Gomp Skrevet 20. januar 2013 #21 Skrevet 20. januar 2013 Får alltid slit med å vaske bunnen på kjelen.. Brenner seg fast! Må en stå å riste hele tiden som noen nevner her? Eller bruker jeg feil kjele?
up! Skrevet 22. januar 2013 #22 Skrevet 22. januar 2013 Jeg pleier å tegne en trekant med olje, og så legger jeg et maiskorn i hvert hjørne. Når disse tre er poppet, er oljen varm nok og jeg tilsetter resten. Rister innimellom. Ikke noe problem Du trenger ikke mye olje, men ikke popp i stekepanna, gryte med lokk, gjerne en stor en 1
Kanutten Skrevet 22. januar 2013 #23 Skrevet 22. januar 2013 Jeg bruker en teflonkjele, en stor dæsj Tinesmør som får smelte før jeg dekker bunnen med korn. legger på lokk og lar det stå til det popper. Når det begynner å poppe litt mindre, skyver jeg på kjelen, slik at de kornene som ligger innimellom faller ned til bunnen. Legger Popkornet i en skål, salter og serverer. NAM! Mye bedre enn kino, micro og ferdigpopkorn. 2
AnonymBruker Skrevet 2. august 2018 #24 Skrevet 2. august 2018 Drev og testet dette i gryter, men syns det er et herk å unngå at det blir brent i bunn, samme hvordan jeg prøver. man må jo faktisk skru opp varmen en del, før poppingen starter. Og jeg klarer ikke få det ordentlig til, uten at det blir et brunt belegg i bunnen av gryta etterpå som må renses bort. Men etter å ha studert og prøvd ut litt av hvert, forstår jeg ikke hvorfor ikke micro er bedre, hvis man bruker de rette grepene? 🙂 Har sett litt rundt på slike skåler, og denne har vært en testvinner: Lékué. Man kan bruke olje og alt der der som man vil likevel, og få dem akkurat som man vil sånn jeg skjønner det. Mer lettvint og renslig, og man slipper de blir brent. Noen som har erfaring med de? Betenkeligheter? Anonymkode: 8c625...afa
asterix Skrevet 2. august 2018 #25 Skrevet 2. august 2018 Kjempelett, godt og billig snacks. Olje og popkorn i et lag på bunnen av en stor kjele. Full varme på plata og lokk på. Riste litt underveis, Helle i en bolle når det er ferdig og salte. Her i huset har alle ungene greid det selv fra de har vært rundt 10 år. 2
AnonymBruker Skrevet 2. august 2018 #26 Skrevet 2. august 2018 Ok. Hos meg popper de aldri før det er så varmt at freser og koker en stund i oljen i bunn først. Og da blir det brent mer eller mindre til slutt. Skjønner ikke hvordan man klarer unngå det, har prøvd alle metoder man har forklart her og ellers. Også det trikset med å bløyte dem i vann 10 min først. Da skulle de poppe snarere het det, funket ikke hos meg. Kanskje det fungerer bedre med induksjonsovn enn med keramisk?? Anonymkode: 8c625...afa
AnonymBruker Skrevet 2. august 2018 #27 Skrevet 2. august 2018 6 timer siden, AnonymBruker skrev: Ok. Hos meg popper de aldri før det er så varmt at freser og koker en stund i oljen i bunn først. Og da blir det brent mer eller mindre til slutt. Skjønner ikke hvordan man klarer unngå det, har prøvd alle metoder man har forklart her og ellers. Også det trikset med å bløyte dem i vann 10 min først. Da skulle de poppe snarere het det, funket ikke hos meg. Kanskje det fungerer bedre med induksjonsovn enn med keramisk?? Anonymkode: 8c625...afa Og du rister selvsagt på kjelen? (Beklager dumt spørsmål, jeg kan bare ikke skjønne hvordan det er mulig ellers.) Anonymkode: 10c48...2ae 2
AnonymBruker Skrevet 2. august 2018 #28 Skrevet 2. august 2018 Høres ut som om du tar i maisen for tidlig og har brukt for mye olje. Oljen må være poppeklar og varm før du har i kornene. Ellers blir de kokt. Det er lurt å riste på kjelen underveis i poppingen. Anonymkode: 4e204...165
AnonymBruker Skrevet 2. august 2018 #29 Skrevet 2. august 2018 Varm opp oljen, prøvepopp ett korn, så resten av kornene. Anonymkode: c8093...004
AnonymBruker Skrevet 2. august 2018 #30 Skrevet 2. august 2018 Kan en 4l le creuset virke? Eller blir den for liten? Anonymkode: 1dedd...be8
Muskath Skrevet 2. august 2018 #31 Skrevet 2. august 2018 7 hours ago, AnonymBruker said: Ok. Hos meg popper de aldri før det er så varmt at freser og koker en stund i oljen i bunn først. Og da blir det brent mer eller mindre til slutt. Skjønner ikke hvordan man klarer unngå det, har prøvd alle metoder man har forklart her og ellers. Også det trikset med å bløyte dem i vann 10 min først. Da skulle de poppe snarere het det, funket ikke hos meg. Kanskje det fungerer bedre med induksjonsovn enn med keramisk?? Anonymkode: 8c625...afa Tror ikke det har noe med ovnen å gjøre. Jeg bruker en teflon-kjele (svart inni), popper i smør og det blir kjempegodt!
AnonymBruker Skrevet 2. august 2018 #32 Skrevet 2. august 2018 5 minutter siden, Muskath skrev: teflon-kjele (svart inni) Takk for alle råd. Brukte en vanlig blank gryte jeg, kanskje det som er feilen? Anonymkode: 8c625...afa
Muskath Skrevet 2. august 2018 #33 Skrevet 2. august 2018 3 minutter siden, AnonymBruker said: Takk for alle råd. Brukte en vanlig blank gryte jeg, kanskje det som er feilen? Anonymkode: 8c625...afa Tja, kanskje. For meg funker den svarte iallfall!
Belima Skrevet 2. august 2018 #34 Skrevet 2. august 2018 Det er alltid best å bruke en kjele med tykk bunn. Smør smeltes på litt god varme, ikke overopphetet, for varmt er ikke bra. Så har du i korna og har god tålmodighet mens du venter på at det starter og poppe. Lykke til!
AnonymBruker Skrevet 10. august 2018 #35 Skrevet 10. august 2018 På 2.8.2018 den 10.00, AnonymBruker skrev: Har sett litt rundt på slike skåler, og denne har vært en testvinner: Lékué. Hei igjenog takk for alle tips 🙂 En liten stausrapport: Fant vel litt bedre ut av det etter mer prøving, men syns forsatt det må bli på grensen varmt i gryta før poppingen begynner. Med på grensen mener jeg, i grenseland for der der brenner seg litt brunt både nedi og under gryta. Man må være temmelig nøye med å sikte inn balansepunktet syns jeg. Uansett, fikk meg en sånn skål(se sitat) det er er klart å foretrekke. Enklere, renere og raskere. Veldig fornøyd En ting jeg fant ut i løpet av denne øvelses- prosessen, er at der er klart forskjell på disse kornene etter hvilket merke det er. Har prøvd 2 stk: Coop sin, og Maarud sin. Maarud er mye bedre enn Coop sine. De kan poppe lenger uten å bli brente inni, og ser finere og større ut ferdig poppet. Man skulle tro at slike korn ville være like uansett, men der er nok forskjell der ja. Vet ikke om andre har samme erfaring, eller brukt andre merker som er bra? Har bare sett de to i butikker sålangt. Anonymkode: 8c625...afa
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå