Gå til innhold

Hvordan tilberede scampi?


Gjest Drodlebrura

Anbefalte innlegg

Gjest Drodlebrura

Hei!!

Noen som har gode scampioppskrifter? Jeg skal imponere svigers litt, så trenger nye tips ;)

Er mest ute etter tapaslignende oppskrifter.

Kjøper dere rå eller kokt scampi?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mamma lager de beste scampiene jeg har spist i alle fall. Hun kjøper rå scampi som hun tiner og marinerer i olje med MASSE chili, hvitløk og evt noen andre urter, og lar dem ligge i marinaden nesten så lenge som mulig. Så stekes de raskt i en varm panne (pass på å få med chilien og hvitløken i panna) og vips så er de ferdige. Smaker veldig godt med brød og salat til, evt ris, sweet chilisaus osv. Kan se for meg at de kunne passet til tapas hvor man gjerne har godt brød, en god salat osv.

Og et tips; appelsin i salaten til scampiene + hvitløksdressing er himmelsk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en veldig god marinade som jeg pleier å bruke til scampi.

Marinade:

3 fedd finhakket hvitløk

1 ts malt koriander

1 ts karri

0,5 ts malt spisskummen

1 ss brunt sukker

2 ss nøytral olje

1 ss fiskesaus

0,5 ts sambal oelek

Legg de tinte scampiene i marinaden, og la det marineres i ca 1 time. Tre gjerne scampiene på spyd, og stek i panne, stekeovnen eller på grillen.

Er veldig godt med peanøttsaus til også:

1 boks kokosmelk

2 ts rød karripasta

6 ss grovt peanøttsmør

1 ss brunt sukker

3 ss limesaft

1 ss fiskesaus

1 dl grovhakkede peanøtter/cashewnøtter

Varm kokosmelken til peanøttsausen til kokepunktet. Tilsett resten av ingrediensene i den rekkefølge de står i oppskriften, rør godt mellom hver ingrediens. Sausen bør ikke koke. Avkjøl sausen litt før servering, da vil den tykne.

Godt med en salat og naan til. (og mangosalsa)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dypper dem i en veldig herlig deig, friterer dem og spiser dem med sweet chillisaus :sikle:

lag røre av like deler potetmel og vanlig mel, ha i litt bakepulver og bland ut med iskald øl. ha gjerne noen isbiter i røra så den holder seg kald. lag så tynn eller tykk du ønsker. tykk = mer deig på scampien, tynn = mindre.

varm en nøytral olje til det bobler rundt en tannpirker når du stikker den nedi. dypp scampien først i røra, så over i olja og stek de til lysebrune. ta de ut og og legg de på en tallerken med masse tørkepapir på.

Bedre blir det ikke :nigo:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tarmstrenden MÅ ut. Det er første bud.

Ser andre har kommet med tips til marinering, så jeg tenkte bare å si at ajoli (fra Bjerke) og nanbrød er kjempegodt til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Trikset er å ikke steke de for mye :) Kjøper du kokt trenger du bare å varme de opp, koker de blir de seig. Viktig å tine de på tørkepapir slik at mye fukt trekkes ut :)

Jeg pleier å lage wok med sweet chillisaus, når alt er ferdig trekker jeg den av pannen og hiver oppi scampi og lar de bli gjennomvarm. namenam! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...