Gå til innhold

...Sleepers..


Guess What!

Anbefalte innlegg

Noen som har sett "Sleepers" med Brad Pitt og diverse icon_smile.gif ?

Når ble den laget?

Er den bra?12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Husker jeg så den for noen år siden. Syntes den var litt ekkel, men til tider langtekkelig.

Fant noe info om filmen på Flimmer:

Sleepers

USA 1996

Regi: Barry Levinson

Med: Robert De Niro, Brad Pitt, Kevin Bacon, Dustin Hoffman, Bruno Kirby, Jason Patric

"En amerikansk tragedie" sier regissør Barry Levinson ("Rainman", "Toys", "Avsløringen") om sin nye storfilm "Sleepers", en episk oppvekstsaga av velkjent amerikansk kaliber. De som måtte frykte "unhappy endings" kan imidlertid ta det helt med ro. Vi følger fire kompiser i Hell's Kitchen i New York på 60-tallet, et beryktet og legendarisk arbeiderstrøk hvor det frodige gatelivet er langt mer forlokkende for fire unge gutter enn det slitsomme maset hjemme. Lorenzo, Michael, John og Tommy soler seg på hustak, kikker på jenter, prøver å plukke opp triks og fakter fra de mer garvede gutta i gata, og lytter til "street-smart" fornuftsprat fra den lokale presten (Robert De Niro), som både drikker, banner og har en kriminell fortid. Han blir en slags "reservepappa" for guttene. Selv er de ikke så plagsomt hellige, og en dag går de et skritt for langt. Ved et ulykkestilfelle tar de nesten livet av en uskyldig forbipasserende når de skyver en pølsevogn de har rappet ned en trapp, og de blir sendt på forbedringsanstalt for uskikkelige gutter. Wilkinson Home for Boys er ingen søndagsskole. Her blir de slått, mishandlet og voldtatt av vaktene, deriblant den notoriske drittsekken Sean Nokes (Bacon). Årene går, og guttene vokser opp. Lorenzo (Patrick) har blitt journalist, Michael (Pitt) er skrankeadvokat, mens Tommy (Crudup) og John (Eldard) har valgt den kriminelle løpebane. Når visse skikkelser fra fortiden dukker opp på nytt, rotter de seg sammen og viser at ingenting er glemt og ingenting tilgitt.

Kritikerne mener stort sett at dette er lettfordøyd og underholdende kost, men flere påpeker at deler av handlingen ikke er spesielt godt motivert.

1212[ Dette Innlegg er endret av: eugenie den 2002-05-22 23:23 ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja den har jeg sett. Veldig gripende, men ekkel... ble litt kvalm av mishandlings scenene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så den på flyet til Zimbabwe, av alle steder! Jeg synes den var sterk, ekkel, motbydelig og tankevekkende. Skulle gjerne ha sett den igjen.

Filmen uttrykker godt mottoet "What goes around, comes around", men ser også ut til å mene at det er greit å være jævlig, hvis noen har vært det mot deg først. Typisk menneske, og på en måte ikke helt politisk korrekt i dagens sosialdemokratiske Norge. På den annen side, så er det snakk om pedofili og misbruk satt i system, og de fleste har litt færre sperrer rundt straff av overgripere enn av "vanlige" kriminelle.

Det er i hvertfall ingen gladfilm, og heller ingen film man bør se hvis man bare vil sikle etter Brad Pitt.

Catzy12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...