pastasaus/tacokrydder/osv. og lar det surre litt. Aldri sett på tiden.
FantasDick Skrevet 16. august 2015 #11 Skrevet 16. august 2015 Hvis den slipper væske steker jeg til den er nesten "tørr" - altså ikke direkte tørrsteker, men kjøttdeigvann er ekkelt. Ikke sikker på hvor lang tid det tar, men kortere enn 20 minutter i alle fall.
debattanten Skrevet 17. august 2015 #12 Skrevet 17. august 2015 Jepp. Det serveres veldig mye kokt kjøttdeig rundt om i landet, det er bare ikke godt. Med litt stekeskorpe får kjøttet mye bedre smak og konsistens. Del pakka i to, og ha høy varme på plata. Legg i en bit og la den ligge til den er brunet på den ene siden. Snu, og la den brunes der. Så kan du hakke litt i den for å få stekt alle de andre kantene. Mange står og konstant hakker og vender på kjøttdeigen - det blir samme resultat: kokt og ikke stekt.Anonym poster: 53ea517b1a7ada9c8ee7603729f9234c Amen! Beste måten å få skikkelig stekeskorpe på. Og bruke olje, ikke smør om du må ha noe i. Smør tåler ikke den varmen som skal til for å brune kjøttdeig skikkelig.
peppermyntete Skrevet 17. august 2015 #13 Skrevet 17. august 2015 Deler pakka i to og steker til hver del ikke er rød lenger og kanskje ett eller to minutter til.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå