Gå til innhold

Youtube og facebook kan bli nedlagt


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

http://m.nrk.no/m/artikkel.jsp?art_id=17925102

Nytt amerikansk lovforslag som skal hindre all spredning av rettighetsbeskyttet materiale kan bety kroken på døra for en rekke nettgiganter.

Bak SOPA står den republikanske kongressmannen Lamar Smith fra Texas, med bred støtte fra medieselskaper som Warner, Sony, Viacom og Disney.

Blir forslaget vedtatt, vil det innebære vide fullmakter både for private og myndigheter til å blokkere nettsteder de mener bryter opphavsretten, skriver IT-avisen.

Dette kan bety slutten for nettgiganter som Facebook, Youtube og Twitter, der hvem som helst kan lenke til og laste opp ulisensiert og opphavsrettbeskyttet materiale.

Hva synes dere? Støtter du lovforslaget? I såfall, hvorfor? Frykter du internetts fremtid?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest UngKalven

Det høres veldig vilt ut at de plutselig skal begynne å legge ned flere av verdens største nettsider med flere hundre millioner brukere. Jeg ser ikke for meg at det vil skje. Man finner nok på noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest SemperFi

SOPA er absolutt ikke bra, håper at den virkelig blir nedstemt, om ikke kan dette forandre internett som vi kjenner i dag for alltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest TheBasics

Tror det er ganske usannsynlig at disse sidene blir lagt ned, til tross for dette. Bort i fra det så hadde det egentlig vært helt greit for min del om disse ble nedlagt, bruker for mye tid på slike sider. :fnise:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sannsynligheten for at det skjer er lik null.

Det er ekstremt mange i USA som har facebook, disse er velgere. Hvis det legges frem forslag om en slik lov så vil det bety at ved en eventuell gjennomføring av denne loven, så vil den sittende regjeringen bli stående som ansvarlig for en lov som vil gjøre at de mister ekstremt mange stemmer.

I tillegg til det faktum at USA består av 50 stater hvor hver stat har eget lovverk, slik at å gjennomføre en landsdekkende lov er så og si umulig når den er så kontroversiell.

Så nei, det vil ikke skje. En eventuell oppstramming i personvern hos sider som feks. facebook vil mest sannsynlig skje i løpet av fremtiden, men det å nekte folk muligheten til å opprette og bruke sider som facebook og youtube, vil ikke være mulig å gjennomføre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...