Gå til innhold

Nakkekoteletter stekt i ovn, Hvordan får de møre?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg syns ikke det blir noe særlig godt når eg prøver å lage koteletter selv.

Jeg bruner de først i stekepannen slik at de får stekeskorpe. Så salter og peprer jeg og legger i ildfast form.

Men hvor mange grader, og hvor lenge? Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha de i ovnen i en time, hvor mange grader da? Må de snus? Skal jeg ha aliminumsfolie over?

Skrevet (endret)

Ååå, de aller beste og desidert møreste kotelettene får jeg når de stekes i ovnen.... :jepp:

Jeg pleier ikke å steke de på steikpanna først, men krydrer de bare, og putter de i en form. Bruker i tillegg stekepose - men mest bare for å slippe å skitne ut ovnen.... :)

Lar de stå på en ca 200 grader i ca 1 time, men man ser egentlig når de er ferdige...

Synes det blir utrolig møre og gode når de har vært i ovnen, og kan overhode ikke sammenlignes med når de stekes på steikepanne...

Lykke til :)

PS ....og jeg pleier aldri å snu de...men har de egentlig på en rist i en form, og har stekeposen over...

Endret av Frk Midnattsol
Skrevet

Jeg har akkurat nå en form med nakkekoteletter i ovnen. Brunet de såvidt i stekepanne, deretter over i en ildfast form. La løk, hvitløk og grønnsaker i bunnen av formen, krydret litt og helte på noen dråper chilisaus og soya, deretter la jeg nakkekotelettene på toppen. 200 grader i 1 time. De pleier å bli utrolig møre og saftige.

Skrevet

Møre nakkekoteletter er så godt!

Jeg pleier å steke kotelettene litt i pannen først slik at de får en stekeskorpe. Deretter krydrer jeg de med provencekrydder, også bærer det i nn i ovnen med formen hvor kotelettene ligger under skiver av tomat, løk og ananas. Jeg pleier å ha aluminiumsfolie over, og lar og den står på 200 grader i ca 40 min.

Veldig veldig godt..! Serveres enten alene eller med fullkornsris ved siden av. :)

Skrevet

Eller la de koke en stund etter steking.det gjør susen.

AnonymBruker
Skrevet

Jeg vender nakkekotelettene i mel, steker de raskt i smør, salter og peprer, legger i langpanne. Heller over litt vann (passer på under steketiden også, slik at det ikke går tørt), og så lar jeg de stå i stekeovn på mellom 125-150 gr i 2-3 timer. Da faller de helt fra hverandre, men er fremdeles saftige.

  • 3 uker senere...
Skrevet

Jeg hadde olivenolje i en liten langpanne i går, hvor jeg hakket masse hvitløk over.

Så kryddret jeg kotelettene på begge sider, å la dem i langpannen, dekte til med plastfolie, å lot dem ligge i kjøleskapet til i dag.

I dag skrellet jeg et eple, som jeg delte i biter, 3 gulerøtter, som jeg delte i skiver, halv rødløk, å purre, litt vann som dekte formen, la kotelettene oppå grønnsakene,

steker på 200 gr i 1 time, snur kotelettene etter 30 min, å da skreller jeg poteter å lar de dampe i kasserolle på rist.

Serverer med hjemmelaget sjy, kraften av det som er i langpannen bruker jeg.

Masse forskjellige grønne grønnsaker, rødkål å tyttebær :)

AnonymBruker
Skrevet

Jeg syns ikke det blir noe særlig godt når eg prøver å lage koteletter selv.

Jeg bruner de først i stekepannen slik at de får stekeskorpe. Så salter og peprer jeg og legger i ildfast form.

Men hvor mange grader, og hvor lenge? Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha de i ovnen i en time, hvor mange grader da? Må de snus? Skal jeg ha aliminumsfolie over?

Kommer an på tykkelsen. Tykke har jeg i ovnen 1 time og 15 min på 200 grader. Bruner de i pannen først. Husk dekk formen i ovnen så de ikke tørrer ut

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...