Gå til innhold

Et rop om hevn


Gjest Oskar den II

Anbefalte innlegg

Gjest Oskar den II

"Når en mann kan vise så mye hat - tenk på hvor mye kjærighet vi kan vise sammen".

Den store saken etter terroren 22. juli har vært APs måte å møte hat med kjærlighet på. Ingen rop om hevn, ingen utbrudd mot Breivik. Kun roser og kjærlighet. Så har jo også venstresiden alltid kjempet for lavest mulig straffer, luksuriøse fengsler og fokusert på forbryternes raskeste mulige vei tilbake til samfunnet.

Vel, nå ser vi paradokset.

I dag ble ABB kjent strafferettslig utilregnelig. For de fleste er ikke dette overraskende. Alle forstår at et menneske skal være rimelig, for å bruke et hverdagslig uttrykk, forskrudd i hodet for å gjennomføre en så bestialsk handling som Breivik.

Likevel er det mange av de overlevende og pårørende som reagerer kraftig på dette, fordi de vil ha ham straffet.

http://www.dagbladet.no/2011/11/29/nyheter/innenriks/anders_behring_breivik/rettspsykiatrisk_sakkyndige/terror/19217121/

Plutselig var visst ikke det så viktig å møte hat med kjærlighet så viktig lengre. I hvertfall ikke viktigere enn å STRAFFE Breivik. Man skulle tro at det viktigste var at Breivik ikke får komme ut på gata lengre. Om han sitter i et vanlig fengsel eller innelåst på en psykiatrisk institusjon skulle vel da spille liten rolle? Nei, tydeligvis ikke. Nå ropes det på nye vurderingener og det sås tvil om vurderingen.

Man har tidliger hørt sentrale AP-politikere stå på barrikadene å si at det har ingen effekt å øke straffelengdene på grove forbrytelser, men at det viktigste er at de kommer fortest mulig tilbake til samfunnet.

Når vi nå ser at AP selv er offeret, får pipa en annen låt. Nå forlanger de nærmest at han ALDRI slipper ut igjen. Hva om de møter han på gata? Vel, hva NÅR de pårørende i Baneheia møter gjerningsmannen på gata, noe de vil kunne gjøre om 3 år?

Hvor var disse røstene etter de bestialske drapene i Baneheia? Er det noen på ramme alvor som mener at de de stakkars jentene i Baneheia ble utsatt for var verre enn det de på Utøya opplevde? Vi snakker om to uskyldige jenter som først ble brutalt voldtatt før de til slutt ble stukket ihjel av to uhyrer. Om 3 år er den ene av disse svina en fri mann. Staffen er sonet, og han har gjort opp for sine synder.

At Breivik drepte så mange er i seg selv en sinnsvak handling, MEN man må passe seg for å si at enkeltskjebnene overgår alt annet, for det gjør de nemlig ikke. De som mistet sine barn i Baneheia har hatt det MINST like grusomt som de som mistet sine på Utøya. For ikke å snakke om hvordan de to barna hadde det.

Jeg synes sammenligningen er interessant.

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

"Kan vi leve med denne konklusjonen?" blir det spurt.

Nei, det ser ikke slik ut. Folket ønsker sin hevn. Han får ikke lov til å være psykisk syk. For en gang skyld unnskylder vi ikke personen (som vi så ofte ellers gjør) som et offer for omstendighetene.

Her var det ikke så mye igjen av den "mer humanitet" som Stoltenberg så flott proklamerte, når vi ikke en gang er i stand til å akseptere en psykiatrisk diagnose.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo interessant også. Så mange ropte opp om at han måtte være psykisk syk pga. bestialiteten i handlingene. Så man ønsker å kunne "utdefinere" ham som psykisk syk, men gjerne på en slik måte at han likevel soner fengselsstraff. Det er forsåvidt ikke umulig å forstå at pårørende/etterlatte kan reagere sånn, for her er mye følelser i sving, og man rives mellom å forstå det som skjedde og det å gi ABB strengest mulig straff (noe man frykter han ikke vil få om han dømmes til tvungent psykisk helsevern). Men det er likevel mye blanding av kort her og tilsynelatende lite forståelse av hvordan rettsstaten fungerer.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

for ordens skyld: det er bra om Anders Breivik blir sittende innesperret resten av livet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

for ordens skyld: det er bra om Anders Breivik blir sittende innesperret resten av livet.

For ordens skyld: Det hadde vært bra om Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen hadde blitt innesperret resten av livet også. For det de gjorde mot de stakkars jentene var faktisk verre en hva ABB gjorde med hver enkelt på Utøya. Men slik vil ikke Norge ha det. Om 3 år er JHA en fri mann som de pårørende kan møte på gata. Tenk gjennom det, dere som roper om at ABB aldri bør få se dagslys igjen.....

Hvorfor har Norge vedtatt at sorgen de etterlatte etter 22. Juli må bære er større og verre en sorgen til f. eks. de etterlatte etter tragedien i Baneheia må bære?

Jeg aksepterer det ikke, selv om jeg vet at Nasjonen Norge har bestemt at det er slik.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

*snip*

Du har helt rett, ingen av dem burde slippe ut for resten av sitt liv. Men ABBs sak er mer ekstrem, mye på grunn av at han har planlagt å gjøre dette i flere år før han gjorde det. Og at hans menneskesyn og verdenssyn er så ulikt vårt. Noe som uten tvil gjør han til en fare for samfunnet i resten av hans liv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...