Gå til innhold

innreiseforbud som straff


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

http://www.dagbladet.no/2011/11/21/nyheter/siv_jensen/voldtekt/19114186/

Det er direkte støtende overfor ofrene å komme med disse uttalelsene. Det er å begå et nytt overgrep mot kvinner som allerede er blitt voldtatt, sier Rjukan til Dagblade

Mener Rjukan at det beste for ofrene er at voldtekstmannen skal føres tilbake til Norge, og dømmes til 6-7 år? Med faren for at han kan få bli etter soningstid og vandre gatelangs som en fri mann?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er en litt vanskelig sak egentlig. Samtidig som jeg skjønner at kvinnene vil se disse monstrene dømt, er jo dommen de sannsynligvis får i Norge enten ikke-eksisterende eller patetisk liten. Er det ikke da like greit å vite at han aldri får komme tilbake til landet?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Norge har ingen rett til å kreve at kriminelle skal sendes tilbake til Norge, når vi selv nekter å sende kriminelle med norsk statsborgerskap tilbake til landet de rømte fra. Ikke nok med det, kriminelle som klarer å rømme til Norge slipper straff og blir behandlet som helter i media.

Men til saken, så tror jeg at den beste straffen er at han nektes innreise til Europa og må bli i Irak. Heller det, enn at han må sone 2-3 år i Norges luksus fengsel og deretter sluppet ut i norske gater etterpå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det høres ut som et bra alternativ. Kanskje ikke en særlig ille straff for noe, men tror ikke den eventuelle straffen de hadde fått i norge (om de hadde fått noen) hadde vært noe verre. Dessuten er man da kvitt dem for godt (et problem mindre i norge), og det koster også masse penger å ha folk i fengsel i norge..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10031980

Herregud, idioten tigger jo om å få komme tilbake til Norge for å sone! Og ambassaden i Jordan skal bistå med reisepapirer! Han får vel betalt flyreisen også, da. Business class?

Det som skjer er vel at han sitter 2-3 år i flott (sammenlignet med Irak) norsk fengsel mens han opparbeider seg oppholdstillatelse og pensjonspoeng, og så kan gå fritt på gata og fortsette med serievoldtektene. Dette er bare helt sykt.

Det vi venter på nå er at TV2 lager en dokumentar om mannen, den spennende reisen til ambassaden i Amman, "flukten" med fly derfra og tilbake til Norge ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.dagbladet.no/2011/11/21/nyheter/siv_jensen/voldtekt/19114186/

Mener Rjukan at det beste for ofrene er at voldtekstmannen skal føres tilbake til Norge, og dømmes til 6-7 år? Med faren for at han kan få bli etter soningstid og vandre gatelangs som en fri mann?

Kan man ikke ha begge deler?

Det bør ikke være så greit at man bare kan sette seg på flyet og reise hjem, så er man fri for straffen. Bare det faktum at han foretrekker å flykte fremfor å ta risikoen på en rettssak, tyder jo på at iallfall for ham er ikke straffen bagatellmessig.

Og den som forbryter seg, bør straffes, om det er mulig. Men vi burde være åpne for å erklære utenlandske forbrytere for uønsket i Norge. De kan straffes, og deretter sendes ut av landet for evig og alltid. Neste gang de evt pågripes her, er det i seg selv et klart lovbrudd. De vil aldri kunne ta seg inn i landet på lovlig vis igjen, og de vil kunne deporteres uten noe om og men, hvis de skulle forsøke det senere.

Slike straffereaksjoner er selvsagt noe problematiske, i og med at det innebærer at straffen for norske statsborgere er anderledes enn for mennesker uten statsborgerskap. Og det er et åpent spørsmål om noe slikt kan innføres uten å bryte konvensjoner og forpliktelser som vi har påtatt oss i fht andre stater og verdenssamfunnet. Men om vi kan, så vil jeg tro at det er en god ting. Det er ikke våre folk, og jeg kan ikke se noen grunn til at vi skal gi dem en plass blant oss hvis de ikke er verdige til den. Vi har mer enn nok med de hjemmeavla kriminelle, og behøver ikke imortere noen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

ønsker å komme tilbake

- Han kan ikke skaffe seg et irakisk pass av ulike grunner. Da må han forklare seg overfor lokale myndigheter, noe han ikke ønsker. Min klient lurer på hvorfor ikke ambassaden kan utstede et midlertidig innreisedokument til Norge, sier 33-åringes forsvarer Randi Spydevold til VG Nett.

- Ambassaden har opplyst oss om at han må ha et irakisk pass, selv om han får et innreisedokument. Dessuten ønsker han at ambassaden sender det til ham per post, men for å få et slikt dokument kreves det personlig oppmøte. for å løse denne saken kreves det at han bidrar, sier politiadvokat Rusdal.

Den voldtektssiktede mannen har også ytret et ønske om at han selv bestemmer detaljer rundt flyreisen til Norge.

Flott, kanskje han krever å få bestemme straffen sin selv også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...