Gå til innhold
Problemer med registrering ved bruk av windows mail (hotmail, live, outlook) ×

Frossen kyllingfilet


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Kan jeg legge frossen kyllingfilet rett i stekovnen? Glemte å ta den opp av fryseren tidlig nok, og nå rekker jeg ikke å tine den før middag... Jeg tenkte jeg skulle steke kyllingfilet og grønnsaker i aluminiumsfolie i stekovnen... Hvis jeg kan steke den frossen, hva blir da steketiden? Håper noen kan svare fort...

Endret av cornygirl
Skrevet

Tja usikker på det. Synes ofte ikke maten smaker like godt da. Tror jeg ville lagt de en stund i kaldt vann før jeg stekte dem.

Gjest Tekola
Skrevet

Legg den i varmt vann først! Det pleier i hvert fall jeg å gjøre. Tiner kjapt da! :)

Skrevet

Legg den i kaldt vann, da tiner den fortere enn i varmt! :jepp:

  • Liker 1
Gjest PinkLeaf
Skrevet

Jeg pleier å legge den i ovnen på 100 grader i ca 10 minutter, og deretter gå frem på vanlig måte. Den pleier å bli saftig og god, men det er kanskje også litt avhengig av hva jeg har sammen med kyllingen i formen. :-)

AnonymBruker
Skrevet

Jeg pleier å ta dem rett fra fryseren, pakke i folie og legge dem i ovnen. Steker vel en times tid, kanskje litt mer, på rundt 150-200 grader.

Gjest Herr Drue
Skrevet

Legg den i kaldt vann, da tiner den fortere enn i varmt! :jepp:

:klo:

AnonymBruker
Skrevet

Man skal uansett aldri legge mat til tining i varmt vann pga bakterieutvikling.

  • Liker 2
Gjest Herr Drue
Skrevet

Man skal uansett aldri legge mat til tining i varmt vann pga bakterieutvikling.

Om det er en tett pose, så er ikke det noe problem.

  • Liker 1
Skrevet

Det tines faktisk fortere i kaldt vann, leste det en gang på ett vitenskapsforum. Kopierer derifra:

"Dette fordi at med varmt vann så trekker isen inn i maten, mens med kaldt vann så slår den ut.. Det beste er å legge maten i en frysepose(om den ikke er vakumpakket) å legge den i vasken under rennende kaldt vann, da vil den tines fortest."

Hvem skulle trodd :P

Skrevet

Man skal uansett aldri legge mat til tining i varmt vann pga bakterieutvikling.

Det går heilt fint så lenge ein skal bruke (altså varmebehandle) kjøtet så snart det er tina.

Det største problemet med å tine i varmt vassbad (spesielt med fisk) er vel at mykje vatn "går tapt" og maten blir tørrare. Men eg har aldri fått problem med kyllingfilet på den måten.

Skrevet (endret)

Jeg ovnsteker ofte kyllingfileene fra frossen tilstand:)

Har de en time i ovn på 180-200 grader.

Endret av Rosa Mirabella

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...