Gå til innhold

Hvordan ser man at AVOCADOEN er moden?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg elsker avocado, men jeg spiser det oftere enn jeg egentlig har råd til å kjøpe det. På spar koster moden avocado 30kr for to stykker, mens den fra first price som ikke er moden enda, koster sånn 12-13 kr for 2 stk. Men når jeg kjøper de umodne, de er grønne og harde på skallet, når er de modne, hvordan ser jeg det? De modne er innpakka i pakker, så jeg får ikke klemt eller tatt på de så jeg kan kjenne forskjell selv heller..

Skrevet

Må ikke kjøpe helt grønn avokado hvis du vil ha dem gode og spiselige, de er modne når de er brune/mørke i skallet.

Skrevet

de modne er som nevnt ovenfor mer brune og myke,men ikke helt myke,da er de overmodne.

De grønne er harde,men kan brukes for det,feks kutte opp i terninger.Med avocado som er modnet blir dette mer vanskelig fordi den er mykere og det blir lettere kliss.Men grønn avocado er vanskelig å mosedu må først kutte i biter og terninger,men det er mye stress med å få most dem helt,så de erikke så brukbare som guacamole,men brukbare i feks salater.

Skrevet

ignorer skrivefeil,Mac tastaturen får tydeligvis ikke med seg alle bokstaver og punktum:-)

Skrevet

jeg føler de beste avokadoene er nesten like harde som harde appelsiner, altså gir såvidt etter.

Skrevet

Jeg liker de best når de fortsatt er litt grønne, men skallet skal gi litt etter når du trykker på det. Kjøper aldri de dyre spisemodne, finner som regel noen som kan brukes til kg-pris og da koster de vel rundt 10 kr stk.

Skrevet

Hvis jeg kjøper harde avocado,legger jeg den på kjøkkenbenken ved siden av tomater,de framskynder modningspsosessen:-))Avocado er jo så godt og sunt,og jeg merker at huda blir mye finere :-) Så løp og kjøp....:-)

  • Liker 1
Skrevet

Hvis man kjøper umoden avokado, kan den ligge på kjøkkenbenken en stund og godgjøre seg. Man sparer fort noen kroner på det :)

  • Liker 1
Skrevet

Kjenner det på skallet, skal gi litt etter men ikke spesielt mye. Og så bør det se veldig fint ut, ikke noen svarte prikker eller liknende. Bør og se etter rundt stilken, det kan det ofte være dårlig.

Skrevet

Jeg synes ikke det stemmer at de modne er så mye mer mer brune enn de andre? En perfekt moden avocado skal gi litt etter for et lett trykk.

"Klemmetesten: Legg avokadoen i håndflaten. Klem forsiktig. En umoden avokado er hard som et eple, mens en moden gir litt etter for trykk. Fullmoden avokado gir lett etter for trykk. Overmoden avokado føles bløt."

Bama

Jeg synes den typen som har grønt, litt glattere skall er den beste. Pleier å kjøpe nett med slike og ha de liggende til de er perfekte. De er også ofte litt mindre i størrelse og perfekt til en porsjon :jepp:

Skrevet

Det finnes forskjellige typer avocado, noen skal ha grønt skall selv om de er modne. Det finnes egentlig ingen annen utvei enn klemmetesten.

  • Liker 6
Gjest Nenya82
Skrevet

Jeg elsker avokado,og har nok kjøpt mest av de som selges i pakker på to.Det er fordi jeg kjøpte et sånt nett en gang,og lot dem sikkert ligge for lenge eller noe for når jeg skulle bruke dem så måtte jeg kaste alle :gjeiper:

Ofte syns jeg det er vanskelig å vite om avokadoen er moden eller ikke.Prøver jo å kjenne,også tenker jeg at de kjennes fine ut,men når jeg kommer hjem så er de gjerne brune. Syns egentlig også de som er litt harde er bedre,selv om det er vanskeligere å mose dem da..

Kanskje jeg skal prøve å kjøpe de som er umodne,og prøve igjen for spiser ganske så mye avokado her :)

Skrevet

Det finnes forskjellige typer avocado, noen skal ha grønt skall selv om de er modne. Det finnes egentlig ingen annen utvei enn klemmetesten.

What she said.

Hvis jeg ikke finner passe moden avocado blant de løse sjekker jeg gjerne de ferdigmodna, og der er det mye tull synes jeg. Ofte er det både harde og veldig myke avocadoer i disse pakkene.

Greit triks når butikken bare har steinhard avocado: legg den i en plast- eller papirpose med tomat, epler, pærer eller banan. Disse utsondrer etylengass, som fremskynder modningsprosessen. Det går også an å legge bare avocadoen i posen, men da går det litt treigere. Også modnes den ellers fortere i romtemperatur enn i kjøleskap.

Skrevet

Jeg har hørt, men ikke prøvd selv, at avocadoen modner ekstra fort hvis man fjerner den lille stilken som gjerne sitter igjen. Det skader jo ikke å prøve?

:heks:

Skrevet

Jeg spiser avokado nesten hver dag, og føler jeg er blitt en avokdo-kjenner, og bruker alltid klemmetesten, men likvel kan jeg være uheldig og kjøpe umodne avokadoer, eller råtne avokadoer - og det blir dyrt i lengden...

Fikk litt sjokk da jeg kjøpte 3 doble pakker med spisemoden avokado og måtte ut med 90 kr! Hvorfor er avokado så dyrt egentlig? Trodde prise ville gå ned siden etterspørselen er stor?

Skrevet

Avokado er steike dyrt ja, men ekstremt sunt, og godt, og derfor tar de litt for de..

Skrevet

Huff, det har gått veldig mange overmodne avocadoer i søpla her, rett etter at jeg har kommet fra butikken. Mer enn en gang har jeg tenkt å gå tilbake med de, men det blir aldri til. Dumt av meg egentlig, for de er jo så dyre.

Skrevet

Jeg spiser avokado nesten hver dag, og føler jeg er blitt en avokdo-kjenner, og bruker alltid klemmetesten, men likvel kan jeg være uheldig og kjøpe umodne avokadoer, eller råtne avokadoer - og det blir dyrt i lengden...

Fikk litt sjokk da jeg kjøpte 3 doble pakker med spisemoden avokado og måtte ut med 90 kr! Hvorfor er avokado så dyrt egentlig? Trodde prise ville gå ned siden etterspørselen er stor?

Jeg vil helst ha umoden avocado egentlig, i alle fall litt umoden - for da har jeg dem liggende fremme på et fat og har full kontroll selv når de er helt perfekte og klar for spising :jepp:

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Må ikke kjøpe helt grønn avokado hvis du vil ha dem gode og spiselige, de er modne når de er brune/mørke i skallet.

Det stemmer da ikke? Det finnes i alle fall (minst) to typer avocado - den ene er mørk grønn/brun og har knudrete skall, og den andre (min favoritt) har grønt, mye finere skall. De skal ikke være brune for å være modne :)

Avocado.jpg

avocados1.jpg

Endret av Rumle
  • 2 år senere...
Gjest avocadoen
Skrevet

Herremin, trodde dette var om meg :fnise: men jeg pleier å kjenne på den. Tar de som hverken er for myke eller for harde :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...