Gå til innhold

Butterdeig


-hild

Anbefalte innlegg

Jeg har en pakke med butterdeig i fryseren - husker ikke hvorfor jeg kjøpte den, og aner forsåvidt ikke hva jeg kan bruke den til heller..

Noen som har tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Enkel eplepai

2 plater fryst butterdeig

6 syrlige epler

3 ss sukker

2 ss rosiner

1 ts kanel

vaniljeis

La butterdeigsplatene tine 15 minutter. Skrell eplene og skjær dem i tynne båter. Legg eplebåtene etter hverandre i en ildfast form. Strø over sukker, rosiner og kanel. Legg deigplatene litt innpå hverandre. Kjeble dem litt akkurat på skjøten slik at de fester seg til hverandre. Legg deiglokket over eplene. La det hvile 15 minutter, ellers kan lokket krympe i vnen. Prikk godt med en gaffel. Stekes midt i ovnen ved 170 grader i ca 30 minutter. Server med is.

Skinkepai

2-3 plater butterdeig

1 løk

1-2 finhakket rød chili

2 tomater

5 egg

1 dl creme fraiche

1 1/2 dl revet ost

200 g kokt skinke i strimler

1 fedd presset hvitløk

1 knust knekkebrød

3 ss finhakket persille

3 ss finhakket koriander

Kjevle deigen og legg i en paiform. Stek ved 180 grader i 10 minutter. Skjær løk i tynne skiver og så i strimler, legg i paibunnen. Ta skinn og frø av tomatene, skjær i strimler og legg i formen. Dryss over chili. Pisk sammen egg og creme fraiche og hell over. Dryss på ost og stek ved 180 grader i 25 minutter. Fres skinke, hvitløk, knekkebrød, persille og koriander i smør og legg på midten av paien. Stek ved 200 grader i 10 minutter.

Snøfriske pizzaer

4 fryste butterdeigsplater

1/2 boks tomater

2 løk i skiver

1 beger snøfrisk naturell

litt revet cheddar

grønne eller sorte oliven

2 ss olivenolje

1 ts sukker

salt/pepper

La tomatene renne av. Tin butterdeigsplatene minst 15 minutter på benken. Kjevle ut med runde hjørner (ca 15 cm i diameter). Skjær med en skarp kniv en kant på 3 cm rundt, men ikke helt gjennom deigen. Stikk i bunnene med en gaffel og stek dem ved 190 grader i ca 15 minutter. Bland sammen snøfrisk og revet cheddar. Bland forsiktig inn løk, avrente tomater og oliven i en bolle. Krydre med sukker, salt og pepper. Vend alt sammen med lett hånd. Ha det over i bunnene og stek 20 minutter til.

Eller den gode gamle:

Napoleonskake

2 butterdeigsplater

8 plater gelatin

1/2 dl kokende vann

3 dl vanilje-/romkrem

noen dråper romessens

3 dl kremfløte

2 dl melis

2 ts eggehvite

Legg butterdeigsplatene på et stekebrett og la tine 15 minutter. Kjevle dem så ut til dobbelstørrelse. Prikk platene med gaffel og del med en skarp kniv i 3 - 4 like deler. Stek platene i stekeovnen ved 225 grader til de har hevet seg og er pent stekt, ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

La gelatinplatene ligge i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende vann. Avkjøl gelatinen og bland den med vaniljekremen smakt til med romessens. Rør forsiktig inn vispet kremfløte. La kremen stå og stivne.

Fordel krem på halvparten av bunnene. Bland melis med eggehvite og smør glasuren på det andre halvparten av butterdeigsplatene som så legges på til lokk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...