Gå til innhold

Kalorier i havregryn


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fant ut at jeg skulle prøve å spise havregryn til frokost, men ble ganske satt ut da jeg så at det er 350 (ca)kalorier i 100 gram. Er dette før de er kokt eller etter?

Jeg må ha i hvert fall 200 gram ferdiggkokt havregrøt for å bli mett og da blir plutselig kaloriinnholdet på en frokost mer enn lunsjen og middagen!

Noen som vet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vekten er tørr ja - selvfølgelig.

I 200 g ferdig havregrøt så er jo endel av vekten vann?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du veit at det er viktigere å passe på hvor kaloriene kommer fra, enn hvor mange det er av dem?

Jeg er en mann på 1,86, og veier 85 kilo. Til frokost spiser jeg 60 gram havregryn, og sliter alltid med de 5 siste skjeene. 200 gram hørtes forferdelig mye ut :gjeiper:

Edit: Ah, 200 gram ferdig kokt... Jeg har aldri målt vekta etter den er kokt, men selve grynene veier 60 gram (de skriver jo selvfølgelig ikke kaloriinnholdet i vann eller melk, på en havregrynpakken :fnise: ), å det er en uhørt mengde med kalorier i en sånn porsjon.

Hvorfor teller du kaloriene, egentlig?

Endret av Yme
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du veit at det er viktigere å passe på hvor kaloriene kommer fra, enn hvor mange det er av dem?

Jeg er en mann på 1,86, og veier 85 kilo. Til frokost spiser jeg 60 gram havregryn, og sliter alltid med de 5 siste skjeene. 200 gram hørtes forferdelig mye ut :gjeiper:

Edit: Ah, 200 gram ferdig kokt... Jeg har aldri målt vekta etter den er kokt, men selve grynene veier 60 gram (de skriver jo selvfølgelig ikke kaloriinnholdet i vann eller melk, på en havregrynpakken :fnise: ), å det er en uhørt mengde med kalorier i en sånn porsjon.

Hvorfor teller du kaloriene, egentlig?

Grunnen til at jeg veier etter jeg har kokt er fordi jeg ikke alltid spiser alt jeg koker opp. Derfor er det lettere å finne ut hvor mye jeg faktisk spiser ved å veie det jeg har i skåla.

Jeg ble usikker på kcal på pakken fordi jeg vet at det på noen matvarer står kaloriene på den ferdige matvaren, mens det på andre står kaloriene på den tørre varen. Så du må bare le, men sånn er det.

Hvorfor jeg teller kalorier? Hva tror du?

Hjelper fint lite å ikke bry seg om kaloriene og spise sunn mat hvis den sunne maten overgår dagsbehovet for kalorier. Prøver å ha et sunt kosthold, men går ikke ned i vekt kun på grunn av det. Hvis ikke du vet noen jeg ikke vet? Har i hvert fall fått vite at det er så enkelt som at man må innta færre kalorier enn man bruker. Folk er forskjellige, for noen funker lavkarbo, noen spiser sunt og trener masse mens for andre fungerer det best å telle kalorier.

Jeg har gått ned 3 kilo kun ved å telle kalorier, uten at jeg har gått sulten. Nå som jeg har begynt å trene vil jeg tro at det går enda bedre.

Teller ikke kalorier slavisk, men kommer vitterlig ikke til å spise en frokost på 700 kcal , bare fordi det er sunt (fikk jo vite at det heldigvis ikke er så mye kalorier i havegrøt), men hadde det vært det hadde jeg lett kuttet det ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

en vanlig porsjon havregrøt består av ca 40 g havregryn. Det er bare 140 kalorier :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først og fremst vil jeg gjøre det klart at jeg ikke lo av deg, eller prøvde å håne deg på noen måte. Det virka som at du tok det litt sånn.

Grunnen til at jeg veier etter jeg har kokt er fordi jeg ikke alltid spiser alt jeg koker opp. Derfor er det lettere å finne ut hvor mye jeg faktisk spiser ved å veie det jeg har i skåla.

Hvordan regner du ut kaloriinnholdet i grøten som ligger igjen, når du ikke orker mer?

Jeg ble usikker på kcal på pakken fordi jeg vet at det på noen matvarer står kaloriene på den ferdige matvaren, mens det på andre står kaloriene på den tørre varen. Så du må bare le, men sånn er det.

Men havregryn brukes til veldig mye forskjellig, så jeg forstår fortsatt ikke hvorfor du tenkte at de satt på kaloriinnholdet i en porsjon grøt. Havregrøt lages på mange forskjellige måter også, med forskjellige ingredienser.

Hvorfor jeg teller kalorier? Hva tror du?

Folk teller kalorier av forskjellige grunner. Noen vil opp i vekt, noen vil ned i vekt, noen vil holde seg på samme vekt, noen skal lade opp til et løp osv.

Hjelper fint lite å ikke bry seg om kaloriene og spise sunn mat hvis den sunne maten overgår dagsbehovet for kalorier. Prøver å ha et sunt kosthold, men går ikke ned i vekt kun på grunn av det. Hvis ikke du vet noen jeg ikke vet? Har i hvert fall fått vite at det er så enkelt som at man må innta færre kalorier enn man bruker. Folk er forskjellige, for noen funker lavkarbo, noen spiser sunt og trener masse mens for andre fungerer det best å telle kalorier.

Men så er det sånn at om man spiser proteiner, som inneholder rundt 4 kalorier per gram, legger man ikke på seg fett like mye som når man spiser karbohydrater, som også inneholder 4 kalorier per gram.

Hvis man vil ned i vekt, er det faktisk veldig lurt å bygge muskler, fordi muskler krever energi, og dermed er med på å bruke opp maten du får i deg... Skal man ned i vekt, er det lurt å ha et høyt inntak av proteiner, og lavt inntak av fett og karbohydrater.

Det er selvfølgelig mye mer innviklet enn jeg framstiller det her, så man er nødt til å lese seg opp om det. (ikke i artikler som står i ukeblader og lignende)

Jeg har gått ned 3 kilo kun ved å telle kalorier, uten at jeg har gått sulten. Nå som jeg har begynt å trene vil jeg tro at det går enda bedre.

Det er veldig bra! Hvis du trener på helsestudio, burde du høre om du kan få snakke med en veileder, som eventuelt kan hjelpe deg med kosthold, få satt opp et program, og gått gjennom øvelsene skikkelig.

Teller ikke kalorier slavisk, men kommer vitterlig ikke til å spise en frokost på 700 kcal , bare fordi det er sunt (fikk jo vite at det heldigvis ikke er så mye kalorier i havegrøt), men hadde det vært det hadde jeg lett kuttet det ut.

Bortsett fra proteiner, lagrer kroppen det du får i deg, så du kan bruke det gjennom dagen. Spiser du en stor frokost, kan du spise lite resten av dagen, og fortsatt ha nok energi... Teoretisk sett. Som sagt, sparer ikke kroppen på proteiner, så det er viktig å få i seg proteinrik mat hvertfall hver 4. time.

Å telle kallorier, er en bitteliten del av et veldig stort bilde, men dessverre har ukeblader, og andre dårlige infokilder, fokusert på denne ene delen, og det fører til at folk blir syke og skralle.

Snakke med en personlig trener, eller en veileder, om du er medlem på et helsestudio, ellers kan det hende du gjør mer skade enn godt.

Endret av Yme
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Først og fremst vil jeg gjøre det klart at jeg ikke lo av deg, eller prøvde å håne deg på noen måte. Det virka som at du tok det litt sånn.

Ok, ikke meningen å virke sur tilbake altså. Er bare lei av å få pes her på KG:p

Hvordan regner du ut kaloriinnholdet i grøten som ligger igjen, når du ikke orker mer?

Som regel fyller jeg bare opp skåla med så mye jeg tror jeg kommer til å spise, så supplerer jeg heller om jeg ikke blir mett. Hvis det er noe igjen veier jeg entene skåla, eller lar det stå som det er så det ser ut som om jeg har spist mer enn jeg har.

Men havregryn brukes til veldig mye forskjellig, så jeg forstår fortsatt ikke hvorfor du tenkte at de satt på kaloriinnholdet i en porsjon grøt. Havregrøt lages på mange forskjellige måter også, med forskjellige ingredienser.

Tenkte vel ikke så langt, ville bare forsikre meg om at jeg ikke bommet, noe jeg har gjort før. Googlet det først og så at det var flere som var usikre.

Folk teller kalorier av forskjellige grunner. Noen vil opp i vekt, noen vil ned i vekt, noen vil holde seg på samme vekt, noen skal lade opp til et løp osv.

Ned i vekt, hvis du ikke skjønte det etter forrige post:)

Men så er det sånn at om man spiser proteiner, som inneholder rundt 4 kalorier per gram, legger man ikke på seg fett like mye som når man spiser karbohydrater, som også inneholder 4 kalorier per gram.

Hvis man vil ned i vekt, er det faktisk veldig lurt å bygge muskler, fordi muskler krever energi, og dermed er med på å bruke opp maten du får i deg... Skal man ned i vekt, er det lurt å ha et høyt inntak av proteiner, og lavt inntak av fett og karbohydrater.

Prøver å spise så mye proteiner som mulig, men man legger vel like mye på seg av proteiner eller karbohydrater? Eller tar jeg feil?

Det er selvfølgelig mye mer innviklet enn jeg framstiller det her, så man er nødt til å lese seg opp om det. (ikke i artikler som står i ukeblader og lignende)

Tips til en bra bok?:)

Det er veldig bra! Hvis du trener på helsestudio, burde du høre om du kan få snakke med en veileder, som eventuelt kan hjelpe deg med kosthold, få satt opp et program, og gått gjennom øvelsene skikkelig.

Har hatt en personlig trenertime, satser på en time til hvor jeg kan få et skikkelig program.

Bortsett fra proteiner, lagrer kroppen det du får i deg, så du kan bruke det gjennom dagen. Spiser du en stor frokost, kan du spise lite resten av dagen, og fortsatt ha nok energi... Teoretisk sett. Som sagt, sparer ikke kroppen på proteiner, så det er viktig å få i seg proteinrik mat hvertfall hver 4. time.

Det var jeg ikke klar over, takk!

Å telle kallorier, er en bitteliten del av et veldig stort bilde, men dessverre har ukeblader, og andre dårlige infokilder, fokusert på denne ene delen, og det fører til at folk blir syke og skralle.

Snakke med en personlig trener, eller en veileder, om du er medlem på et helsestudio, ellers kan det hende du gjør mer skade enn godt.

Skal prøve å få mer informasjon om kosthold og trening. Kaloritellingen har fungert bra for meg, prøver å spise sunt og variert, men innimellom nyter jeg en sjokolade og en boks cola med god samvittighet:)

Takk for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...